tisdag 1 februari 2011

Jag har inget större intresse ..

.. av Vänsterpartiet. I mina ögon är det ett litet inavlat, navelskådande missnöjesparti, befolkat av människor som vill se sig själva som kulturpersonligheter eller grädden bland de intellektuella som inte behöver röra sig i samma kretsar som det obildade folk de påstår sig vara utsedda att hjälpa ur kapitalismens järngrepp.

Jag är inte så vidare värst intresserad av kungahuset heller. Det känns otidsenligt och instängt det med, och tycker jag något alls .. så tycker jag nog mest synd om aktörerna i kungasåpan.

Men OM jag ska bli övertygad om att Vänsterpartiet är ett seriöst parti så är det nog troligare att jag blir det av Jonas Sjöstedt som partiledare än av den vinglige Ohly.

I en artikel i Vänsterpartiets tidning Vänsterpress har man publicerat ett recension av boken "Carl XVI Gustav - Den motvillige monarken", där författaren .. under rubriken "En kåt kung" .. anklagar kungen för ett "leverne med prostituerade" .. "horor" .. för svenska folkets pengar!!??

Att detta är skrivet för att förminska, misstänkliggöra och håna är det väl inget tvivel om. Och om nu författaren hyser sån motvilja och agg till kungahusets blotta existens så borde det finnas bättre argument än att visa det på det här viset.

Jag tycker det är ohederlig, oärligt, smaklöst och smutsigt .. oavsett vem det handlar om .. och för att trampa på en vänsterpartists känsligaste tå .. obildat och ointelligent.

Vad säger då Lars Ohly .. ledaren för hela biddevitten??

Han hukar, förmodligen belåtet hånleende, i buskarna och låter sin pressekreterare kasta skulden, ansvaret och kraven på kommentarer på tidningens ansvarige utgivare, Anki Ahlsten.

Precis så gör man om man vill ha största möjliga publicitet runt ett feltramp, eller hur?

Men Jonas Sjöstedt .. som INTE är partiledare .. visar sig vara stark när det blåser. Han säger som det är ..

.. "Det är ett övertramp och man måste be om ursäkt!"

Så talar en man som har vad som behövs för att leda ett politiskt parti.

SvD, EXPR., EXPR.,

2 kommentarer:

  1. Vilket språk, så vulgärt, jag vill inte läsa tidningar som uttrycker sig så där. Nu kanske det inte är med sanningen överensstämmande heller. Bra att Jonas Sjöstedt har sans och måtta.

    SvaraRadera
  2. Funderar på att bli politisk vilding själv.

    SvaraRadera