tisdag 8 februari 2011

På begäran ..


I mitt inlägg "Ljust & Fräscht" berättade jag om min glasprudilutt vars enda värde är att jag inte vet vad det är. I det inlägget var syntes den inte i all sin förfärlighet, vilket jag nu på begäran åtgärdar. Jag har tidigare haft bilden ute i min gamla blogg i hopp om en förklaring .. men förgäves.
.
Ursprungligen kom den från en loppis för någon slags välgörande ändamål i församlingshuset på orten. Vi gick dit bara för att vi kände att vi måste, och klev in i en totalt tom lokal där en förväntansfull herre satt och väntade . Där fanns absolut INGENTING av intresse, men stämningen var sådan att vi kände att vi MÅSTE köpa något .. men vad? .. och då fick jag syn på glasprudilutten och förhörde mig om vad det var.
.
Han hade ingen aning.
.
Alltså var jag ju tvungen att köpa den, eller hur?
.
Ingen annan har någon aning om vad den är bra för, men många har gissat på något inom sjukvården .. för länge se´n? Jag har frågat Maken om det kan finnas något typiskt manligt syfte med den .. men han avvisar bestämt alla spekulationer åt det hållet!!
.
Någon har haft tankar på laboratorieändamål .. vilket får mig att tänka på dr Jekyll och mr Hyde, vilket känns spännande och lite skrämmande på samma gång. Men man vet ju aldrig ...???
.
Den fungerar garanterat inte som vas. För att få så mycket vatten att det når fram till buketten så leker man med översvämningsrisker som inte är värda att ta .. titta själva och tänk! Dessutom så blir den väldigt instabil med en rejäl bukett i själva .. hmm .. röret? Halsen?
.
Så .. vad är det?
.
Vad kan man använda den till??

2 kommentarer:

  1. Kusinen från landet8/2/11 12:19

    Aha, glasprudilutten är det jag uppfattade som en jordglob bakom Rosa Odjuret!
    Ja, nog ser det ut som en sådan kolv jag minns att vi använde oss av ibland på kemilektionerna i skolan, men jag har aldrig sett någon sådan i en liknande ställning som glasprudilutten ligger i.

    SvaraRadera
  2. Du har en kaffepumpa. Den kan ligga i en näverkorg med liten ylledutt lindad runt den och sedan en kork på toppen. Simsalabim har du en antik "kaffetermos". Låt inte maken använda den som nattkärl!!!!

    SvaraRadera