måndag 20 augusti 2012

För eller emot? Sant eller falskt? För vems skull ...?


Det finns aktionsgrupper, protestgrupper, demonstrationsgrupper och grupper som döljer sin identitet under stickade huvor med hål i. Alla brinner de för att vara mot något som de anser vara fel eller orättvist i samhället och märkligt nog skyller de alltid på att "de andra" bär skulden till att det hela måste ske på ett brutalt, anonymt och våldsamt sätt?

Alldeles särskilt upprörs de över att det finns andra grupper som gör skillnad på människor, människors utseende, ursprung och åsikter. Upprördheten är för det mesta så stark att de måste få utlopp för sin frustration genom att kasta sten och vråla okvädningsord .. helst gatsten om den finns någon att bryta upp ur gatan de står på .. på dem som gör skillnad och uttrycker fel åsikt .. bara för att markera att de anser att de själva minsann inte gör skillnad på folk och folk och åsikt och åsikt?

Det finns också ett antal politiska partier som gör anspråk på att veta bäst hur vi andra ska leva våra liv. Den största tiden ägnar de åt att vara mot det som de andra är för och skulle det mot all förmodan vara samma sak de är för, så är den andra gruppens "för" fel och ska misstänkliggöras på ett anklagande sätt medan det egna "för" är det enda saliggörande? Fungerar inte det får man ändra sig och vara mot det man tidigare var för .. för annars är man ju för fel idé .. även om den var bra då .. innan man blev  emot?

Den tid de sedan får över verkar de ägna åt att studera opinionssiffror som media presenterar som en sanning som visar vilka idéer som fallit i god jord hos medborgarna och vilka som inte gjort det. För säkerhets skull presenterar tidningarna också sina egna tillrättalagda varianter på önskad sanning i god tid före den beställda opinionsmätningen?

Och så presenteras 0,3% förändring som .. "SKRÄCKSIFFROR"?

Jag förstår inte riktigt systemet och jag vill för död och pina inte vara med i något politiskt parti. Mest beroende på att jag har väldigt svårt att gå emot mina egna principer, sälja ut mig för fördelar, vika ner mig för någon som jag tycker verkar fullständigt korkad för att klättra i karriärent, intrigera och motarbeta och för att jag har väldigt svårt att hata andra som tar sig friheten att tycka något som de i och för sig har rätt att tycka men som inte är det samma som jag tycker.

Jag vill inte hata någon. Varken med eller utan osynlighetshuva och särskilt inte för att de är olika mig själv. Tycka illa om, kan jag göra då och då .. kanske till och med känna lite förakt i mina värsta stunder .. men för det mesta går det att förstå varför människor tycker "fel" i förhållande till det "rätt" som jag själv anser mig ha.

 Men jag vill förfärligt gärna vara med i en aktiv och brinnande aktionsgrupp.

En annan sorts proteströrelse om det går .. för  jag vill helst att gatstenarna ska ligga kvar där någon hårt arbetande medmänniska placerat dem för att gå på och så är jag inte så värst bra på att vråla otrevligheter åt andra människor.

Jag vill vara med i en grupp som brinner för någonting. En grupp som bombarderar makthavarna med idéer, förslag, lösningar och fakta baserade på de konsekvenser deras egna idéer och förslag resulterat i.

En ettrig envis grupp som är för förbättringar och förändringar och helt politiskt obunden. Ett gäng positivt inriktade medborgare .. kalla det gärna en referensgrupp för politiker .. som blir som ett envist kliande myggbett, skoskav eller en ovanligt ihärdig förkylning som enbart kan botas genom att ta ett steg till .. framåt .. i en mer verklighetsbaserad riktning.

Jag letar efter något .. någon .. några .. som vill något som förenar människor och som kan formulera ett gemensamt mål. Något vi vill och förstår, något som de flesta av oss tycker är rimligt och meningsfyllt. Något som inte för med sig attacker från grupper som har stickade huvor med hål i som skriker anklagelser och kastar sten på oss.

Finns det?

DN, DN, DN, Expr., Expr., AB, AB, AB,

4 kommentarer:

 1. Nix.

  I dagens moraliserande samhälle finns ingen plats för egna ideér för någonting.

  Det handlar i dag inte om vem som är kränkt först utan om vem som kan kränka först. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Kanske detta vore något? http://www.gammeldanskensvanner.se/

  Dock verkar föreningens uppmaning om att ta båten till träffarna lite föråldrad.

  SvaraRadera
 3. Jag kan ordna in dig i en grupp för gammeldassens vänner eller Föreningen för grisfotens vänner vilken jag personligen gillar bäst. Vi slåss inte men är dödligt överens om hur gott det är med grisfötter - bara kokta eller serverade som aladåb.

  SvaraRadera
 4. Kan du inte skapa en sån grupp med ditt engagemang?

  SvaraRadera