söndag 26 augusti 2012

Socialde(m)okraterna?


Stefan Löfven har talat. Han började sitt tal med att kommentera kriget i Syrien och kräva ett stopp på det besinningslösa våldet och det mänskliga lidandet. Han framhöll vikten av internationell solidaritet och hur mycket jag än skriver under på vad han säger och hur fel tillfälle det än är .. så kunde jag inte låta bli att le lite roat när han poängterade:

"En röst är alltid bättre än tystnad".

Så sant.

För övrigt så kände jag igen mycket från valkampanjen 2006 och 2010 .. när Fredrik Reinfeldt talade om satsningar på svensk export och svenskt näringsliv. Jag kände också igen tongångarna som handlade om rehabilitering och åtgärder för att underlätta för sjukskrivna att komma tillbaka på arbetsmarknaden.

 Bekvämare och bättre transporter till jobbet för stockholmarna och inte ett ord om dem som tar sig till jobbet i ur och skur på illa underhållna vägar i glesbygd och landsort och FULL sysselsättning och arbetslinjen.

Sänkt bolagsskatt och befrielse från ansvar för den anställdes andra sjuklönevecka är ju ett steg i den riktningen och det tycker jag är bra .. men så röstade jag också på Alliansen de sista två valen, så jag undrar hur sossarnas kärnväljare ställer sig till att de efterlängtade "återställarna" i sjukförsäkringen lyser med sin frånvaro?

Det kommer att bli svårt för sossemedlemmarna att håna "de rika" i den kommande valrörelsen om näringslivet och småföretagarna ska kammas medhårs.

När det gäller den "skyhöga" ungdomsarbetslösheten väljer Stefan Löfven "en annan väg"(?) som bygger på en "benhård tro" på ungdomarna i stället för skattelättnader för arbetsgivarna. Möjligen är det samhällskontrakten med försörjningslöfte, om den som saknar studieintresse går tillbaka till skolan och studerar lite till, som ska lösa betongklumpen med ungdomar som inte arbetar?

Om sossarna traskar vidare i den här riktningen så kommer det att bli förvirrande i valrörelsen 2014.

För om Alliansen och Socialdemokraterna har samma budskap till skillnad från Vänsterpartiet som går i totalt motsatt riktning och Miljöpartiet som vill forma hela Sverige till ett enda stort Stockholm med god trafikmiljö ..

.. så blir det svårt att se blockpolitiken med ett rödgrönt alternativ i opinionssiffrorna.

Men inget är säkert i politiken och de socialdemokraternas ledare är ju ofta lika svårtolkade som sköldpaddan. De rör sig, men det är svårt att veta om de går framåt eller bakåt?

AB, AB, ABExpr., Expr., Expr., Expr., SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar