Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

torsdag 28 april 2011

Det här är PRECIS vad vi behöver!!!

Håkan Juholt tillkännager att sossarna förbereder ett REFORMPAKET för 10-tals miljarder kronor till hösten.

Där slås det bland annat fast att INGET barn ska tvingas avstå från att gå i kommunal musikskola för att föräldrarna inte har råd och att musikskolan ska vara tillgänglig för ALLA barn.

Det är PRECIS vad vi alla behöver .. särskilt i de kommuner som inte har någon musikskola alls. Jisses .. vi har ju alldeles nyss läst Aftonbladets artikelserie om skolans utarmning och behov. Nu kommer lösningen .. musikskolor till alla.

Och egentligen är det ju självklart .. hur skulle annars kvalitetsprogram som Idol, Körslaget, Allsång på Skansen, Dobidoo, Så ska det låta och Talang kunna få tillräcklig bredd på sina deltagare? Som det är nu är det ju SAMMA artister som deltar i flera program. SÅ kan vi ju inte ha det.

Och förresten så är musikbranschen inte precis den bransch som ligger högst på Arbetsförmedlingens lista över lediga jobb .. så där finns ju någon slags hål att fylla?? Eller tänker jag fel nu??

De borgerliga .. den dumma Alliansen, som stöds av de RIKA MILJONÄRERNA .. de har talat om att satsa på särskilda skolor för dem som vill och kan satsa på kärnämnena. Till exempel matematik och språk .. rena överklassfasonerna och kunskap som man faktiskt kan omsättas i faktiska arbeten så småningom. Hemska tanke .. en del kanske kommer att syssla med forskning eller hamna i NÄRINGSLIVET!!! SÅ kan vi ju inte ha det!!!

Liiite märkligt är det att Juholt inte nämner Idrottskolor för ALLA barn??? Men de som lyckas i idrott kanske tjänar för mycket?? SÅ kan vi inte heller ha det .. oavsett vad Ohly tycker och tänker.

Det känns tryggt att sossarna tänker på att skådespel är bröd för folket .. eller hur nu citatet är?? Det kanske är .. skådespel är i stället för bröd till folket???

Sedan ska det satsas på vidareutbildning i vården .. vilket låter bra. Men vilka är det som ska hoppa in på de vakanta, lågavlönade jobben som redan nu är svåra att fylla när de som nu jobbar häcken av sig fyller de mer välavlönade hål som också saknar behörig personal???

Men det får vi säkert veta den 1:a maj .. för det tillhör det som Håkan Juholt ska tala mycket och länge om.

Hur det hela ska finansieras??

Ja, inte genom höjd skatt i alla fall och ingen fastighetsskatt eller förmögenhetsskatt heller .. enligt Ordförande Juholt?? Hur han har tänkt sig det hela .. det lovar jag att han INTE kommer att tala mycket och länge om den 1:a maj!

Expr., SvD, DN, AB

4 kommentarer:

 1. Oj, det här är ett kärt ämne för mig - rent generellt.
  Att skapa utrymme för riktigt duktiga elever, likväl som ge adekvat stöttning till svagpresterande, är en av mina käpphästar jag ständigt återkommer till!
  Visst, musik är skoj och jag gick i kommunal musikskola men som vi bor nu (på landet) finns inte tillstymmelse till möjligheter att fylla några musikklasser med intresserade elever.
  Oavsett om det är gratis eller ej!

  SvaraRadera
 2. Jag känner också väldigt varmt för det här och tycker att det är ett för viktigt ämne för att användas som lockbete för att höja partistatistiken och utan att gå in på hur det överhuvudtaget ska vara möjligt.

  ALLA barn bör få möjlighet att utvecklas så mycket som möjligt utifrån sina egna förutsättningar. Oavsett om det gäller matematik, språk, idrott, musik eller andra estetiska inriktningar .. eller bara så långt de förmår. Även den som är sk svagpresterande kan komma töja sina gränser i rätt skola och med rätt pedagogik.

  Fler specialskolor eller klasser är helt ok för mig .. men inte bara inom "väljarlockande" grupper utan också för alla andra.

  Det här blev kanske lite luddigt, men du förstår vad jag menar hoppas jag?

  SvaraRadera
 3. Jäpp! Att få vidareutbildning inom vården är absolut något viktigt - t ex alla som inte har en timmes utbildning i hemtjänsten när de utför omvårdnad om våra gamla anhöriga. De har utnämnts till vårdbiträden (något som inte finns längre) bara för att de gått bredvid en usk två dagar för tre år sedan. De har fått jobbet för att de inte har någon skolunderbyggnad eller utbildning, en del försörjer sig inom hemtjänsten medan de utbildar sig till något HELT annat men inte vill ta studielån och en del arbetar där för att det inte finns arbete och det inte är så noga med dessa medborgare som inte kan säga ifrån. Missförstå mig inte många många är toppen men många vill inte vara där de är och vet inte riktigt vad de har för uppgifter i sitt arbete.
  När det gäller musikskolan - skall alla som vill mucisera få ett eget piano också eller elgitarr ? Det är ju en förutsättning att man har tillgång i hemmet till instrumentet man skall lära sig traktera för att det skall vara någon mening med studierna. Fast jag förstår nog inte det här, jag heter inte JUholt heller. Jag vet trots min enkelhet hur en draja blandas men det är kanske inte kultur det.

  SvaraRadera