torsdag 24 maj 2012

I Håkan Juholts underbara värld ..


.. är han uppenbarligen ett offer för starka krafter som kände sig hotade av hans politik och person.

Ensam och allena stred han för ett bättre Sverige där vi alla skulle stå som pingviner under samma paraply ... och ensam och allena föll han offer för Wanja Lundby-Wedins och hennes gelikars ränker och falskspel.

Jag är den förste att beklaga Håkan Juholts fall .. aldrig tidigare har någon fört politiken till så humoristiska höjder. Statsministerkandidaten var så lätt att läsa och förstå sig på .. precis som en av alla oss som sitter hemma i soffan och VET BÄST hur alla problem ska lösas.

"Om JAG fick bestämma så ...!!"

Men till skillnad från merparten av oss andra dödliga så insåg han aldrig att varje handling och varje uttalande kan få oanade konsekvenser om man inte är ordentligt påläst och ser det stora perspektivet.

Nu sitter Håkan tryggt med en statsministerlön .. betalad av partikamraterna .. och fyller tiden med att nedteckna efterhandskonstruktioner av händelseförloppet som ledde till hans fall. Medan allt pågick insåg han inte hur oskyddad han var, inte vilka starka krafter han utmanade och hade ingen aaaaaning om att han var utsedd till offerlamm .. ett offer för en stor konspiration.

Att det blev som det blev är landets förlust .. inte hans!

Håkan Juholt är det roligaste och mest engagerande som socialdemokratin någonsin bjudit mig på .. så jag delar helt hans uppfattning.

DN, SvD, Expr., AB,

3 kommentarer:

 1. Han tillsattes som partiordförande för att sedan kunna offras därför att...?

  *skakar på huvudet*

  SvaraRadera
 2. Gud vad jag saknar den karln.

  Roligt var det i alla fall och han borde satsa på en karriär inom underhållsbranchen. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 3. Tja, nog hade han behövt någon som hållit i under ..... hakan kanske så att munnen inte glappat vid varje osökt tillfälle. Detta maa Henrikos inlägg.

  SvaraRadera