torsdag 24 maj 2012

MADness!!


Jag vet inte jag ... men om villkoren inom läraryrket ska jämställas med de som gäller för poliser eller ordningsvakter så borde väl lärarutbildningen se lite annorlunda ut??

Uppdateras till nutid, liksom?

Enligt polisen har en ordningsvakt befogenhet att:

Avvisa eller avlägsna personer som genom ”sitt uppträdande stör den allmänna ordningen eller utgör en omedelbar fara för denna”. Om det inte är tillräckligt får ordningsvakten omhänderta personen tillfälligt. Ordningsvakten ska i första hand försöka prata folk tillrätta, men får använda våld om uppgiften inte kan lösas på annat sätt. Det får inte vara fråga om mera våld än vad som är nödvändigt för att lösa uppgiften. Batong och handfängsel är vanlig utrustning som kan kompletteras med hund och i sällsynta fall skjutvapen.

Om nu läraren ska jämställas med ordningsmakten så bör de alltså få tillgång till den utrusning som är vanlig i yrket .. alltså batong, handfängsel, hund och i sällsynta fall, skjutvapen(?) .. samt få tillstånd att använda tillräckligt med våld för att lösa uppkomna situationer.

Förmodligen kräver själva våldshanteringen särskilda självförsvarskurser i olika självförsvarstekniker?

Vad det skulle göra för undervisningen och ordningen i skolan vete gudarna .. men det skulle säkert skapa ett nytt intresse för läraryrket bland grupper som aldrig tänkt sig den yrkesinriktningen tidigare.

Skoldebatten skulle ta en helt annan vändning om domen i Gällivare Tingsrätt skulle bli vägledande och jag väntar med spänning på resultatet av eventuella överklaganden.

.. och på tal om brottslighet och våld så är det något som bara verkar bli vanligare och vanligare och sprider sig inom grupper och på platser som tidigare aldrig nämns i sammanhanget.

Vid genomläsning av MAD:s 23:e inbundna årgång från 1982 hittar jag tidiga varningstecken på att vi inte ens kan känna oss säkra i våra egna hem tillsammans med våra egna husdjur!

Därför begår jag nu ett alldeles eget brott mot upphovsmannarätten .. eller nåt? .. och kopierar en hel sida, vilket förmodligen är helt olagligt? Hade det rört sig om en annan publikation än MAD hade jag låtit bli, men detta är en "blaska" som bara genom sin existens uppmuntrar till att töja på gränserna och helst kliva över dem .. så ta lärdom och betrakta din hund eller katt med vaksamhet:(klicka på bilden om du vill se den tydligare)

DN, DNSvD, SvDAB,

2 kommentarer:

  1. Jag såg denna dom och satt bara och skakade på huvudet.

    Det enda som jag får hopas på är anledningen till att de friade är att de ville ha det till hovrätten och därmed få ett starkt prejudikat. Allt annat är vansinne!!!!!

    SvaraRadera
  2. Gode värld - man tar sig för pannan. Otroligt, del tycks ha otur när de tänker.

    SvaraRadera