torsdag 16 augusti 2012

Allting är Annie Lööfs fel!!


Tänk vad allt är lätt när man är politiker eller journalist?

När gamla människor far illa på äldreboenden där de förvaras utan möjlighet till aktiviteter, stimulans eller utomhusvistelse så är det antingen de privata aktörernas fel eftersom de gör vinst på välfärden eller beroende på kommunernas förluster inom samma sektor eftersom de får för lite pengar till välfärden.

Så är det klart och så kan de äldre fortsätta sina liv, den korta tid de har kvar, i samma kvalitetsfattiga vård  .. och vi andra kan gå vidare och uppröras över någonting annat, för systemet är det inget fel på.

När det uppdagas att människor med kriminell läggning fått upp ögonen för bristerna i systemet med personlig assistans så är det naturligtvis de handikappades fel. Stäng alla dörrar och kasta ut så många som möjligt så blir det hela överskådligt och fusket kommer naturligtvis att försvinna.

Så lätt .. det är alltid någon annans fel. De gamla får skylla sig själva om de blir för gamla och de handikappade får sina rättigheter indragna för att ohederliga människor missbrukar dem .. för systemet är det inget fel på.

Tänk om vi kunde tillämpa samma system på skattefusk. Ta bort skatten eller höj den kraftigt, så blir det färre som skattefuskar, typ! 

När byråkratin sväller, administrationen kostar ofantliga summor, pengar pytsas ut till de mest fantastiska projekt och myndigheternas representationskonton antar bibliska proportioner .. då är allting Annie Lööfs fel.

Eller Fredrik Reinfeldts .. eller åtminstone Alliansens.

Glömd är Bosse Ringholm och hans fotbollsresa med regeringsplanet, Mona Sahlin, Håkan Juholt, Mats Hult och Jan O Karlsson, glömd är också Sölve Conradsson i Motala och glömda är alla kreativa SSU:are och alla de andra som gett Socialdemokraterna svart bälte i samma gren.

ALLT slöseri med skattemedel börjar .. och slutar? .. med Annie Lööf som tillträdde som näringslivsminister för mindre än ett år sedan.

Kan vi bli av med Annie Lööf så kommer allt detta slöseri att upphöra i samma ögonblick .. och vi andra kan gå vidare och uppröras över någonting annat, för systemet är det inget fel på.

Stefan Löfven har börjat tala så smått och av det han säger så kan vi nu dra slutsatsen att han i framtiden kommer att vara väldigt TYDLIG. Vad han ska vara tydlig med får vi nog veta i valrörelsen 2014 men jag kan nog gissa att han kommer att vara väldigt tydlig med att ..

.. allting är Annie Lööfs fel! Eller Fredrik Reinfeldts! Eller Alliansens!!!

För under Socialdemokraternas regeringstid var systemet slimmat och alla myndigheter och myndighetsutövare handskades respektfullt och varsamt med skattemedlen, eller hur?

Och så fortsätter allting som vanligt och vi vanliga dödliga får väl nöja oss med att vi åtminstone kan ringa och påverka vilket bidrag vi ska visa upp vid Eurovisionsschlagerfestivalen i Malmö nästa år.

(För den som har lite tid att avvara, eller gör som jag .. avstår från tid jag egentligen inte har .. så rekommenderar jag ett litet guldkorn på nästan 1 timme som jag hittade HÄR. En liten film som heter "1200 miljarder".)


DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr., Expr., Expr., AB, AB, AB, AB, AB,

7 kommentarer:

 1. Om jag skall koka ner det här blogginlägget så tolkar jag det som att du är besviken på Socialdemokraterna?

  SvaraRadera
 2. Anonym 12.31 .. nja, du kan nog tolka det som att jag är rätt besviken på politiker i största allmänhet och på mediarapporteringen i synnerhet, tror jag.

  SvaraRadera
 3. De personer Du nämner är ingalunda glömda. Namnen har redan varit i hetluften (minst sagt) när de har fubbat. Exempelvis Håkan Juholt och inte minst Mona Sahlin har (inte utan rätta)fått betala dyrt för sina misstag.I Mona Sahlins fall så har det faktiskt förflutit mer än 20 år. Du skall se att inom ett år så har även Annie Lööf "lagts till handlingarna" Som det ser ut oppinionsmässigt, kommer hon väl troligen att tvingas bort av sina egna. Var tid har sina syndare och på toppen blåser det alltid hårt. M v h Ola

  SvaraRadera
 4. Jag tolkar det som att du är less på alla jäkla barnrumpor inom politiken och media.

  Ta S t.ex, de har inte gjort annat än gnällt sedan 2006. De har snackat och snackat om sin sk förnyele men inte levererat någonting. De trodde de skulle få makten och härligheten bara de gnällde och nämnde fas3 minst tre gånger i varje mening men de fick stryk i alla fall. Man måste förstå hur hemskt detta måste kännas för en socialdemokrat som är så van att få bestämma över andra människor. :-)

  De fattar inte att folk inte gillar gnällspikar, speciellt inte om de själva verkligen vill ha den yttersta makten och inte visar eller talar om hur de skall förvalta den makten.

  Jag tror media går bananas bara för att det helt enkelt inte finns något alternativ att diskutera, vi vet ungefär var vi har alliansen men sen då? Det finns inget alternativ och då kör vi på vad vi kan bäst i stället, moralism.

  Vi vet alla att det är de som pekar finger på andra som har mest att dölja. Det är i alla fall min erfarenhet.

  /Henrico

  SvaraRadera
 5. Vad som händer är en nog uttänkt strategi att dissa Lööf. Även om det skulle vara så att oegentlighetr förekommit så faller det på Maud Olofsson inte på Lööf. Hur länge har Lööf varit nåringsminister.
  På S-bloggar kan man se debattören Carl Schad som piskar upp stämningen och kallar Annigate värre än Watergate! Osmakligt.

  SvaraRadera
 6. Centerpartiet är lövtunt.. och det är naturligtvis en löjeväckande, bisarr idé att tillsätta en liten 26-årig stumpa utan någon utan någon helst egen arbetslivserfarenhet som Näringslivsminister (!).

  Sverige är fantastiskt.. underligt.

  Hon fick en viss nådatid för att visa, om hon trots allt var det där überjävligt kompetenta undantaget.

  När hon inte var det.. så får hon stå till svars för sådant, som journalister vet finns i den smutsiga byken.

  SvaraRadera
 7. Bra film. Tack för den.

  SvaraRadera