fredag 1 juli 2011

"Förlorade illusioner ..

.. är funna sanningar", läser jag på min favoritcitatsida.

För min del tog det nästan exakt tre och ett halvt år att förlora alla illusioner jag under ett helt liv har haft om politiken och dess företrädare .. och det vete sjutton om jag i gengäld funnit några sanningar?

Det gick fort på slutet, valrörelsen var en enda kökkenmödding av märkliga uttalanden, råddiga löften och handlingar. Jag minns särskilt den rödgröna Butlern, de könsneutrala toaletterna, frakterna av tungt gods till handlarna som skulle ske i tunnelbanan på nätterna och Mona Sahlins uttalande om att de lågavlönade "syrrorna" hellre ville ha en "kompis" än högre lön?

Snacka om att välja mellan pest eller kolera .. eller i det här fallet, välja mellan att jobba ihjäl sig eller svälta ihjäl?

Så kom det Socialdemokratiska raset och det märkliga valet av ny partiledare där medlemmarnas representanter betedde sig som får på väg till slaktbänken när de, mot bättre vetande, "valde" sitt enda alternativ .. Håkan Juholt??

Och så hela baletten runt Sverigedemokraterna där Vänsterpartiet inte kunde vistas i samma lokal och partiledaren inte kunde sminkas i samma sminkloge och där ingen någonsin, någon gång, aldrig, aldrig skulle ta hem en fråga med hjälp av osv, osv, osv.

Men att Vänsterpartiet själva tar inte avstånd från twittrande medlemmar som Kawa Zolfagary som .. efter att ha läst tidningen Galagos upprop undertecknad Svenska Satirikers Centralorganisation med bl.a kravet "skjut Per Gudmundson" .. twittrar att kravet på att Gudmundson skjuts är rimligt.

Eller Simon Fors som torgför åsikterna:

Inga moderater förtjänar något annat än bly.

Är monarkin på väg att falla så hjälper jag gärna till att rigga giljotinen.

Att reta upp borgarna är blott ett delmål för mig. Jag ämnar ta ifrån dem allt och helt enkelt avskaffa dem.

Alla tänkande människor förespråkar väl Per Gudmundsons avrättning.

Kawa Zolfagary, som twittrar under namnet Dödsmaskinen, stod högt upp på Vänsterpartiets riksdagsvalslista i höstas, men har tydligen haft den goda smaken att själv lämna partiet. Det omdömet har inte Simon Fors .. kommun- och landstingspolitiker i Pajala .. som glatt får twittra vidare och göra sig till tolk för Vänsterpartiets åsikter när det gäller demokrati och yttrandefrihet.

För Per Gudmundson är ledarskribent i SvD och av naturliga skäl är hans åsikter inte typiska för Vänsterpartiets egna .. alltså bör han skjutas? Alla som har avvikande åsikter bör "avskaffas" och "tas ifrån allt"? Monarkin bör avskaffas med hjälp av giljotin?


Vilket parti är egentligen farligast och mest våldsamt .. Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet?

Men det ena partiet gnuggar man sig kärleksfullt mot helt öppet och det andra möter man i hymmel och hemlighet bakom stängda dörrar?

Spiken i kistan när det gäller politiken var i dag när riksdagen hade extrainkallad debatt om sjukförsäkringen. En fråga som är så viktig för hela svenska folket, som är så akut och så nödvändig att se över ..

... den kom att enbart handla om politik och politikernas överlevnad och maktbegär.

Som Maken sa, när han läste rubriken "Rödgröna vann med en röst": .. "det är ingen som har vunnit, det handlade aldrig om att vinna något, bara om att få motståndaren att förlora!"

SvD, SvD, SvD, DN, Expr., AB

3 kommentarer:

  1. Att Opposinen vann med en röst är en seger, men inte för ett av blocken, utan för sjuka!!.

    Och det visar ju på den handlingsförlamande inställning Alliansen har till sjukförsäkringen, då man fördröjde beslutet med 1 vecka, men inte gjorde något som helst under den veckan för att stoppa beslutet = kontakta något opposionsparti...bara som exempel!!.

    En återgång till "Normalt förekommande arbete" är långt effektivare än det verkar, det finns nämligen prejudicerande dommar på detta begrepp som säger: "Om sjukdomen medför att den försäkrade enbart kan klara ett speciellt arbete som endast förekommer i mycket begränsad utsträckning kan det inte vara rimligt att bedöma hans eller hennes arbetsförmåga i förhållande till detta arbete med mindre än att han eller hon faktiskt erbjuds det arbetet.".

    Den ökande hatiska stämningen mot högern har även jag sett på nätet, men om man envetet försvarar en regering som medvetet sparkar på de svaga i samhället, så får man räkna med mothugg, helt klart.

    Med medvetet menar jag bland annat det nyliga dokument om att man visste om problemen som skulle komma i sjukförsäkrignen men valde att ignorera detta, och sa sedan att "detta hade vi inte förutsett", samt dokument om att man vill pressa ner löner för arbetare, + en del annat som kommit fram under åren av Alliansstyre!!.

    Jag som själv har problem med hälsan och är 50-50 förtidspensionerad och utförsäkrad(på grund av skillanderna mellan AF och FK:s arbetsförmågebedömnignar), kan garantera att min inställning till regeringens politik inte har förbättrats genom åren, då det är svårt att se vad som skulle ha blivit bättre med Alliansens politik för mig, då allt bara blivit värre och värre, men liten vilja til förbättring, utan bara floskler som att "det skall löna sig att arbete", "det finns inga perfekta reformer", "dom som inte arbetar"....den sista skulle var jag alltså!!.

    Inte ens för min fru som arbetar innom åldringsvården så har det blivit bättre, då Jobbskatteavdraget ätits upp av alla höjda avgifter och minskade skatteavdrag, osov.....Hon som Alliansen säger sig gynna med sin politik??, har fått mindre över sedan Alliansen kom till makten!!.

    Jag karaktäriserar mig inte som Sosse även om det kanske låter så, jag är Anti-Moderat helt enkelt!!.

    Jonas E

    SvaraRadera
  2. Jonas E .. jag är inte heller någon Sosse, jag anser faktiskt att det inte längre finns några sossar kvar i gammal bemärkelse .. bara karriärister och SSU-broilers.

    Inte heller är jag Moderat och jag har skrivit inlägg efter inlägg om den sjuka sjukförsäkringen i min gamla blogg fram till den dagen jag insåg att denna viktiga fråga i första hand handlar om politisk makt och i andra hand om de människor som far illa.

    Då lämnade jag walk over till det politiska käbblet.

    Vi har själva anhöriga som drabbats hårt av de nya reglerna, vi arbetar med de här frågorna dagligen och har god insyn i vad som händer .. och inte händer.

    Min uppfattning är att det aldrig kommer att finnas en fungerande sjukförsäkring om inte politikerna samarbetar med varandra, med sakkunniga inom berörda departement och dessutom gör en bred översyn av Myndigheten Försäkringskassan ... och svarar på frågorna:

    Vart tar pengarna vägen?

    Hur tolkas de lagtexter som politikerna skapar?

    Vem tolkar dem och varför tillåts olika tolkningar, beroende på var man bor eller vem som tolkar dem?

    Hur bemöter Försäkringskassan dem som behöver stöd och hjälp i den djungel som allt lappande och lagande har skapat??

    Varför informeras inte de som söker stöd om sina rättigheter och hur kan det komma sig att Försäkringskassan kan stödja sina avslag på motioner och icke behandlade lagförslag.

    Varför upplever försäkringstagarna Försäkringskassan som en fiende som ifrågasätter deras rättigheter och kräver dokumentation långt utöver det som är rimligt?

    Och är det verkligen rimligt att människor ska behöva juridisk hjälp för att få de rättigheter som de själva betalat för från en myndighet som de själva byggt upp?

    Är det rimligt att Försäkringskassan utnyttjar vårt rättssystem som skiljedomare i de fall där de själva töjer på lagtexten?

    Men i ett röd/blått perspektiv så undviker alla huvudfrågan och använder i stället varandras misstag till att skapa nya fallgropar, nya tolkningsbara skrivningar, nya illa genomtänkta ändringar som skapar nya hål i systemet som sjuka och handikappade kan falla igenom.

    Naturligtvis ser jag det som en vinst för de enskilda personer som .. förhoppningsvis .. kan få sina rättigheter tillgodosedda.

    Både Göran Persson och Fredrik Reinfeldt har stor del i att vår sjukförsäkringssystem har urholkats och fallit samman på det sätt som det har gjort.

    Men jag efterlyser ett bredare och seriösare förhållningssätt till hela frågan. (läs Den Hälsosamme Ekonomisten i min högerspalt - Om att ta ansvar för sina misstag).

    SvaraRadera
  3. Du glömde en sak i den listan, vad kostar överklagningscirkusen skattebetalarna motför att vara mer generös i sina bedömningar??....Jurister är dyra!!.

    Jonas E

    SvaraRadera