torsdag 21 april 2011

"Beskattningens konst är att ..

... plocka gåsen så att man får flesta möjliga fjädrar med minsta möjliga kacklande."


I förrgår intervjuades Håkan Juholts nya ekonomisk-politiska rådgivare, Marika Lindgren-Åsbrink i Dagens Industri. Hon uttalade sin djupt kända förtjusning över fastighetsskatt med orden .. "Jag tycker att fastighetsskatten är en av de bästa skatter som finns. Om det är tillväxt och jobb man vill ha så ska man naturligtvis beskatta icke-rörliga skattebaser."


I går kväll syntes både Håkan Juholt och Tommy Waidelich i tv-rutan ivrigt förklarande att de INTE på något sätt, på något vis, någon gång tänkt sig någon fastighetsskatt!!


De förnekade detta lika ivrigt som Karin Wanngård ber om ursäkt för att hon dissade en hel yrkeskår i omsorg om de stackars ungdomarna som tvingas ut i arbetslivet till jobb som inte känns bra.


I dag satsar Håkan Juholt på KULTUREN .. "Min förtvivlan är stor över hur jag ser att Sverige förvandlats från ett land där kulturpolitiken varit en viktig del av formandet av vår samhällsmodell till något som handlar om pengar, marknad och marginalisering" .. skriver han känslosamt!!


Det är ett säkert kort .. ingen blir arg .. rätt människor blir glada och de flesta ger blanka fanken i kultursatsningarna i storstäderna ... och så tänker ingen på finansiering och konkreta förslag och sån´t tjafs. Och framför allt .. det ger en gyllene möjlighet att sopa frågan om fastighetsskatt under en matta av kulturell debatt, fullständigt lysande.


Men .. om jag får komma med en gissning så tror jag att skatten på fastigheter kommer att dyka upp i form av en ny förmögenhetsskatt. Våra bostäder kommer att bli våra förmögenheter och villaägarna kommer till sin stora förvåning att upptäcka att de tillhör de utsugande RIKA som bör beskattas jäms med öronen.


Jag är ganska så säker på det ... var ska annars alla pengar tas till allt godis till folket?? Fri kultur och annat viktigt???Inga kommentarer:

Skicka en kommentar