torsdag 10 februari 2011

No(s)talgimuseum??

Socialdemokraterna har fastnat i sitt partiledarval. ALLT vilar på vem man väljer .. politik, framgång, ideologi och inte minst jobben för alla dem som tillbringat hela sina liv i toppen på partiet.

Hela proceduren gör att man inser varifrån uttrycket "betongsossar" kommer ifrån.

Bilden av partiledaren verkar vara en man från förr .. en Olof Palme med hjältegloria, en folklig Tage Erlander som berättar roliga historier i Hylands hörna eller till och med en bufflig Göran Persson som nu framstår som en generös, gullig nallebjörn i glömskans sken.

Expressen presenterar de tre hetaste kandidaterna och gör det väldigt passande i form av cowboybilder från Amerikas Wild West-period .. för länge, länge sedan .. med den Unge, den Sluge och den Trygge, samtliga med revolvern tryggt vid sidan.

Aftonbladet i sin tur visar formkurvan på ALLA kandididater och berättar att partiledararbetet sågas av flera tunga sossar som anser att det är "omodernt, odemkratiskt och för långsamt."

Per Gudmundssom undrar om inte Socialdemokraterna borde K-märkas som ett minne i världsklass .. och det är ju också en idé!

Då skulle vi kunna upprätta ett No(S)talgimuseum. En plats där alla gamla (s)tofiler kunde arkiveras för att berätta om den tid som var och om de (s)tordåd som utförts ..

.. medan de aktiva och engagerade sossarna som nu för debatten på nätet, brinner av förändringslust och som lever i samma verklighet som det folk de vill företräda, kunde skapa ett nytt parti, en ny ideologi och ett alldeles nytt sätt att driva socialdemokratisk politik.

Det är som sagt ingen dum idé.

De Nya Sossarna med båda fötterna i verkligheten och nutiden, ett parti med lösningar i stället för klagomål .. en fullständigt livsfarlig uppstickare i svensk politik.

Det skulle bli ett så livskraftigt och verklighetsanpassat alternativ att jag misstänker att varenda sosse som befinner sig i topposition skulle bekämpa det med alla krafter och medel.

SvD, SvD, Expr., AB, Högbergs tankar

1 kommentar:

  1. Sossarna.....med båda fötterna i verkligheten......Jag var säker på att de hade båda fötterna i det berömda klaveret. Undrar vilken av alla S-ledarna som vi får stoppa upp och ställa i en glasmonter?

    SvaraRadera