Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

tisdag 8 februari 2011

Det ser illa ut för Sverige!

Vart ska pengarna komma ifrån? .. undrar jag, när jag läser att fler och fler unga går direkt till förtidspension efter skolan och att det bland 80/90-talisterna är så många som var tredje som uppger att de sjukskriver sig av ren lättja.

Och många av dem som vill jobba .. vill egentligen bara ha pengarna utan närvaro, om det inte är ett kul och givande jobb inom tv, media eller typ något som gör att man tjänar pengar som gräs samtidigt som andra utföra själva jobbet.

Det blir bara fler och fler pensionärer här i landet och eftersom Göran Persson "lånade" det som nu ska utbetalas .. så blir det de som arbetar nu som betalar. Vilka ska betala in skatt till deras pensioner?? Dagens pensionärer blir också äldre och äldre och kommer så småningom att behöva vård, omsorg och service .. var ska vi ta de pengarna om vi samtidigt ska försörja den yngre generationen. Vilka ska jobba??

Hur ska vi ha råd att ta hand om de minsta och svagaste i samhället .. om de som har pengar tar dem med sig, tillsammans med pensionen och lever resten av sitt liv någon annanstans, där de får mer för pengarna och kan köpa tjänster från landsmän till dem som staten/kommunen avlönar här?

Vilka ska betala för de äldre, när de yngre inte är särskilt intresserade av arbetslivet. Vilka ska utföra de "skitjobb" som de yngre generationerna anser stå under deras värdighet. Vilka ska ta hand om 80/90-talisterna när deras föräldrar inte längre finns där och betalar den skatt som nu försörjer många av dem??

Vem vill förresten ta risken att anställa och betala för någon som ser arbetsplatsen som en förlängning av hemmet, där man kan vistas i mån av tid?? Där "någon annan" städar upp, sköter uppgifterna tills man "är klar" med det som är roligast för stunden eller finns på plats när man inte orkar gå dit?

Vilka ska ta ansvar medan de som borde göra det är fullt upptagna med att .. förutom att ta emot alla intressanta samtal .. twittra, sms:a, mms:a, blogga eller uppdatera sin facebooksida .. eller plötsligt tar sig ledigt för att följa med kompisarna på en hastigt beslutad fest-resa.

Fler pensionärer, fler arbetslösa, sjukskrivna, omsorgstagare och fler förtidspensionerade ungdomar .. för varje år!

Vilka ska betala in den skatt som ska finansiera allt detta .. samtidigt som som den ska räcka till skola, rättssystemet, vägar, barnomsorg, barnbidrag, sjukvård, föräldraledigheter osv osv osv ..

.. och hur ska alla dessa människor klara sig om pengarna inte längre räcker till??

"Vart tog alla skitjobb vägen?" .. undrar Åsa Erlandson i Aftonbladet.

Jag antar att de flesta utförs av våra invandrare, men vad händer om storföretagen tycker att det är enklare att flytta tillverkningen till det land de anställda kommer ifrån än att stanna här och betala de ökande kostnaderna för en åldrande, sjuk, slö eller likgiltig befolkning???

Vad händer om de flesta som skaffat sig en topputbildning .. söker och får jobb i andra länder?

Är det inget man funderar över??

Är det så illa ställt att det uppväxande släktet har så dålig kunskap om ekonomi att de tror att det finns en kista med guld i riksdagshusets källare som räcker till en befolkning som helt har slutat arbeta och lever på .. ja, vaddå??

Jag bryr mig inte om vad de yngre gör eller vill och de får gärna vara hur slappa, slöa och loja som helst för min del. Ha roligt medan du är ung .. men betala det själv!!

AB, AB, AB, AB

5 kommentarer:

 1. Med alla curlingföräldrar som tycker att det är synd om deras barn inte får alla prylar som deras kompisar fått (= ond cirkel) hur ska dessa barn kunna bli på ngt annat sätt än att de tror att de får allt de pekar på. allt för att det finns en tänkbar möjlighet att deras gullägg kanske blir utanför.

  För inte ska man lära sig att det är ngt bra att vara annorlunda och unik. Tänka själv och våga vara sig själv med sin egen stil.

  Vem som orkade tänka efter trodde att det skulle gå på ngt annat vis?

  SvaraRadera
 2. Tina Häll8/2/11 20:10

  Jag tror inte att de unga är så korkade att de tror att det finns en kassakista även om vi kunnat läsa i bladet att de är urkassa på ekonomi...men det går så länge som det går. Får man förtidspension så ska det såklart vara för att det finns en medicinsk orsak och så många handikappade ungdomar har vi ju inte fått. Sätt in ett villkor, kommunen får sätta ungdomarna i arbete, utan närvaro och utfört arbete så inga pengar.Detta har varit min käpphäst i många år när det gäller socialbidragen också, då brukar maken säga att då ylar facket i högan sky, om man tar jobben ifrån medlemmarna, men det finns ju så mycket som behöver utföras som inte kräver utbildning i någon högre grad. Om vi ska försörja en massa ungdomar som inte är sjuka utan bara lata så måste det krävas en motprestation. Då kanske det inte blir lika intressant att ha pension/socialbidrag, då kanske det är roligare att utbilda sig till något vettigt och få ett riktigt jobb och en riktig lön!
  Jag tror också att det är en mognadssak, vissa funkar kanske så här några år, men lessnar sen, det ger ju ingen vidare status att leva på samhället....

  SvaraRadera
 3. Sedan så tror jag inte det är så många unga som vill ha förtidspension då pengarna de får är under existens minimum. Vem kan klara sig på netto ca 5500 kr i mån?

  SvaraRadera
 4. Handikappade ungdomar finns det - titta bara på den bussen jag frekventerar. De platser som är reserverad för handikappade är alltid ockuperade av ungdomar .Många av dem orkar inte sitta upp en gång utan hänger nedhasade över såväl sits och gång. De verkar hållas vid liv med sladdar i öronen eller hörlurar. De orkar inte röra sig när det kommer andra äldre handikappade.De får stå med rollatorer och kryckor.

  SvaraRadera
 5. Skönt att jag som hârt arbetande och välutbildad ungdom sedan tre âr har flyttat utomlands och slipper höra era generaliserande fördomar om min generation. Parableu, vilken attityd ni har, dâ Sverige idag tydligen anser att ungdomar ska jobba gratis som provanställda i servicesektorn sâ att ni, de generationer dit välfärden koncentrerats (troligtvis där ni finner er kassakista och inte i rikstagens källare), ska fortsätta kunna oja er och smörja era välfyllda krâs. Och angâende skitjobben, sâ flyttar ju min generation till Norge för att fâ tag i sâdana. De svenska invandrarna är minst lika arbetslösa som de svenska ungdomarna. Hoppas er generation gâr och dör (typ ättestupan) sâ vi slipper försörja er samt att vi kan fâ de anställningar som er generation inte hunnit flyttat utomlands ännu.

  Bien à vous

  SvaraRadera