fredag 30 november 2012

Rapport från min verklighet ..


... på min lilla plats på jorden.

Jag är den sortens människa som pratar mycket och ofta. För mycket och för ofta, tycker min familj ibland. Gärna med helt okända i kassaköer, bakom kassadisken eller i diverse väntrum och jag har märkt att det för det mesta mottas på ett positivt sätt.

De flesta människor vill ha kontakt, har jag märkt .. om det bara är någon annan som säger det första ordet.

I min lilla stad i Mellansverige är dessutom tempot något lägre än i en storstad och befolkningsmängden så pass liten att det snart känns som om personalen på Coop eller andra affärer är gamla bekanta när vi möts på stan rent "civilt". Jag vet inte vem jag hälsar på, men jag vet att det är någon jag känner.

Just nu finns det tydligen ingenting annat att skriva om än Sverigedemokraterna. Sida upp och sida ner fyller "tyckarna" sidorna med analyser och förutsägelser. En del är helt övertygade om att en stor del av Sverige är befolkat av obildade, okunniga, skräckslagna människor som röstar på Sd därför att de då tror att de skulle få allt det de anser sig ha blivit berövade, andra är lika övertygade om att det är bristen på övertygande opposition som ligger bakom Sd:s opinionssiffror och en del är lika fast övertygade om att alla problem med varsel, arbetslöshet och försämrad välfärd beror på jobbskatteavdraget som därmed fungerar som bränsle för ett missnöjesparti.

Så det kanske kommer som en överraskning om jag skriver att, i min lilla verklighet verkar ingen bry sig så värst mycket om vad som skrivs i tidningarna eller på bloggar och twitter?

Sverigedemokraterna ligger liksom inte på rubrikplats i "vanliga människors" vardagstankar.

Bland de människor som jag träffar rent tillfälligt, på arbetsplatser eller verksamheter som jag besöker eller rent privat är nästan alla rörande eniga om ..

.. att vi inte ska ha riksdagspolitiker som super och inte kan uppföra sig som folk. Oavsett parti. Ingen har glömt Anna Sjödin, den s-politiker som efter en julfest stod med byxorna ner och ropade på sex utanför en skräckslagen kollegas dörr och den m-märkte pappan som vinglade omkring med en barnvagn.

.. att många efterlyser någon slags minimikrav och rena papper från belastningsregistret för dem som ska hamna på valbar plats på valsedlarna.

.. att ingen sympatiserar med Sd. MEN att många uttrycker respekt för att Jimmie Åkesson verkar stark, stryktålig och ofattbart samlad mitt i det blåsväder han befinner sig i.

.. att så gott som alla anser att vi har ett problem med invandrarpolitiken som de etablerade partierna blundar för .. eller struntar i .. och som medborgarna får lösa bäst de kan samtidigt som det verkar förbjudet att tala om det.

.. att det finns ett samband mellan kriminalitet och politikernas ointresse i den här frågan.

.. att den upplevelse som den rullstolsburne Sd-politikern berättade var helt rimlig, ingen tror att det var en medveten lögn. Vem som helst som rullat hem på fyllan, ramlat ur rullstolen, blivit upplyft av två främlingar och något senare upptäckt att väskan saknades, skulle ha dragit samma slutsats .. jag har blivit rånad! Däremot så var hans följande beteende helt oacceptabelt för en riksdagspolitiker, så det var rätt att han fick avgå ..men,

att .. bilden av mannen i rullstolen som från en minut till en annan kastas ut i ensamhet och arbetslöshet berör många. Vi är ett medlidsamt folk och har lätt att tycka synd om den som hamnar i kylan .. särskilt om det är någon som hade det svårt innan.

För övrig så vill människor helst prata om andra saker om det ska ha politiska förtecken .. ungdomsarbetslösheten, attityder i samhället, försäkringskassans tolkningsföreträde före behandlande läkare, äldrevården, bristen på vårdplatser/gruppboenden och svårigheten att få kontakt med sjukvården.

Kommunernas sätt att styra kommunen .. och småföretagande, oj, vilket intresse det finns där? Något lägre på listan kommer löner för offentliganställda, kvällstidningarnas kvalitetsras .. och vädret.

Sverigedemokraternas problem ligger rätt långt ner på intresselistan i min lilla verklighet, på min lilla plats på jorden, men i topp hos dem som graderar värdet på nyhetsrapporteringen?

Det kanske bara är i den begränsade värld jag rör mig i som det haltar så betänkligt .. men medge att det vore intressant om någon ägnade lite intresse åt mer näraliggande frågor än just Sverigedemokraternas fylleslag?

För vad är resultatet hittills? En handikappad man i rullstol som rullar in i arbetslöshet följd av en känsla av obehag och ett motvilligt medlidande?

Om det hade varit val i dag hade den bilden varit vad väljarna haft på näthinnan när de valde bland röstsedlarna.

Expr., Expr., Expr, Expr., Expr., DN, DN, DN, SvD, SvD, SvDAB, AB, AB, AB, AB, AB, SVT

42 kommentarer:

 1. Fasiken, man ska inte skumma för fort. Så min mening blev "Anna Sjödin, som efter en julfest stod med byxorna ner och ropade på sex" kände att jag missat just denna bit :)

  Förövrigt så finns det andra nyheter med som är livsviktiga. Aftonbladet t ex hade på löpet varför Bonde-what's his name valde bort Elin. Och hur skulle världen se ut om man inte hade fått denna eminenta information. Så jag tycker det är konstigt att man inte säljer mer nummer med dessa nyheter...

  SvaraRadera
 2. Du har förstås rätt i att allmänhetens intresse för "SD-skandalen" (skandalerna?) är rätt liten.

  Men det är inte på grund av det stora allmänintresset media rapporterar om det dagligen, utan för att de vill påverka allmänheten till att INTE rösta på SD.

  Den tredje statsmakten missbrukar sin position genom att helt okritiskt försöka påverka opinionen istället för att rapportera om verklighetens Sverige kritiskt och granskande.

  Där ingår både korkade politiker som säger dumheter på fyllan och politiker som ljuger fullt nyktra. De flesta av oss vill nog se en hårdare granskning av det senare.

  Det är ju provocerande när regeringen påstår att invandringen INTE kostar tiotals miljarder när man själva budgeterar 20 miljarder specifikt för två invandringsrelaterade poster och då har man inte ens räknat bidragen eller brottsligheten.

  Eller när man säger att invandrares brottslighet är ungefär densamma som svenskars, när utrikes födda har flera hundra procents högre risk för att vara dömda för våldtäkter och grova våldsbrott.

  Eller att invandringen INTE påverkar välfärden, när man spenderar mångmiljardbelopp på den varje år, samtidigt som vård, skola och äldreomsorg nedmonteras och ständigt drabbas av nya sparkrav.

  Klart folk ledsnar på att bli kallade rasister för att de genomskådar rena lögner.

  SvaraRadera
 3. Det mest anmärkningsvärda gällande den förda politiken är det faktum att regeringen med ljus och lykta sökt minska alla former av bidrag. Samtidigt importerar man dagligen fler som under överskådlig tid framöver blir bidragsberoende...
  Jacques

  SvaraRadera
 4. Möjligen beror det på ett redan förfört sinne, kanske beroende på att jag haft en pågående inombords förkylning hela veckan som jag motat med av staten för ändamålet "förbjudet" Ionisil silvervatten och rosenrot-högst troligt är 12 timmars arbetsdag igår utan rast åxå inblandat, men nu har du varit in å skamlöst rövat min hjärnbark från flis- för det du skriver är DNA bevis för mina tankar.
  Orwell deluxe. Tack Any.

  SvaraRadera
 5. PS
  En termometer i "arslet" på nutiden är fortf ditt signum.

  SvaraRadera
 6. Freddomofspeech,
  Det SD och liknande debattörer gör fel är inte att de hävdar att invandring kostar pengar, för det gör det. Problemet är påståenden i stil med att "äldrevården fugerar dåligt för att vi har invandring"

  Skulle man djupdyka i problemet "Äldrevården fungerar dåligt" skulle man uppdaga en hel del problem med hur sådan verksamhet leds och styrs. Det skulle gå att hitta massor av saker som går att förbättra, men ingen av dem skulle ha med invandring att göra.

  När det gäller invandrare och brott så bör man fråga sig om den större representationen i brottstatistiken beror på att de är födda i ett annat land eller om det kan bero på att de till större del är arbetslösa och har varit med om trauman - sånt som man normalt brukar ange som faktorer för att svenskar hamnar i brottslighet. Om det är så är det inte så konstigt att de är mer representerade i brottslighet, speciellt med tanke på hur dåliga vi är på att få in invandrare i arbetslivet.

  SvaraRadera
 7. Hamnade akut på kirurgen över Midsommar i år. De svenska vårdbiträden som tjänstgjorde gnällde och gnall över att avdelningen hade så många patienter, att de var "korta" på personal osv. De biträden som kom från främmande land var empatiska, tog om oss när vi försiktigt vandrade i korridoren, kom med ett leende på läpparna in på rummen när vi kallade och gullade lite extra med dem som mådde som sämst.De jobbade hårt under samma villkor som de andra men utan att låta sig stressas.
  Detta fick mig att fundera i andra banor, nyttiga sådana.

  SvaraRadera
 8. @Anonym

  Den senare arbetskraftsinvandringen är positiv för Sverige medan den förra är negativ, inget önsketänkande eller anklagelser om rasism kan ändra på det. Man kan som bäst försöka minimera skadan, allt annat saknar verklighetsförankring. Vi måste våga se problemen, integrationen är ett gigantiskt misslyckande, segregationen ökar, inte för att svenska samhället inte gjort tillräckligt utan för att man gjort missbedömningen att våra nya invandrare VILL integreras. Muslimer från Afghanistan, Somalia, Irak och Syrien skiljer sig markant från den invandring vi haft tidigare.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/vi-slipper-upplopp-i-rosengard

  ”En av dem som vet mest om Rosengård är Aje Carlbom. Han bodde här under tre år för att samla material till sin doktorsavhandling.

  - Sedan måste man inse och acceptera att många invandrare vill leva segregerat. De flesta vill gärna ha ett arbete, men det betyder inte att de vill ha med Sverige att göra i övrigt. Det finns en fallande skala från ren isolering till att man vill leva med landsmän som förstår ens kulturella liv. Man vill skydda gruppen från ett svenskt, moraliskt förfall.

  - Idéerna om att man inte ska blanda sig med svenskar leder till att barnen inte skaffar sig den kompetens som gör att de på ett likvärdigt sätt kan vara delaktiga i samhället. Det gäller till exempel språket och synen på kvinnor och män.”

  Se även:
  http://freedomofspeech2014.blogspot.se/2012/11/paverkar-invandringen-var-valfard.html

  SvaraRadera
 9. Forts.

  Vad gäller brott behöver vi inte fråga oss, BRÅ har redan svarat, även när man kompenserar för inkomst och utbildningsnivå är invandrare kraftigt överrepresenterade i brottsligheten. Nu har BRÅ slutat rapportera statistik baserat på ursprung, men våra nordiska grannländer har inte samma PK-panik och därför vet vi t.ex. hur våldtäktsstatistiken ser ut i Norge.

  2001 begicks 53% av våldtäkterna i Oslo av män med utländsk bakgrund, 2004 hade andelen ökat till 63,6% och 2007 till 72,8%. Andelen våldtäktsmän med afrikansk bakgrund ökade från 10% 2001 till 30,5% 2007. Somalier är kraftigt överrepresenterade, särskilt vid gruppvåldtäkt. Även vid överfallsvåldtäkter visade det sig att samtliga överfallsvåldtäkter (100%) i Oslo 2006-2008 begicks av utomeuropeiska invandrare.

  Statistik från Finland visar samma sak, Irakier och Somalier är kraftigt överrepresenterade vad gäller våldtäkter. Jag har bloggat om det här:
  http://freedomofspeech2014.blogspot.se/2012/11/finska-valdtaktsman-35-utlanningar.html

  Då ska man vara medveten om att Sverige har en större andel invandrare än både Norge och Finland.

  Mer om brottsligheten:
  http://freedomofspeech2014.blogspot.se/2012/11/da-och-nu.html
  http://freedomofspeech2014.blogspot.se/2012/10/invandringens-pris-hatet.html

  Läs gärna även om det ökade terrorhotet från islamistiska grupper i Sverige:
  http://freedomofspeech2014.blogspot.se/2012/11/sverige-ett-av-europas-10-farligaste.html

  Narkotikasmugglingen och försäljningen i Oslo domineras av afrikaner:
  http://www.osloby.no/nyheter/krim/Tar-selgere-for-a-knekke-bakmenn-7053766.html

  Dominerande är nord- och västafrikaner tillsammans med östeuropéer. Man rekryterar langare bland asylsökande och illegala invandrare

  Nu slår man dessutom larm i Oslo om den snabbt ökande andelen grovt misshandlade barn med utländsk bakgrund:

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10056022

  Den organiserade brottsligheten i Sverige utgörs nästan helt av ligor med utländsk bakgrund, något vi förlorar 70 miljarder årligen på:
  http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/grovt-kriminella-bakom-stor-okning-av-ekobrott

  SvaraRadera
 10. Forts.

  Även om man skulle välja att bortse från allt ovan så kan man inte ha undgått att arbetslösheten är skyhög bland invandrarna från dessa länder, att viljan till integration tycks vara minimal, och även om viljan skulle vara maximal så är resultatet minimalt. Bristen på bostäder är akut, migrationsverket köper upp och hyr allt de kommer över för att klara av att hantera de rekordstora flyktingströmmarna. Om vi har misslyckats med integrationen de senaste 20 åren, vilket vi har, vad får oss att tro att vi ska lyckas integrera ännu fler människor från ännu mer främmande kultur? Majoriteten av de här människorna kommer leva i svenska ghetton på existensminimum, samtidigt som kostnaden de utgör kommer bromsa resten av samhällets välfärd och våra möjligheter att göra mer betydande hjälpinsatser lokalt.

  Hur man än ser på saken så är situationen redan helt ohållbar, även om vi skulle stoppa invandringen rakt av imorgon, det hjälper inte att man rabblar fina värdeord.

  Tack för mig :-)

  SvaraRadera
 11. Freedomofspeech

  Du har uppenbarligen förberett dig grundligt för just den här stunden.

  Jag har inte tid just nu att gå igenom den överdådiga mängd information som du just slängde in i kommentarsfältet.

  Om jag skulle gå igenom den skulle jag dock försöka se vilka metoder som använts, vilka urvalsgrupper de vänt sig till, vilka frågor som ställts och hur de har ställts.

  När jag läste statistik på universitetet visade läraren ett exempel om hur en tysk forskare hade visat med statistik att det fanns belägg för att det faktiskt är Storkar som leverar barn till familjer (Du vet den bilden med en stork som har en baby i en sele som den håller i näbben?). Till stöd för detta kunde han visa att det fanns ett samband mellan populationsökningen bland storkar och barnafödandet. När man kollade närmare på omständigheterna insåg man ganska snabbt att han undersökt efterkrigstiden i ett område där pansarvagnar hade varit på storkarnas häckningsplatser och jämfört med det barnafödande som naturligt ökar efter en krigsperiod.

  Spontant undrar jag hur "invandrare vill inte integreras" definieras. Det är rätt naturligt att dras till folk med liknande erfarenheter och kultur. Det gör vi svenskar också, både i Sverige och utomlands. (spanska solkusten och en del svenskbyar i USA till exempel)

  Om du upplever att huvudproblemet med invandrare är att de hellre utöver sin egen kultur än att anamma att dansa polka och fira midsommar så förstår jag att detta upprör dig, men jag är övertygad om att den stora majoriteten av invandrare vill ha ett jobb och klara av sin egen försörjning. Sen finns det en hel del problem och jag håller med dig om att det finns massor att göra, men om du utgår ifrån en generalisering att "invandrare vill inte jobba och göra rätt för sig" då begår du ett stort misstag.

  SvaraRadera
 12. Freedomofspeech

  Var finns den rapporten du hänvisar till från BRÅ?

  Inkomst och utbildningsnivå är förvisso faktorer som är intressanta att titta på, men det säger sig självt att de inte är de enda faktorer som påverkar risk till brottslighet ens hos svenskar. Om du börjar resonemanget med vad det är som ger ökad risk för brottslighet hos svenskar så kan du sedan när du vet det se om det är dessa faktorer som påverkar risk till brottslighet, eller om det är den mer löst definierade invandrarfaktorn som du vill göra gällande. Jag tror att den är ett exempel av stork-statistiken jag nämnde tidigare.

  SvaraRadera
 13. @Anonym

  Jag har spenderat minst ett par arbetsveckor i tid de senaste par månaderna på att fokuserat sätta mig in i problemet, då sitter man ofrånkomligen på en del material.

  Jag är medveten om skillnaden mellan korrelation och kausalitet, har själv drygt sju års universitetsstudier bakom mig. Men jag förstår dina invändningar och du gör förstås rätt i att vara avvaktande skeptiskt tills du själv kunnat bekräfta uppgifterna. Jag skulle göra samma sak.

  Om du finner materialet jag länkade till övermäktigt så rekommenderar jag följande länk, om du bara ska läsa en:

  http://freedomofspeech2014.blogspot.se/2012/11/da-och-nu.html

  Längst ner finner du källhänvisning och där finns bl.a. en länk till BRÅ 2005, men läsa gärna hela bloggen, om inte annat för att veta vad du ska leta efter i rapporten, som är rätt omfattande.

  Största predikterande faktorn för brottslighet är väl manligt kön, sedan tror jag det är socialbidragstagande. Vad gäller socialbidragen går 60% av våra socialbidrag till utrikes födda och bättre lär det inte bli. Nu kvarstår som sagt den största skillnaden i brottslighet även korrigerat för inkomst och utbildningsgrad, men även om den inte gjorde det så skulle det inte ändra på faktiska omständigheter. Att man lyckas bortförklara ett problem gör inte att det försvinner.

  Visst är det som du säger, angående att man dras till människor med liknande värderingar och kultur, vilket förstås motverkar integration av andra värderingar och annan kultur. Segregationen de senaste 20 åren har ÖKAD, inte minskat, trots enorma satsningar.

  Även om vi, för diskussionens skulle, antar att all statistik beträffande invandringens kostnader och konsekvenser och invandrarnas brottslighet är felaktig, trots att den sannolikt granskas hårdare än någon annan p.g.a. att den är så politiskt känslig. Även om invandrarna inte begick ett enda brott, även om de plöjde igenom SFI som en skenande hjord med bufflar, även om de med ljus och lykta sökte efter svenska vänner och bostäder på svensk landsbygd och i svenskdominerade områden. Även om det var så, är resultatet idag detsamma. Skillnaden är bara att integrationen skulle vara ett ÄNNU större fiasko om det var så.

  Se på vilket land som helst som tagit emot en massa flyktingar och anhöriginvandrare från Afrika och mellanöstern, ge mig ETT enda exempel på där detta varit en framgång? Där det inte lett till ökad segregation, ökad brottslighet, ökade motsättningar, ökade kostnader och allt mer högljudda islamistiska krafter. Ge mig ett.

  Jag arbetar själv med invandrare från hela världen, inklusive muslimer. Mestadels välutbildade och trevliga, ungefär som de flesta svenskar. Då är det förstås lätt att tro att de är representativa och att det inte finns några större problem, eftersom jag bara ser de mest välutbildade och mest välintegrerade. Vilket jag följaktligen också trodde. Tills jag började sätta mig in i hur det ser ut egentligen.

  Vi skulle fortfarande kunna ta emot dessa högmotiverade invandrare som arbetskraftsinvandring och vi skulle kunna ta emot andra och ge dem tillfälligt skydd, men att ta på sig försörjningen för all framtid för en massa flyktingar och anhöriga som tar sig hit p.g.a. konflikter är INTE hållbart. Ingen kan argumentera för att det är det, inte utan att fantisera fritt istället för att luta sig mot faktiska data.

  SvaraRadera
 14. Jag tyckier nog man skall fråga flyktingarna om de är nöjda med att ha fått kommit hit, i relation till varifrån de kommer.

  Allt annat är egentligen oväsentligt.

  /Henrico

  SvaraRadera
 15. @Henrico

  Du driver med mig, eller hur?

  Vad sägs om att fråga svenska folket om de är nöjda med att spendera sina skattepengar på flyktingar, i relation till de sociala och samhällsekonomiska kostnaderna?

  Eller, varför inte, fråga sig vad man hade kunnat åstadkomma för annat bra och för hur många människor, med motsvarande pengar vi lägger på flykting- och anhörigmottagandet?

  Svenska statens skyldighet är främst mot sina egna medborgare, inte mot utländska medborgare. Även om jag förstår om du blivit förvirrad de senaste åren då man agerat tvärtom.

  SvaraRadera
 16. Anonym 1/12/12 12:21

  Du gav Freedomofspeech ett rätt märkligt (och ganska snorkigt) svar.

  Freedomofspeech argumenterar utförligt för att Sveriges världsunika invandringspolitik INTE är samhällsekonomiskt hållbar.

  Du svarar endast luftigt: "Jag är övertygad om att den stora majoriteten av invandrare vill ha ett jobb och klara av sin egen försörjning".

  Du verkar tro, att denna din personliga övertygelse är allt som krävs för att övertyga inte bara dig själv utan också andra, att Sveriges unika invandringspolitik verkligen är samhällsekonomiskt hållbar och försvarlig.

  Inser du inte, att den sortens luftiga, svepande påståenden inte övertygar någon annan än dig själv?

  De sju riksdagspartierna importerar brottslighet, arbetslöshet och bidragsberoende. Denna importerade brottslighet, importerade arbetslöshet och importerade bidragsberoende är idag ALLTFÖR STOR för att kunna förnekas eller ignoreras. Ditt försök att fokusförskjuta diskussionen till "vad det är som ger ökad risk för brottslighet" - det funkar därför inte längre.

  Ingen tänkande person, som tagit del av tillgänglig evidens, kan utifrån faktiska data argumentera för att den svenska invandringspolitiken är samhällsekonomiskt hållbar.

  De sju riksdagspartierna är politiskt ansvariga för att de importerar (!) brottslighet, arbetslöshet och bidragsberoende. Omfattningen av deras import (av brottslighet, arbetslöshet och bidragsberoende) är uppenbart oförsvarlig.

  SvaraRadera
 17. @Johan

  Vadå, jag fick ju en jättefin Storkförklaring ;-)

  Skämt åsido så kan man inte begära att någon ska kunna göra en totalomsvängning på kort tid. De flesta av oss har antagligen varit lika övertygande som Anonym om att allt går att bortförklara på något sätt och att våra politiker rimligen inte kan vara så oansvariga/korkade att de riskerar hela vårt samhälle genom att föra en invandringspolitik som är så uppenbart ohållbar.

  Tyvärr är det så.

  Mig tog det lång tid att ställa om mentalt, eller att ens börja titta på statistiken och de data som finns tillgängliga utan att försöka bortförklara dem.

  Jag är glad om någon kan tänka sig att börja sätta sig in i saken på egen hand och med öppna ögon. Försöker därför undvika att vara alltför aggressiv i min argumentation, då det oftast bara gör mottagaren ännu mer cementerad i sin egen föreställning.

  Tack för stödet!

  SvaraRadera
 18. Jag har absolut inget emot att prioritera att mina skattepengar kan hjälpa människor som har det mycket värre än vad som är normalt i vårat land.

  Dessutom värderar jag inte människors värde utifrån inom vilka landsgränser någon råkar vara född. Vi är alla människor och det är i mina ögon mycket större än var någon geografisk gräns går.

  Varje enskild individ på denna planet som får det bättre är för mig en vinst.

  /Henrico

  SvaraRadera
 19. En sak som många antagligen inte tänker på är hur sårbart ett tolerant land som Sverige är, i all sin naivitet.

  Många tycker nog att de som pratar som en "islamisering" av Sverige är knäppgökar och foliehattar. Den muslimska befolkningen är trots allt en klar minoritet.

  Haken med att vara en så extremt tolerant och minoritetsvurmande nation som Sverige är dock att man inte behöver bara majoritet för att påverka väldigt mycket. Faktum är att det kan vara en FÖRDEL att vara en minoritet.

  Ta moskéer t.ex. Den som för 10-15 år sedan hade uttryckt en oro för att moskéer skulle börja dyka upp runt om i Sverige hade kanske avfärdats som paranoid. "Det finns inget folkligt stöd för det och vi är en demokrati".

  Nu finns det flera moskéer i Sverige och fler är planerade samtidigt som böneutrop har godkänts från minareten i Fittja.

  Minoriteter kan påverka otroligt mycket genom att hänvisa till rasism eller diskriminering, så står vi där med lagar och regler som saknar brett folkligt stöd men likt förbannat blivit verklighet.

  Nu är det svenska traditioner och skolavslutningar som diskuteras och så fortsätter det, små steg som var och ett för sig kan te sig obetydliga blir i längden jättekliv.

  SvaraRadera
 20. @Henrico

  Så bra för dig, för det finns ju gott om möjligheter för dig att bidra så mycket du vill genom privata donationer eller genom att frivilligt betala extra skatt.

  Personligen ser jag hellre att mina barn får en så bra framtid som möjligt och slipper kallas "hora", "svennefitta" och utsättas för våldtäkter och sexuella trakasserier än att importera så många afghaner och somalier som möjligt. Men vi prioriterar ju alla olika.

  SvaraRadera
 21. FreedomOfSpeech,

  Tycker du verkar vara väldigt pessimistiskt lagd person som "ger upp bara man får lite motstånd".

  Grejen är den att vi männsikor har klarat av att skicka folk till månen men do tror inte vi klarar av att hjälpa andra människor från krig, fattigfom och annan elände.

  Fan vad trist det måste vara att vara som du.

  Ryck upp dig, ta dig samman och se möjligheterna. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 22. @Henrico

  Ja, förmodligen är det den stora bristen på optimister som orsakat problemen...

  SvaraRadera
 23. FreedomOfSpeach,

  Tänk, det tror jag du har helt rätt i.

  Det blir lite konstigt tycker jag när folk diskuterar andra utan att över huvud taget fråga dem de diskuterar om.

  Hel den har invandrardebatten är löjlig då invandrarna är inte ens tillfrågade.

  Det är ingefär som om kvinnor skulle sitta och diskutera mansfrågor och påstå sig veta hur samhället skall formas för män utifrån vad kvinnorna kommit fram till? :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 24. @Henrico

  Vet inte om du ironiserar eller är fullt allvarlig med dina inlägg. Känns lite som du trollar men å andra sidan är det svårt att överskatta människors naivitet idag, med tanke på vad media och politiker rapporterar.

  Hur som helst leder inte det här någonstans, så ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 25. Hej FreedomOfSpeech

  På ett intellektuellt plan kan jag inse, att Toqueville hade rätt: "People dread isolation more than error". Men omfattningen av den maktlojala undfallenheten hos de högutbildade i Sverige är ändå rätt förbluffande.

  Jag skulle ju inte tro, att du eller andra högutbildade som regel har några som helst hämningar inför att självständigt "titta på statistiken och de data som finns tillgängliga", när det rör den egna yrkesverksamheten.

  Detta är absolut inte alls avsett som någon kritik - jag är bara lite förundrad över, att svenska högutbildade är så kuvade och statstrogna. Utgångspunkten att staten a priori är god och att svenska politiker a priori är både kloka och goda är hrrrmm... lite udda, om man säger så. :-)

  Vad fick dig att "börja titta på statistiken och de data som finns tillgängliga utan att försöka bortförklara dem"?

  -----

  PS Henrico trollar inte och han är inte främst naiv.

  SvaraRadera
 26. Självklart trollar jag inte.

  Jag är faktiskt stolt över att vi i Sverige försöker hjälpa andra människor som inte har haft lika stor tur som vi att födas i vårt land.

  Däremot kan jag väl tycka att vi faktiskt inte gör så mycket som vi borde för att det skulle löpa mer smärtfritt men det tror jag hänger på hur vi proriterar. Därför skulle jag nog tycka det vore smart att om det nu finns stora problem så borde vi faktiskt prioritera om och satsa ännu mer under en period (fast då kanske vi måste dra ned på andra områden som inte är lika viktiga).

  /Henrico

  SvaraRadera
 27. @Johan

  Nej, kritiskt tänkande är (ska vara, i vart fall) en av grundbultarna i den akademiska utbildningen, så det bör inte vara någon främmande.

  Jag kan inte tala för någon annan än mig själv, men jag är varken statstrogen eller särskilt positiv till politiker. Har nog alltid hyst ett hyfsat politikerförakt, men säg den som kunde förutsäga att Alliansen skulle kohandla med Miljöpartiet av alla partier, om invandringen?

  Min utgångspunkt har snarast varit att alla politiker är egennyttiga idioter, men tänkte mig att bibehållen välfärd även låg i deras intresse.

  Billström hade tidigare uttalat sig rätt kritiskt till invandringen och signalerat att det skulle bli tuffare tag. Detta gav intrycket av en medvetenhet om problemet.

  http://www.dn.se/debatt/stall-tydligare-krav-pa-vara-invandrare

  Men från att prata om hårdare tag mot illegala invandringen, större krav på egenförsörjning, mer arbetskraftsinvandring och högre krav på asylsökande så har vi istället fått näst flest illegala invandrare i hela europa, fri sjukvård och skola till samma grupp, samt en generösare anhöriginvandring.

  Jag började egentligen inför valet 2010, fast då för att söka argument MOT invandringsmotståndarna. Eftersom man är uppfostrad som en god(?) solidarisk medborgare. Upptäckte då att argumenten FÖR invandringen antingen baserades på arbetskraftsinvandring av högkvalificerad arbetskraft eller på rent känslomässiga argument.

  Efter valet äcklades jag av övriga partiers behandling av folkvalda SD, även om jag inte sympatiserade med dem. Sedan har har mina ögon öppnats gradvis tills jag fick nog av att bara tro och ville veta istället. Så började gräva i SCBs databaser, BRÅs rapporter och liknande statistik. På egen hand, eftersom jag inte litar på andrahandsuppgifter. Nu när jag har en kunskapsgrund att stå på kan jag dock lättare värdera andrahandsinformation.

  Nej, jag vet att han inte trollar, jag försöker bara vara optimist.

  Besök gärna min blogg:

  http://freedomofspeech2014.blogspot.se

  SvaraRadera
 28. @ Henrico,

  Ytterst så handlar det om värderingar och människosyn. Du anser, att lidandet för de svenskar som blir offer för importerad våldsbrottslighet är "oväsentligt" (!) "om [flyktingarna] är nöjda med att ha fått kommit hit" på den befintliga befolkningens bekostnad.

  Du skriver vidare, att "det blir lite konstigt .. när folk diskuterar andra utan att över huvud taget fråga dem de diskuterar om".

  Så varför känner du inget behov att fråga dem, som drabbas av importerad våldsbrottslighet, innan du hänsynslöst offrar deras trygghet, hälsa och t.o.m. liv såsom "oväsentligt" (för dig)?

  Är det en helt främmande tanke för dig, att du inte har någon rätt att offra andra människors trygghet, hälsa och t.o.m. liv som ett medel för att förverkliga dina egna politiska mål?

  SvaraRadera
 29. FreedomOfSpeach,

  Läste din senaste komentar och allt verkar koka ned på att du tror vi inte kan bibehålla en god välfärd om vi fortsätter som nu.

  Varför tror du det? Tror du inte att Sverige kommer att tjäna på invandringen rent ekonomiskt i det långa loppet?

  Jag tänker så här, vi kommer att bli många fler skattebetalare, vi kommer att få en bättre situation rent demografiskt då fler äldre skall försörjas av allt färre?

  Borde det inte ligga i vårt och välfärdens instresse att få in fler människor i vårt land?

  /Henrico

  SvaraRadera
 30. @Henrico

  Nej, vi kommer förlora enorma summor i det långa loppet, med en nedmontering av välfärden som följd. Den är redan under nedmontering. Googla "sparkrav" om du inte tror mig, eventuellt i kombination med valfritt välfärdsord som "skola", "sjukvård", "äldreomsorg".

  Det finns inte arbeten åt svenskfödd lågutbildad arbetskraft, än mindre åt analfabeter från afrika som inte ens kan klockan. I det långa loppet fantiserar man om att de här människornas barn och barnbarn ska ha samma sysselsättning som svenskar, vilket helt saknar stöd. Istället kommer vi ha flera generationer där allt fler kommer vara bidragsberoende under en allt större del av livet. När vad vi behöver är motsatsen.

  Läs:

  http://freedomofspeech2014.blogspot.se/2012/09/invandringens-pris-den-aldrande.html

  Framtidskomissionen har skrivit rapporter om tänkbara åtgärder för att komma tillrätta med problemen och det var en ynklig samling förslag. Storbrittanien och USA har framställts som föregångsländer där t.ex. somalier klarar sig mycket bättre än i Sverige. Det är en sanning med modifikation. De lever till största delen i egna segregerade samhällen med hög brottslighet och låg sysselsättning, på eller under fattigdomsgränsen. Enda anledningen till att de går runt är för att myndigheterna blundar för en omfattande svart verksamhet med löner under miniminivå.

  I princip kommer det även i Sverige koka ner till lönedumpningar, minskade bidrag, höjda skatter och nedmonterad välfärd för att hålla näsan över ytan.

  Det är inte pessimism, det bara är.

  Privata alternativ ökar i efterfrågan, då fler svenskar flyr mångkulturens negativa influenser och söker sig till tryggare och bättre skolor och bostadsområden för sina barns skull. Vilket ytterligare spär på segregationen.

  Kanske våra politiker kommer föregå med gott exempel och placera sina barn i kommunal skola i förorten?

  SvaraRadera
 31. Det du skriver om nu är väl snarare ett resultat av globaliseringen och att ett litet exportberoende land som Sverige utsätts för en mördande konkurrens från länder som Kina med fler.

  Har väldigt svårt att tro att vår välfärd skulle raseras p.g.a att vi exempelvis 2011 importerade 12 726 flyktingar och 3037 stycken anhöriga av en befolkning på i runda slänga 9 540 065 stycken.

  Det är 1.65 promille.

  /Henrico

  SvaraRadera
 32. @ Johan,

  Om mitt svar verkade märkligt (eller snorkigt) för dig så kan du själv försöka sätta dig in i hur du skulle kunna svara när någon bombar dig med information och hänvisningar till andra rapporter och bloggar. Om jag ska ha möjlighet att granska allt det tar det mig lika lång tid som det tog för freedomofspeech att sätta sig in i materialet. Först när jag har granskat materialet kan jag kommentera det.

  Det går att likna med om den du för debatt med håller en tvåtimmars monolog och sen får du 30 sekunder på dig att svara. DET om något är ett märkligt sätt att lägga upp en debatt på.

  Dessutom försöker jag inte övertyga någon, utan jag markerar var jag är skeptisk mot freedomofspeechs resonemang och logiska brister i argumentationen.

  Nu har ni tillsammans skrivit så mycket text att jag inte riktigt vet vad ni vill framföra och vad jag förväntas svara på. Om ni vill ha dialog får ni sansa er lite och framför några få saker i taget så man har en chans att svara :-)

  Thomas

  SvaraRadera
 33. @Henrico

  Lustigkurre. Återkom när du har något mer substantiellt är "svårt att tro".

  http://freedomofspeech2014.blogspot.se/2012/11/da-och-nu.html

  1989 var invandringssituationen dyster i Sverige, under andra halvåret anlände 20 000 asylsökande, jämfört med 19 000 under hela 1988. Under hela 1989 anlände 30 335 asylsökande och det beviljades 44 516 uppehållstillstånd. Runt den 20:e december kom runt 700 flyktingar i veckan till Sverige, den största flyktingströmmen sedan andra världskriget, och läget beskrevs som ”permanent kritiskt”. Påfrestningarna på det svenska systemet blev helt enkelt för stora, både ekonomiskt och socialt.

  Till följd av detta fattade den Socialdemokratiska regeringen, under ledning av Ingvar Carlsson, det så kallade Luciabeslutet. Ett beslut kring asylpolitiken som innebar att bara flyktingar som uppfyllde kraven enligt FN:s flyktingkonvention, samt flyktingar med särskilt starka skyddsbehov, skulle få asyl i Sverige.

  2012 anlände 35 230 asylsökande mellan januari och oktober, jämfört med 23 042 samma period föregående år, en ökning med 53%. Prognosen för hela året ligger på 44 000 (45% fler än krisåret 1989) asylsökande och under 2013 beräknar Migrationsverket att ta emot ytterligare 51 000 – 64 000 flyktingar. Antalet beviljade uppehållstillstånd har varit i snitt nästan 92 000 per år de senaste 5 åren (106% fler än 1989). För närvarande anländer ca 1250 flyktingar i veckan och från kommuner landet runt kommer rapporter om bostadsbrist, budgetproblem, integrationsproblem, sviktande resurser, vädjan om mer pengar och i allmänhet en situation som inte kan beskrivas som annat än permanent kritisk.

  SvaraRadera
 34. @Henrico

  Äh, glömde ju de lilla detaljen att vi 2011 betalade 583 000 000 kronor per MÅNAD i socialbidrag till utländska hushåll (hushåll med minst en utrikes född vuxen). Tror du det påverkar välfärden?

  SvaraRadera
 35. @Freedomofspeech

  Den rapporten du hänvisar till finns inte på den länken du har postat på din blogg. Du får ursäkta mig, men jag vill gärna läsa din källa innan jag kommenterar din tolkning.

  Skulle du kunna vara vänligt att förtydliga vad det är du vill framföra, jag ser en massa argument, men inte vad argumenten ska stödja för tes. Vad är det du vill? Är det en förändrad budget du talar om eller bibehållen budget som borde användas på annat sätt?....eller försöker du säga att vi ska utvisa alla som inte varit svenska medborgare i ett par generationer?

  SvaraRadera
 36. 583 000 kr / månad är felräkningspengar.

  Det är väl lika mycket som ett 4-5 ladstingspolikers lön.

  Appropå prioriteringar. :-)

  Du tycker inte du silar mygg och sväljer kameler när du visar hur du prioriterar hur du tycker våpra skattemedel skall användas?

  Alla de som kom till Sverige 1989, jobbar de och betalar skatt i dag?

  /Henrico

  SvaraRadera
 37. @FreedomOfSpeach,

  Jag skulle vilja att du redovisade om dina siffror och delade upp dem i följande kategorier;

  - EES-avtalet,
  - Gäststudenter,
  - Arbetskraftsinvandring,
  - Flyktingar,
  - Anhöriga till flyktingar,
  - Övriga (svenskar som gifter sig med utlänning och flyttar hem).

  Förklaring,
  EES-avtalet handlar om EU, d.v.s fri rörlighet med varor tjänster, fol etc.

  Nej förresten, jag kan hjälpa dig på traven, om du går in på
  http://cornucopia.cornubot.se/2012/11/bruttoinvandringen-till-sverige-1980.html

  kommer du att se de riktiga siffrorna på flyktinginvandringen, inte fanatasisifrror som tvättäkta rasister slänger sig med.

  /Henrico

  SvaraRadera
 38. @Henrico

  Hur är det med läsförståelsen egentligen?

  583 000 000, femhundraåttiotremiljoner kronor. INTE femhundraåttiotretusen kronor. Per månad.

  Jag vet hur statistiken ser ut, jag citerade precis statistiken för 2012 i blogginlägget ovan, från Migrationsverket, samt prognosen för 2013, från Migrationsverket. Den är mer aktuell än den för 2011. Om du läste på lite mer skulle du inse att anhöriginvandringen utgörs till 75% av "flyktingar" (på nysvenska kallad "kärleksinvandring") och att även "arbetskraften" delvis utgörs av "flyktingar", samma med EES-avtalet.

  Googla "anhöriginvandring", som den här:

  Anhöriginvandringen knäcker kommunerna

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article14945636.ab

  20 000 endast från Somalia:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/anhoriginvandring-enligt-prognos_7627044.svd

  75% av anhöriginvandrare har flyktinganknytning eller motsvarande:

  http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/anhoriginvandring/

  Den enda som fantiserar här är du. Jag har gett dig mängder med material att titta på, tvivlar på att du läst igenom något av det.

  Vad sägs om att DU levererar relevanta data den här gången, på vilken framgång invandringen är och en prognos på vilken vinst den kommer generera.

  SvaraRadera
 39. @Freedomofspeech

  Jag väntar fortfarande på att få en fungerande länk eller motsvarande till den rapporten från BRÅ som du bygger din argumentation på.

  Tittade på länken till SvD, den säger bara hur många ärenden som inkommer.

  Länken till migrationsinfo säger klart och tydligt:
  2011 fick 32 469 personer uppehållstillstånd, 55% av dessa var så kallad kärleksinvandring. 355 stycken var adoptivbarn och 3037 var anhöriga till flyktingar.

  3037 av 32 469 var alltså anhöriga till flyktingar, hur får du det till 75%?

  Aftonbladets artikel visar på att vi behöver förbättra våra processer kring mottagande av flyktingar och våra insatser på att få dem till producerande enheter i vårt land, men det är väl ingen nyhet?...och det var väl inte det du ville göra gällande? Ditt argument var väl snarare att det inte går?

  Thomas

  SvaraRadera
 40. @Thomas

  Jag har redan länkat, det finns i mitt inlägg här ovan från kl 14:23.

  Du får slå ihop grupperna flyktinganhöriga och anhöriga, eftersom det är samma klientel. De allra flesta från Somalia, Afghanistan, Irak osv kommer inte som "flyktingar" utan som anhöriga eller anhörig till anhöriga.

  Man skriver om det till "kärleksinvandring" för att det ska låta bättre, bara den benämningen borde få dina larmklockor att ringa.

  Nej, det är ingen nyhet, så varför fungerar det fortfarande inte?

  SvaraRadera
 41. FreedomOfspeach,

  Tycker du når låga nivåer när du angriper och ifrågasätter kärlek mellan folk.

  Jag har själv haft en flickvän från EU som flyttade hit till Sverige. Dessutom hade jag den stora turen att få ett barn på köpet så att säga.

  Mitt sista inlägg blir att du får nog fundera lite mer kring hur fantastisk världen håller på att bli med globaliseringen, fri rörlighet, rivna murar och en krympande värld.

  Det finns fantastiska möjligheter om man har ett öppet och fritt sinne.

  /Henrico

  SvaraRadera
 42. "Det finns fantastiska möjligheter om man har ett öppet och fritt sinne" .. det är bra ord att avsluta den här diskussionen med, eller hur?

  Och om alla dessa kommentarer bevisat något, så är det att det faktiskt går att diskutera de här frågorna även om man står långt från varandra .. något som våra politiker verkar tro är en omöjlighet.

  SvaraRadera