lördag 19 maj 2012

Shoppatorsk ..


I dag har vi unnat oss en helt ansvarslös dag. Bara slarvat omkring på småvägarna och landat på trevliga ställen, som varit som mest till sin fördel nu när solen skiner, träden grönskar och fåglarna kvittrar som besatta i varje buske.


Vi tog oss till Taxinge där entusiaster med franska bilar av alla årgångar hade samlats och det är alltid lika roligt att se på vilket allvar en del tar sitt bilintresse. Det var länge sedan jag såg så många linnekostymer och halmhattar på män som alla såg ut som de kom från en fransk konstnärskoloni på 20-30 talet och basker var det baske mig väääldig länge sedan jag såg på någon alls.


Vi visade också prov på en enastående karaktärsfasthet när vi avstod från Taxinges dignande kaffebröds .. ja vad kallar man det? .. smörgåsbord? .. fast med kakor och tårtor och bakelser och allt vad man kan mumsa i sig av sötsaker.


Som mogna människor vid lunchtid inmundigade vi istället varsin bakad potatis med sallad och skagenröra.


Fasiken vad jag ångrar mig nu!! Jag får marängtårtehallucinationer och smörkrämstårtsattacker bara jag tänker på det.


Men .. i stället så blev det ett nedslag på Qvartinge Antik när vi ändå var i området och det är något jag verkligen rekommenderar alla som tycker om att rota i gamla minnen och saker.


Där finns ALLT!!


Kinesisk himmelssäng .. javisst. Ett gäng biografstolar .. självklart! En halmhatt .. tyvärr modell för liten, noter, tidskrifter, böcker, enorma möbler, kristallkronor, märkliga grejer och obegripliga saker och en bok om hur slavinnorna egentligen hade det när de utsattes för vit slavhandel (inköpt, oläst och osprättad av någon som inte ville veta?)


Det var säkert hundra år sedan jag var där sist men tiden hade stått stilla. Jag köpte inte en röd- och vitprickig teservis, vilket bevisar att jag mognat en hel del sen sist, men jag hittade en tunika från 60-talet och så lade jag rabarber på MAD:s 23:e inbundna årgång! - den hittills svettigaste omgången -


Stackars er .. jag kommer att förpesta tillvaron för er med obegripliga roligheter från 80-talet en tid framöver, är jag rädd.


Så slog samvetet till .. åhh våra stackars hundar som försmäktade i ensamhet! Vi ilade hemåt och fastnade vid en liten vårmarknad där ... halleluja ... jag hittade 5 franska sidentyger på 3 meter vardera i varierande färger som blev mina för några hundralappar.


Vad jag nu ska med 15 meter sidentyg till??


Maken som inte så lätt går i taket köpte en inramad Kadinskyreproduktion modell enorm som han ska klämma in på lämpligt ställe .. var det nu är?


Ett gäng lavendelplantor slank med av bara farten och står nu och sträcker på sig i sina krukor ute i den igenvuxna rabatten. Det innebär att åtminstone en liten del måste rensas med det snaraste .. vad tänkte jag på egentligen?


Så har jag haft det i dag och nu ska jag äta en slarvig middag .. 


.. vad har ni haft för er medan jag slarvade runt i spenaten?


4 kommentarer:

 1. Bara att gratulera. 1982 var en höjdaromgång.

  SvaraRadera
 2. Kusinen från landet19/5/12 23:56

  Jo, vi och systern åkte till Skåne och hälsade på makens svägerska och for runt på Österlen och i Simrishamn och bara hade det trevligt. I morgon ska vi åka till en antikhandel på 3000 kvadratmeter och spana in vad som finns där och försöka hålla hårt i plånboken. Det låter som om du och din make haft lika trevligt som vi.

  SvaraRadera
 3. Hur klarade du av att vara på Taxinge utan att äta den minsta lilla kaka eller bulle. I sommar ska jag nog fresta sambon med ett besök där. Det var länge sedan. Nu har vi ju faktiskt råd. Lite grand i alla fall. Det kanske får passa när den mat-och godisglade sonen är på besök.

  Qvartinge Antik? Nu blir jag ju väldigt nyfiken. Vi åker förbi Qvartinge då och då eftersom våra goda vänner har sommarstuga i närheten. Men inte har vi sett någon skylt om antikt. Det måste kollas upp.

  Härliga fynd du gjorde i alla fall. Du kommer säkert på något att använda sidentygerna till.

  Själv har jag tillbringat dagen vid symaskinen. Så ovanligt....:-) Medan sambon kämpat med en hemsida för en kattförening. Så kan man också tillbringa en vanlig lördag.

  SvaraRadera
 4. Gullade med det lilla barnbarnet. En treveckor gammal perfekt liten lycksalighet.

  SvaraRadera