torsdag 9 augusti 2012

Alla har vi varit små ..


.. och behövt styrning och ledning från dem som lyckats klara sig genom barndomen utan synliga men.

Efter avslöjandet av att sossarnas plantskola för uppväxande ledare i Norrbotten systematiskt har plockat Norrbottens Landsting på bidrag på falska grunder så har SSU:arna i Piteå har blivit ertappade med fingrarna i kommunens syltburk och i Piteå-Tidnings kommentarsfält kan man ana medlemmarnas försök att sprida skuldbördan,

 .. Nu väntar jag bara att dom granskar dom andra ungdomsförbunden. Själv så blev jag bjuden på sprit i samband med en MUF fest här i Piteå för ett antal år sen plus att jag blev inskrivna i förbundet trots att jag aldrig ville bli medlem och aldrig skrivit på nån ansökningsblankett. Flera av mina vänner drabbades av samma sak. Dom använde sig helt enkelt av spriten för att locka till sig oss ungdomar till festen och jag erkänner att jag föll för det då. Gräv i den soppan också PT så blir ni mer trovärdiga ..

.. och,

Till alla som verkar vara så perfekta. Till alla som aldrig "fuskat". Till alla som varit 100% ärliga i alla sammanhang. GRATTIS! Eller i själva verket är vi bara människor som har både fel och brister i karaktär. Inklusive mig själv inräknat. Moralpanik? ...

.. samt följande förbryllande ordväxling?

.. om du inte hängt med så har vi haft borgerlig regering i många år nu och fusket har tudligen pågått under denna tid. Under den borgerliga tiden har ännu fler grupper fått bidrag till sina företag/verksamheter än under sossetiden.

.. Jag undrar om du är medveten om att Piteå kommun och Norrbottens Landsting har Socialdemokratiskt majoritet...så vad har den borgeliga regeringen med att detta att göra...stölderna av våra skatter som SSU Piteå och SSU Norrbotten systematiskt lurat till sig 2004-2011 och säkert under längre tid...det är nästan så jag måste skriva...Goddag yxskaft....ursäkta !

Det är inte utan att jag känner medlidande med de stackars sossebarnen i landets norra delar. Inte nog med att de tvingas dricka sprit på MUF-fester och blir tvångsinskrivna i samma förbund som fienden när drängfyllan sätter in .. de tvingas också stå till svars för de handlingar de begår när de är nyktra också!!

Det måste kännas jättejobbigt, när man nätt och jämt slutat få veckopeng av snälla föräldrar som köper vilken otrolig vals som helst.

Då är det är klart att man ser upprördheten runt en uppenbar kriminell handling som rena moralpaniken. Lite snatteri här och där drabbar väl ingen fattig .. bara äldre som ingen orkar tänka på och som ändå inte kräver så mycket .. för det var väl ändå uppåt i landet som någon kommun låste in sina åldringar utan personal över natten pga av ekonomiska begränsningar? Och Landstinget har väl hur mycket pengar som helst nu när man drar in tillgängligheten av ambulanser och sådant trams.

Som sagt Moralpanik!! En höna av en fjäder eller en knappnål som verkligen inte var tänkt att bli en silverskål.

Och oavsett vilken majoritet som kommunen och landstinget har så är det väl ändå ett faktum att Regeringen är BORGERLIG! Eller hur!!

Då MÅSTE allt vara Regeringens fel för om Regeringen hade varit Socialdemokratiskt så hade  .... hmm .. det varit någon slags skillnad?? Som en av kommentarerna löd .. Helt i sin ordning! Sossarnas politik går ju ut på ett samhälle uppbyggt på bidrag och bidragsfusk. Dom lever helt enkelt som dom lär...

Förmodligen hade bedrägeriet setts som en form av ideella riktningsgivare, vilket är Socialdemokraternas sätt att beskriva de löften och utfästelser som väljarna tror är sanna men upptäcker är omöjliga att genomföra .. efter valet.

Att söka bidrag med hänvisning till ideella riktningsgivare kan väl aldrig vara straffbart .. hur påhittade och lönsamma de än är?

Eller kan det?

Kanske finns det någon företagsam kommuninvånare som polisanmäler det systematiska bedrägeriet och stölden av kommuninvånarnas skattemedel och ger en annan form av riktningsgivare åt de uppväxande sossebarnen.

Då kanske de ärliga partimedlemmarna slipper läsa kommentarer som denna i framtiden;

.. Några ledande socialdemokrater har tidigare varit aktiva inom ungdomsförbundet, ja en del har varit medlemmar i just den ungdomsklubb som nu avslöjats som fuskare. Andra ledande socialdemokrater är fortfarande förtroendevalda inom ungdomsrörelsen, som revisorer. Att dessa personer inte tidigare skulle känt till hur ungdomsklubben finansierar sin verksamhet är helt orimligt. Det vore därför klädsamt om dessa nu tog sitt ansvar och lämnade den aktiva politiken, arbetarrörelsen kan inte företrädas av personer som ser mellan fingrarna när det gäller förskingring av skattemedel!

Piteå-Tidning, Piteå-Tidning, Expr., AB, DN, DN, SvD,

1 kommentar:

  1. Själv avskyr hur det slängs med ordet moralpanik i parit och minut. I allra flesta fall som detta görs så är det för att försöka tysta motståndaren i brist på andra argument.

    SvaraRadera