onsdag 9 maj 2012

Inrikespolitisk Kris!!!


Varje år spelar regeringen och oppositionen en prestigefylld fotbollsmatch .. alltså grädden av vad väljarna valt in i Sveriges riksdag för att lösa landets problem och svårigheter möts i en hårdför drabbning.

Men i år har mörka moln tornat upp sig på den politiska himlen .. ett olösligt problem verkar knäcka våra stabila folkvalda.

Icke-regeringspartiet Sverigedemokraterna vill också vara med och leka.

Som i nafs förvandlas då 3 fjärdedelar av oppositionen från den icke-existerande rödgröna alliansen till en tillfälligt existerande rödgrön allians som inte släpper in något annat oppositionsparti i sin exklusiva krets. Samtidigt kräver man att den existerande regerings-Allians-alliansen ska ta det icke-regeringsanslutna oppositionspartiet SD med i sitt lag eftersom "de röstar mest med dem i alla fall".

Pilutta er!!

Oppositionspartier är oppositionspartier och regeringspartier är regeringspartier och matchen går traditionellt mellan opposition och regering .. genmäler den existerande regeringen .. vilket förorsakar våldsamma protester bland den tillfälligt återuppståndna rödgröna enigheten.

Och i och för sig är det väl glädjande att oppositionen lyckats enas om någonting i alla fall, kan man tycka .. eftersom enigheten brister betänkligt inom alla andra områden.

Men på något sätt oroar det mig att Vänstern, Miljöpartiet och Socialdemokraterna har så låga förväntningar inför valet 2014 att de redan nu ser Sverigedemokraterna som ett regeringsparti??

Vad vet de som inte jag vet??

Än så länge ligger bollen där den ligger, frågan är ännu inte avgjord och spänningen är oliiiiiidlig

VEM kommer att vika ner sig?

Kommer matchen överhuvudtaget att bli av, och om inte, kan man då se det som om Sverigedemokraterna vann årets drabbning??

Eller är det här en match med bara förlorare??

SvD, SvD, DN, DNExpr., AB

7 kommentarer:

 1. Glöm inte bort att det är vi som sponsrar lagtröjorna!

  SvaraRadera
 2. WO-seger till SD - har domarkort för fotboll så jag är säker.

  SvaraRadera
 3. SD är som vanligt den klara vinnaren i demokratifrågor. Tyvärr. SD lever upp till "alla lika, alla olika" när det gäller partier, medan resten av riksdagen hävdar "vi är födda här, vi kan språket utan brytning, vi har större rätt".

  SvaraRadera
 4. Och de ska styra landet. Och vad tror de om oss väljare - att vi är så dumma i huvet att vi inte ser skillnad.

  SvaraRadera
 5. Ha ha ha, vilka jäkla barnrumpor de där i oppositionen är.

  Faktum är att den där matchen borde vara mellan riskdagens alla partier och vanliga människor som inte är politisk aktiv. :-)

  /Henrik

  SvaraRadera