torsdag 31 maj 2012

There´s no such thing as a free lunch.


Justin Bieber har gästat Oslo och fullständigt kaos utbröt när hans fans försökte fånga hans uppmärksamhet och/eller få en glimt av idolen.

Det där med idoler, fans och groupies är fascinerande, tycker jag. En helt vanlig människa med ovanliga talanger upphöjs till idol, får sitt liv belyst i media och tillskrivs fullständigt unika egenskaper .. och en hel grupp människor grips av kärlek, läser och suger i sig ALLT och skapar sig en helt egen bild av personen.

De VET vem h*n är, vad h*n saknar och behöver .. och många, många anser sig "känna" den "verkliga" människan och vara just den person som kan fylla idolens liv med villkorslös ÄKTA kärlek, närhet, meningsfyllt intellektuellt utbyte eller vägledningen till ett lyckligt liv.

Visst är det lite obegripligt?

Det finns groupies inom politiken, kriminaliteten, idrotten, näringslivet och kulturen och de dyrkar och trånar efter i stort sett alla som får tillräckligt med mediabelysning. Överallt finns det kvinnor .. och i och för sig en del män .. som är beredda att ställa sina liv och sina kroppar till förfogande för att hjälpa någon stackars sate att finna den VERKLIGA lyckan/tryggheten/tillhörigheten/förståelsen och den PERFEKTA själsfränden .. ja, skälen är hur många som helst.

Det verkar inte som om Justin Bieber tänker marknadsföra sin nya skiva i Sverige? I varje fall så fortsätter han till Paris efter Oslo i stället och i så fall är det många fans här hemma som sörjer.

Men OM han tar sig en avstickare till Stockholm så hoppas jag att han inte faller för myten om den svenska synden och den svenska lättsamma synen på fri sex.

Det finns lärdom att dra från fallet med Julian Assange ... låna ingen lägenhet där innehavaren kan göra anspråk på sin säng tidigare än beräknat, använd alltid kondom och ta den med dig när du går så den inte hamnar i någons kylskåp som bevismaterial och skriv alltid ett detaljerat, bevittnat medgivandekontrakt. För visar sig idolen vara en helt vanlig människa som inte uppfyller  de högt ställda förväntningarna kan det hela ta en helt oväntad vändning. För det existerar sällan något som en fri lunch och som ordspråket säger ..

.. himlen har ingen vrede likt kärlek vänd i hat, helvetet inget raseri likt en försmådd kvinna.

20 kommentarer:

 1. Men här håller jag verkligen inte med dig.

  Asange har själv erkänt i en intervju att han fortsatte ha sex med kvinnan efter att hon sagt nej.

  Bara för att man haft sex en gång så betyder det inte att du kan hoppa på någon som sover och servera dig en andra gång. Det kallas, och är, våldtäkt!

  SvaraRadera
 2. http://www.expressen.se/nyheter/har-ar-forhoret-med-assange---ord-for-ord/

  SvaraRadera
 3. Expressen är väldigt selektiva när det gäller vad dom presenterar. Om "hmm" går till förhöret med Anna Ardin kan du läsa att Assange respekterat när han blivit avvisad.

  SvaraRadera
 4. @OldWolf: Då är DN och Times GB också selektiva. Och var i förhöret hittar du det? Jag har inte läst hela förhöret bara utdrag från det och där strå inget liknade. Länka eller ge gärna ett utdrag här.

  SvaraRadera
 5. Hmm: jag har läst hela häktningspromemorian fram och tillbaka, vilket inkluderar polisförhör med Anna Ardin, Sonja Wilén och Julian Assange. Gammalmedia är mycket selektiva och föga trovärdiga.
  Häktningspromemorian hittar du på nätet, t ex här:
  https://www.flashback.org/t1275257

  SvaraRadera
 6. Hmm .. du håller inte med mig .. om vad??

  Det finns ingenting som en fri lunch på den svenska syndens smörgåsbord, har jag fel?

  En "kändis" bör nog fundera över i vilken egenskap han erbjuds en annan människas "kärlek" .. sin egen eller en drömbild som bara existerar i någons fantasi? Är det fel tänkt?

  Att spara en använd kondom är en aning avvikande i min värld .. inte i din? Och handlar det om att förvissa sig om att man inte haft sex med en HIV- smittad så kanske man bör vara lite mer restriktiv med sexuella tjänster till någon man inte känner men som är tillgänglig för många? Fast där är jag kanske lite gammaldags?

  För en "kändis" som utnyttjar sitt kändisskap för att få lättåtkomligt sex kan det hela ta en oväntad och fatal vändning .. det är inte alltför ovanligt, eller hur? Och finns det politiska vinster i det hela så tar det hus i helvete .. det är inte heller ovanligt, tycker jag mig ha märkt.

  Vad är det du inte håller med om? Jag har inte med ett ord kommenterat vad Julian Assange haft för sig mellan lakanen i det här inlägget?

  SvaraRadera
 7. OldWolf .. tack för länken! :-)

  SvaraRadera
 8. Felet du gör är att antyda att det kan finnas en anledning att göra en falsk anmälan om våldtäkt.

  Kvinnor är ju oskuldsfulla offer som aldrig gör något fel eller elakt....och skulle de göra något fel eller elakt så är det för att de varit påverkade av en pojkvän eller motsvarande.

  Svär inte i kyrkan, sälla dig till ledet nu :-)

  SvaraRadera
 9. Grejen "Anonym" Är att de aldrig gjorde en anmälan om våldtäkt initialt utan gick till polisen för att säkerställa en test om ev HIV, sen gjorde polisen en bedömning och saken rullade igång.

  Sen kan man läsa förhör här
  http://www.scribd.com/doc/48110314/Facsimile-from-Forsvarsadvokaterna-23-11-10Sokbar

  Lite snabb bedömning om våldtäkt gör ju du, eftersom Assange inte ens är FÖRHÖRD ännu och det är ju det han kommer att bli utlämnad hit för. Ingen är ju dömd ännu remember?

  F.ö; ta "Kalle Svensson" -tror du han blir efterlyst av Interpool för att kondomen gått sönder?

  SvaraRadera
 10. @Maja: Vänder du dig till mig?

  @Any: Jag håller med anonym faktiskt även om h*n håller med dig. Det du gör Any är att antyda att Assange inte har gjort något fel utan att det är kvinnor som blivit försmådda som i efterhand som en hämndaktion gått till polisen.

  Att jag sedan håller med dig Any om att både Assange och kvinnorna har en annan sexlivstil än vad jag har är vid sidan om vad som hänt. Finns konstigare sexvanor och annat än det här, eller hur?

  Att du inte tycker att du bokstavligen har kommenterat vad som hänt är ju inte det du brukar göra annars heller. De flesta av dina briljanta inlägg brukar ju vara just omskrivningar av vad som hänt och liknelser, eller hur?

  SvaraRadera
 11. @OldWolf: Ska kolla "förhöret" nu.

  Tyvärr så ligger det inte på nätet så att jag kunnat hitta det igen men jag vill minnas (har minnst fel förr) att jag hörde Assange säga orden själv i en engelsk intervju.

  SvaraRadera
 12. @OldWolf: Gick in på Fb och började kolla up länkar. En del var error 404, dvs borttagna och annat var kass kvalité och rätt dryga. Så, om du nu har läst detta så kan du ju dirigera mig bättre än att ge mig en miljon grejer att läsa.

  Jag har sett utdrag i pressen och presenterat och bekräftat mitt påstående. Du har gett mig en höstack att leta i tillsammans med något vagt om att han sagt att han slutade efter tillsägelse helt i motsatts till vad "alla andra" säger.

  Så kan du visa mig bättre vad du säger?

  SvaraRadera
 13. "OldWolf: Och för att bespara oss lite tid i vår konversation så om du kan visa på var han säger att han slutade, kan då då också visa på att han säger detta före eller efter han fått klart för sig att det är olagligt i Sverige att fortsätta även efter ett "svagt" nej, vilket det inte är i mesta delen av resten av världen, eller efter.

  SvaraRadera
 14. Hmm .. jag förstår att du är upprörd och ska försöka klargöra vad jag "antyder" i inlägget.

  Till att börja med vill jag klargöra att jag anser att alla människor har rätt att bestämma över sin egen kropp, person och integritet, att det finns lika många upplevda sanningar som det finns människor och att ingen har rätt att utse sin egen sanning till den enda och allena saliggörande.

  Det gäller både kvinnor och män .. men befriar ingen från ansvar för sina egna handlingar.

  Till skillnad från dig hittade jag lätt förhörsprotokollen .. http://info.publicintelligence.net/AssangeSexAllegations.pdf .. och utlåtandena från SKL och har läst dem fram- och baklänges till sent i går kväll. Det jag läst styrker det jag instinktivt känner.

  1. Julian Assange verkar vara en trist och egotrippad typ. Ohygienisk, självcentrerad och ett riktigt dåligt ligg Men det är han i och för sig inte ensam om .. jag har själv ångrat en och annan "Julian Assange"-typ.

  Men vem utnyttjar vem när samlagen är frivilliga och i samförstånd .. mannen som använder sin stjärnglans för att få sex eller kvinnan som tillhandahåller sexet för att få stjärnglansen? Ingen verkar ju vara intresserad av den andre som människa eller person?

  2. Om det finns en handbok för kändis-groupies så har SW följt den till punkt och pricka. Hon var bländad av JA som person och sökte sig aktivt till ett sammanhang där hon inte hörde hemma och inte direkt var välkommen bara för att komma i hans närhet. Omgivningens förvåning över hennes närvaro och agerande speglas i mer än ett vittnesmål.

  3. Vad AA hade för motiv till att erbjuda JA sin lägenhet, återkomma tidigare än beräknat och att fortsätta umgänget flera dagar efter de misslyckade samlagen vet jag inte och det angår mig inte heller.

  4. Vad som hänt i sängen mellan JA och de två tjejerna vet varken du, jag eller någon annan.

  Vem som sa vad, gjorde vad, när eller hur sexakten slutade eller började, hur parterna uppfattade situationen och vem som rev sönder kondomen och när det gjordes, om någon sa nej och om detta nej uppfattades .. det vet bara de inblandade och vi kan spekulera oss blå men ändå inte nå fram till någon absolut sanning. Men det är alltid tragiskt när den ena parten enbart är ute efter sexuell tillfredsställelse och den andra förväntar sig ytterligare en dimension.

  Drömprinsen förvandlades så att säga till den groda han egentligen var och förminskade prinsessan till den ärta hon inte ville vara.

  5. Vad som framgår av förhörsprotokollet är att både AA och SW kände sig förminskade och ångrade kontakten med JA .. han var obehaglig och inte den människa de trodde han skulle vara. Det framgår också att de inte hade för avsikt att göra en våldtäktsanmälan utan att SW ville framtvinga ett HIV-test och att AA följde med för att "styrka hennes case" (enligt ett vittne).

  Så gled händelserna ur deras händer och denna kostsamma cirkus drog igång.

  Så .. ja, jag antyder att de här två tjejerna var bländade av JA:s stjärnglans och agerade utifrån det på samma sätt som groupies i alla tider gjort. Jag misstänker att båda kände en hel del självförakt när de insåg sin missbedömning, att de ville agera på något sätt för att återta kontrollen över sina liv och jag är övertygad om att ingen av dem gått till polisen om de insett vilka konsekvenser det skulle få.

  SvaraRadera
 15. Any, har du sett detta?!
  http://mariahagbom.se/?p=4148

  SvaraRadera
 16. Any: Jag är inte upprörd, jag håller bara inte med :-)
  Var fick du det ifrån?

  Jag har läst det protokollet. Vad OldWolf påstod var att han lästa att ASSANGE sagt att han respekterade ett nej. Det är detta som jag inte sett någonstans utan tvärtom att han erkänt att han inte gjort det.

  Allt det andra hade jag läst sedan länge.

  Jag håller med i i alla punkter (utom punkt 4 eftersom jag hävdar att båda partet har uttalat sig samstämmigt.) Det förändrar ju uppenbarligen inte faktum att det tydligen anses finns skäl till att förhöra honom etc. Alltså är handlingen brottslig. (DU glömde lite snyggt avsnittet där han håller fast och försöker bända isär benen).

  Och visst tor jag detta är politiskt till viss del. Det är ju bara att se till hur hopplöst vårt det är i andra fall av sexuella övergrepp att väcka åtal.

  Så för att förtydliga. Jag tyckte att dina antydningar att Assange får skylla sig själv var osmakliga då om han är oskyldig även han inte kan klandras för att andra beter sig illa och anmäler "fel" . Lika lite tycker jag om att du inte att du antyder utan med stora feta bokstäver hävdar att detta är gjort för att kvinorna känner sig försmådda....

  .. himlen har ingen vrede likt kärlek vänd i hat, helvetet inget raseri likt en försmådd kvinna.

  SvaraRadera
 17. Maja .. ja, och jag misstänkte det värsta redan när inläggen lades in .. och togs bort nästan omedelbart. I går fick jag bekräftat att han är försvunnen och förmodligen inte vill bli hittad.

  Mitt hjärta blöder för honom och hans familj och det känns så hemskt att inte kunna göra något. Just nu tänker jag inte på något annat.

  Vid sådana här tillfällen blir allt annat ointressant och ovidkommande .. och man griper efter halmstrån så länge inget annat är bevisat.

  SvaraRadera
 18. Jag har inte följt Fredrik men tycker att det är oerhört tråkigt att läsa att han är försvunnen och hoppas att han hittas välbehållen.

  SvaraRadera
 19. Hmm: Det är Anna Ardin som säger i polisförhöret med henne att Assange accepterade när hon inte vill ha sex med honom.

  SvaraRadera
 20. @OldWolf: Men det blev ju lite förvirrat då eftersom jag länkade till vad Assange sagt :-) Och allt som allt så hades det och försökte det has sex vid flertalet tillfällen så vi pratar nog om olika tillfällen :-)

  SvaraRadera