Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

söndag 10 april 2011

"Välkommen ut i verkligheten" ...

.. skriver Carin Jämtin med adress till Fredrik Reinfeld. Detta med anledning av att han har nobbat Håkan Juholts brinnande önskan om att få till stånd en debatt om sjukvården i samband med omvalet i Västra Götalandregionen den 15 maj.


"Väljarna har rätt att få träffa de stora partiernas företrädare och få besked i den viktiga frågan om sjukvårdens framtid" .. säger Carin Jämtin.


Så sant!


Men vad kan nu Håkan Juholt ge väljarna för besked? Vad har han för sakpolitik att föra fram?? VAD vill Håkan Juholts nya gäng åstadkomma?? Och OM de har en aning .. HUR ska det genomföras och finansieras??


Är det NÅGON som vet?? Vet Håkan Juholt själv?? Vet partiet?? VAD ska ge debatten innehåll från socialdemokratiskt håll??


DET tycker nog jag att väljarna och de andra partierna har rätt att få veta .. innan det ska debatteras .. och det är också orsaken till att Fredrik Reinfeld avstår från "nöjet" att låta Håkan Juholt spy sin galla över Alliansens sjukvårdspolitik utan att ha den blekaste aning om vad "Team S" tänker sjunga för låt på det temat.


Och väljarna .. ja, om jag är representativ för medelväljaren så är de nog lika less som jag på att höra en sosseledare ägna all sin tid åt att klaga på motståndarlaget, utan att presentera ett eget rimligt alternativ ..


.. för det är den "verklighet" som Carin Jämtin välkomnar Fredrik Reinfeldt till.

Expr., AB, SvD, SvD, SvD, DN

11 kommentarer:

 1. Han är feg Reinfeldt. Låta de som är döende i cancer jobba. Vilket svin han är. Därför vågar han inte ta debatt. Reinfeldt vet inte vad verklighet är.

  SvaraRadera
 2. Vilket svin du Roggan är ...

  SvaraRadera
 3. Anybody skrev:
  "Men vad kan nu Håkan Juholt ge väljarna för besked? Vad har han för sakpolitik att föra fram?? VAD vill Håkan Juholts nya gäng åstadkomma??"

  Detta hade du ju fått svar på om debatten kommit till stånd! Men nu gör den inte det eftersom Alliansen vill att såna som du ska fortsätta att tro att S inte har någon politik, man vill inte att S ska få framföra den. Knappast någon slump heller att Reinfeldt inte vill ha debatt när det gäller sjukvårdsfrågan, då kan ju folk fatta vad han pysslar med i verkligheten!

  Anybody skrev också om S politik:
  "HUR ska det genomföras och finansieras??"

  Ja du, hur har sossarna lyckats i alla år före Reinfeldt tog över? Eller menar du att vi inte hade politik då och att vi var fattigare än Ryssland???

  SvaraRadera
 4. Labråttan du måste väl ändå inse att sjukvården var hur krattig som helst redan på S-tiden.Den var dåligt underbyggd och folk fick dö i sjukvårdskön. Jag känner flera som gjorde det. Den gode Joe Hult har inte givit ett enda besked om hur S skall fixa sjukvården, och det vore bra om han har ett enda argument eller besked på hur han skall göra sjukvården bra innan han kräver debatt och inte bara skall tala om hur fel alliansen gör. Tala om hur det skall gå till istället Joe Hult.

  SvaraRadera
 5. Så har då även denna blogg drabbats av de vänsteraktivister som stryker omkring på nätet. De vars främsta kännetecken är att de uttrycker sig aggresivt, hånfullt och okultiverat i största allmänhet. Och saknar varje uns av självkritik.

  De kan helt enkelt inte diskutera på ett anständigt vis, de endast skrika ut sitt hat och sitt förakt för alla som inte delar deras politiska åskådning. Och varje försök att debattera med dem är döfött.

  Ledsamt är vad det är.

  V

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att man ska vara lita varsam med orden även om man inte håller med om det som skrivs. Att fara ut i okvädningsord om den politiske motståndaren ger ju inget vidare debattklimat. Dessutom kan man väl tycka att lokala val kan skötas av de närmast berörda.

  SvaraRadera
 7. Europaparlamentsvalet 2014 är planerat att hållas från en torsdag till en söndag i början av juni månad 2014 i Europeiska unionens (EU) samtliga medlemsstater. Valet ska äga rum vart femte år under samma period på året, senaste valet var 2009 vilket gör att nästa europa parlementsval sker i början av juni månad 2014.

  Därför har jag några frågor till Anybody´s place.

  Anta att Statsmininstern 1 månad före valet får för sig att socialdemokraternas program kring europapolitiken inte är tillräckligt heltäckande och intressant för att kunna debatteras före valet, men att det gick utmärkt att hålla en debatt om EU frågor strax efter valet i riksdagen runt 14 Juni 2014?

  1. Du ser inga principiella demokratiska problem med en sådan hållning.
  2. Anser du det skulle vara någon principiell skillnad om Reinfeldt skulle göra detta med vad han väljer att göra nu?
  3. Vad finns det för garantier att Moderaterna inte får politisk snuva på våren 2014 och hittar på ursäkter då för samma beteende?

  SvaraRadera
 8. @Fredrik Strömqvist .. Om och om igen påpekar jag att det jag skriver är enbart mina egna funderingar och reaktioner på det jag som "gräsrot"/väljare har att förhålla mig till i politiken. Skriverier i media, bloggar, debatter och nyhetsinslag i tv.

  Det är min rätt som väljare att ha en åsikt baserat på den här begränsade informationen och det jag själv kan läsa på nätet .. alla kan inte vara politiskt partibundna.

  Det är MIG, i egenskap av väljare, alla de fagra talen vänder sig till, eller hur?

  Belöningen för att skriva ner åsikter och funderingar är de få sakliga kommentarer som gör att jag tänker ett varv till .. eller känner mig trygg i mina slutsatser.

  Jag baserar mitt inlägg på en valrörelse där socialdemokraterna oavbrutet talade om vården, fattigdomen och eländet .. utan att ge den minsta lilla fingervisning om vad de själva ville eller tänkte göra.

  Valet den 15:e maj är ett omval på den valrörelsen, eller hur? I dag vet vi fortfarande inte vad socialdemokrateran VILL eller KAN göra för att förbättra vården .. eller hur det i så fall ska finansieras. Sett ur min verklighet så känns det nästan motbjudande att få genomlida samma tomma debatt för och emot ena sidans vårdpolitik utan att det presenteras ett realistiskt alternativ??

  Men när jag läser din kommentar och de politiska bloggarna inser jag att frågan är lite större än så och att det ingår i jobbet som partiledare för det parti som sitter i regeringsställning .. hur meningslöst det än måste kännas.

  Och som väljare är jag fortfarande lika less på debatter som bara är vackra och tomma ord som inte leder någonstans.

  SvaraRadera
 9. Tänkte bara säga att statsministern är upptagen första veckan maj och det var bestämt redan förra året - moderaterna har sin årliga stämma då och den kan inte flyttas för att det blir omval på vissa ställen och dessutom visste ingen - moderat eller ej att Mona Sahlin skulle avgå och Håkan Juholt skulle få manegen för sig själv för ett solo. Ett solo där han bara ställer krav utan att ge något tillbaka.

  SvaraRadera
 10. Tack för du utvecklade dina åsikter om omvalsfrågan. Jag tycker du för fram bra argument. Även om jag inte håller med dig. Anledningen till varför jag skrev mina frågor var för att sätta in dagens handlingar i ett lite längre perspektiv.
  Ibland måste även politiska ledare syssla med politikens motsvarighet till att hänga tvätt för att undvika att de av misstag råkar öppna upp pandoras ask. If you know what I mean.

  SvaraRadera
 11. @Fredrik Strömqvist .. I know what you mean .. :-)

  SvaraRadera