lördag 5 februari 2011

Inte för att jag är synsk ..

.. eller nå´t, men jag vet precis hur den här kvällen kommer att bli.

Först bänkar vi oss framför tv:n och Melodifestivalen häller upp kaffet och smockar i oss de Oscarsbakelser vi köpte i eftermiddags. Sedan BÖRJAR det!! Maken ser alla musikprogram och schlagern är en lika helig tradition som Kalle Anka på julafton .. själv är jag lite mindre intresserad, måste jag erkänna.

Vid tredje eller fjärde låten somnar Maken. Inte för att musiken är så dålig utan för att det är så långa mellansnack, meningslösa lustifikationer och sådant att han tappar intresset och börjar studera insidan på ögonlocken i stället.

Då tassar jag iväg till Tradera och klickar mig fram i utbudet. Har jag otur så spontanreagerar jag på något som bara har 1 minut kvar .. utan att räkna efter vad priset blir INKLUSIVE fraktkostnaden. Precis som jag gjorde när jag köpte en Indisk Cykeltaxi .. ett av mina mest minnesvärda köp!

När den slutligen kom hem kunde jag inte cykla på den. Jag ORKADE helt enkelt inte få runt tramporna. En aaaaaning onödigt, faktiskt.

Så rör Maken på sig och vi häller upp en kopp kaffe till och så blir det röstning och då somnar han igen. Sedan ska det sjungas om och då börjar vi båda irra omkring och göra annat och så är det slut.

Och eftersom tidningarna redan utsett Danny och Jenny Silver till vinnare så kommer det antingen att bli så eller så blir det SCHLAGER-CHOCK i rubrikerna och alla blir upprörda.

Sedan är det dags om en vecka igen .. och igen .. och igen .. och där någonstans kommer Maken att säga ..

.. "vi kan väl titta på något annat i kväll för det här är för j***igt segt faktiskt!".

Och då gör vi det.

EXPR., EXPR., EXPR., EXPR., AB, AB, AB

1 kommentar:

  1. Du har iaf inte en make som zappar hysteriskt när det blir tråkigt. 8-)

    SvaraRadera