fredag 1 april 2011

"Håll dina vänner nära ..

.. och dina fiender ännu närmre". Det är ett bra ordspråk som passar särskilt bra in i politiken, tycker jag.


Har ni tänkt på hur ofta vi bedömer människor efter utseendet? Jag har kommit på mig själv med att reflexmässigt förhålla mig till nya människor efter hur de liknar andra människor jag tidigare kommit i kontakt med.


Det är ju naturligtvis helt vansinnigt .. de har ju inget annat gemensamt än utseendet? Och kanske kroppsspråket??


Som med Håkan Juholt till exempel. Han liknar till förvirring ett antal äldre män som jag tidigare mött. Män som tar plats, brer ut sig, SKÄMTAR .. och kastar ur sig roligheter som känns tveksamma, men som alltid ursäktas med .. förstår du inte skämt, lilla gumman??


"Lilla-gumman-gubbar" .. det är jag lite allergisk mot! Men det kan ju inte Håkan Juholt hjälpa?


Jag har problem med det här. Jag tycker inte om den här mannen .. av ingen orsak alls .. och det besvärar mig. Det känns som om jag är rasistisk .. på något konstigt sätt. Drar alla "rolighetsministrar" över en kam, liksom.


Men jag har drygt 3 år på mig att jobba med mina förutfattade meningar så jag kanske får anledning att komma tillbaka och göra avbön för det här idiotiska inlägget?


Fast när jag läster statistiken så märker jag att jag inte är ensam om att känna en viss osäkerhet. De pågående "utrensningarna" är väl förmodligen lika traditionsenliga som medias bakgrundsgranskningar .. men när en föräldraledig kvinna petas, Maryam Yazdanfar .. så känns det inte bra.


Jag har varit föräldraledig mamma själv och en petning från jobbet just då hade jag faktiskt tagit riktigt illa .. det är en väldigt dåligt vald tidpunkt.


Lite förvånad blir jag också över att alla som har erfarenhet, regeringsvana och lång, trogen och lojal partibakgrund sopas av banan så snabbt och brutalt?? Är det inte lite förhastat när man är så oerfaren och tänker omge sig med så gröna medarbetare?? ALLT som är nytt och oprövat är inte nödvändigtvis bra och väl genomtänkt.


Vore det inte lite mer taktiskt att knyta alla dessa personer till sig på något annat sätt för att kunna utnyttja deras kunnande? Att hålla "fienden" nära .. fram till den dagen då "vännerna" har lärt sig jobbet liksom?


Men Håkan Juholt kanske har ett riktigt ess i rockärmen??


AB, AB, AB, Expr., Expr., Expr., Expr., SvD, SvD, DN, DN, DN

1 kommentar:

  1. JAS får inte bomba drogade barnsoldater....

    Sagt av en politiker som mer än 10 år jobbat med försvarsfrågor.
    Vilken kompetens kan han besitta i övrigt då ?

    SvaraRadera