Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

fredag 4 februari 2011

HUR roligt ska det egentligen vara med politik??

Thomas Östros har seglat upp och blir allt hetare i spekulationerna kring vem som ska bli Socialdemokraternas partiledare.

Kanske är det därför som landets socialdemokrater drabbats av en nostalgichock och längtar efter Göran Persson?? För enligt Aftonbladet "sopar Persson banan med de andra kandidaterna" .. utan att ens vara kandidat!

Lena Mellin menar att den längtan är ett uttryck för nostalgi och desperation så jag skriver in nostalgi på Wikipedia och får fram ..

"Nostalgi - betyder längtan efter ett ofta idealiserat förflutet. På 1600- och 1700-talen ansågs nostalgi vara en allvarlig och ibland dödlig sjukdom" .. och det känns ju helt rätt i sammanhanget, eller hur?

Men finns det några träffsäkra citat på nostalgi??

"Det är svårt att vara nostalgisk när man inte minns någonting" .. det känns ju helt ok i sammanhanget?

"Man kan inte se en bättre morgondag om man tänker på gårdagen hela tiden" .. är ju nästan skräddarsytt för sossarna, tycker jag.

"Nostalgi är en fil som skrapar bort de obehagliga kanterna från den gamla goda tiden" .. eller hur?

Men om nu nostalgi är tankarna på det förflutna, finns det då något bra sagt om det?

Jodå!! .. "Det förflutna är aldrig där när du försöker gå tillbaka. Det existerar, men bara i minnet. Att låtsas något annat är bara att bjuda in röran." Det är ju fullständigt klockrent och jag skänker det med varm hand till någon som ska tala på sossarnas extrakongress .. tillsammans med ..

"Det förflutna är vad du kommer ihåg, tror du kommer ihåg, övertygar dig själv att du kommer ihåg eller det du låtsas att du kommer ihåg."

Jag är övertygad om att Göran Persson har rätt roligt just nu, JAG har väldigt roligt just nu och många med mig och det är väl bra enligt Karin Pettersson, som skriver att "Politik ska vara roligt" och Karin Magnusson som vill att alla gnälliga sympatisörer inom partiet borde tänka på det och välja en partiledare med ett gott humör.

Frågan är väl bara om det ska vara så här roligt? Och på det här sättet??


SvD, EXPR., AB, AB, AB, AB

3 kommentarer:

  1. Till och med nostalgin var bättre förr.

    SvaraRadera
  2. Så sant .. och du utelämnade jag ändå citatet "Nostalgin är inte vad den brukar vara". ;-D

    SvaraRadera
  3. Tja Östros är ju så tråkig så klockorna stannar. Till och med Nuder är mer spännande. Sossarna borde leta efter någon okänd stjärna med lite karisma istället.

    SvaraRadera