Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

lördag 2 april 2011

"Vem ska jag tro på ..

.. tro på .. tro på när .. tro på när allt är såhär???" Så sjunger Thomas Di Leva och så tänker jag när jag följer icke-debatten om icke-politiken som inte finns.


Åtminstone kan inte jag se den från min undanskymda utsiktspost långt ner bland gräsrötterna?


Från min synvinkel handlar det nu bara om att vara EMOT den politik som ännu inte syns vid horisonten, EMOT de personer och de mål som ännu inte har presenterats .. eller vara EMOT de personer som är EMOT ovanstående. Det är finns lika många som är FÖR och försvarar alla attacker på den politik som ännu inte finns men kommer att vara helt fantastisk när den så småningom dyker upp .. som det är som förkastar och kritiserar samma icke-existerande politik???


Det gränsar till det löjeväckande, sett ur mitt ofullständiga perspektiv.


Maud Olofsson upprörs över en till intet förpliktigande debattartikel från Håkan Juholt och Tommy Waidelich, och Netrootsarna går i taket och skriker att den nygamla socialdemokratiska politiken uppfattas som ett HOT av borgerligheten??


??? .. vilken politik? Vilket hot?? Vad finns det att uppröras över .. annat än viljan till att uppröras och gå till angrepp .. emot ?????


Det talas om politikermoral .. att säga ett och mena något helt annat. Kvinnor är också intressant .. KAN de verkligen bli lika bra som män?? Kan fertila kvinnor verkligen klara av att samtidigt få barn och göra karriär i politiken och KAN de verkligen avgöra vad som är bäst för dem själva och hur ska vi kunna hjälpa dem att pussla ihop ett livspussel på ett effektivt sätt?? Männen behöver tydligen inte samma stöd och engagemang i samma situation .. dom får nöja sig med att vara den negativa sidan av den ansträngt positiva debatten .. eller hur det nu är??


Vem avgör vem som är en DUKTIG KVINNA som passar in i ett manligt styrt ledarskap?? Männen ..?? Andra kvinnor?? Eller kan man vara så djärv att man ser kvinnor som människor .. som vilka som helst??


Särbehandling .. det är när vi sätter etiketter på människor som är lika som vi .. men ändå inte. Särbehandling .. handlar nästan alltid om att skapa ett hjälpbehov där det inte finns något sådant .. kanske för att själv framstå som bättre och mer empatisk eller för att skapa ett beroende av samma skäl??


Särbehandling .. kan också vara att peka ut den befolkningsgrupp som valt ett annat politiskt alternativ än det man själv förespråkar .. som särskilt giriga, grymma, oempatiska, förespråkare för barnfattigdom och så inkompetenta att de utan vidare accepterar dödliga angrepp på drogade barnsoldater i ett annat land.


Och då känner jag mig lite ledsen .. eftersom jag röstade borgerligt och ÄNDÅ känner mig som en rätt så snäll människa, fast så kanske inte andra ser det??


Om SOCIAL är lika med godhet, samhörighet och värme och DEMOKRATI är lika med frihet till medbestämmande, yttrandefrihet och åsiktsfrihet ... hur kan då socialdemokrati bli så annorlunda, särskilt internt i det parti som förespråkar social demokrati??


Men det är bara som jag ser det, här i min lantliga verklighet där vi är så få att vi inte ids särbehandla varandra.


Vi lallar omkring i en overklighet där vi alla umgås, hjälper varandra, och värderar varandra lika, oberoende av politisk hemvist eller om vi är män, kvinnor, födda svenskar eller inte, hög- eller lågavlönade .. och mest riktar in oss på konflikter om vem som inte tar bort sitt eget skräp, kör för fort, parkerar bilen fel eller inte håller koll på sina hundar.


"Juholt ska knäcka Reinfeldt" .. står det i Expressen i dag.


Som väljare skulle jag vara väldigt tacksam och nöja mig med att Juholt och Reinfeldt koncentrerade sig mer på vad som är bra för mig och alla andra gräsrötter än på ett eventuellt knäckande.


Och för att bevisa att jag är politiskt medveten och börjar få kläm på det här med politik, så vill jag härmed meddela att ..


.. jag är starkt EMOT alla som bara är EMOT .. eller FÖR .. det som ännu inte finns men kanske .. eller kanske inte .. kommer att finnas inom en okänd framtid.


DN, Expr., Expr., Expr., SvD, SvD, AB


5 kommentarer:

 1. Hej
  Hoppas att du inte är EMOT att jag är FÖR dina roande och bitande inlägg.
  Keep on going!
  J-O

  SvaraRadera
 2. Ännu ett tänkvärt, träffsäkert och samtidigt underfundigt humoristiskt inlägg i den redan långa raden av dylika.

  Jag får också sälla mig till den skara som är starkt EMOT att inte vara FÖR dina briljanta analyser av svensk vardagspolitik.

  V

  SvaraRadera
 3. Ja du här är en till som är EMOT allt som är EMOT. Åker upp till Stockholm imorgon för att se på riksdagen och umgås med några ur den oempatiska riksdagsgruppen.

  SvaraRadera
 4. Jan-Olov & Visionären .. jag är helt och hållet FÖR kommentarer i den här stilen. Ju fler desto bättre!! ;-D

  Granny .. VARFÖR valde ni en dag när jag absolut inte kan komma ifrån?? Annars kunde jag ha smugit mig in i egenskap av din personliga assistent eller pr-person eller .. ?? .. ja, något hade jag säkert kunnat hitta på! Dålig planering kallas så´nt för .. FY!! ;-)

  SvaraRadera
 5. Jätteledsen Any men om du kan på måndag så skall vi iväg och kolla in riksdagen. Ring mig på mobilen så kan jag nog ta med dig som min politiska taleskvinna och rådgivare. Har du inte nr så skickar jag det på mailen

  SvaraRadera