lördag 1 december 2012

Så mycket hat??


Jag vilar mig från snön genom att titta på AB:s nätrubriker och hajar till inför rubriken "Sylvia Vrethammar retar upp svenska folket."

Svenska folket? 

Det är ju jag?

Och även om jag vet vad som väntar så klickar jag mig nyfiket in på ett litet hemsnickrat tv-inslag från tidningen.

Tre AB-medarbetare sitter och kommenterar "nyheten" att Sylvia Vrethammar "väcker så mycket hat" hos tv-tittarna i programmet "Så mycket bättre" och alla är rörande eniga om att denna icke-nyhet är rent förskräcklig, beror på avund och att det är rent förfärligt som människor bär sig åt .. och så är det slut.

Men är det sant?

Jag letar men kan inte hitta svenska folkets raseri mot Sylvia Vrethammar hos någon annan tidning och inte hittar jag några hatiska blogginlägg heller vid en snabb sökning. Då återstår bara flashback. Där ska väl de otroligt grova och hatiska angreppen, som aftonbladet-trion talar om, uppenbara sig.

Men även på flashback är man rätt ointresserad av sångerskan? Visst är tonen rå och kroppsnära .. men i jämförelse med hur det ser ut i andra artisttrådar så är det inte mycket att skriva rubriker om.

Men kanske är det så att själva rubriken hos Aftonbladet kommer att bli en självuppfyllande profetia? Kanske det går att väcka lite hat den vägen så att nästa veckas nyhetspanel får förfasa sig vidare .. eller så är det i Aftonbladets egna kommentarsfält som "svenska folket" känner sig uppretade?

Och när jag ändå sitter och tänker på uppvigling till mobbning och önskan att hitta någon att hänga upp rubriker på så tycker jag mig ana tidningens kommande strategi som lite grand kom av sig när de tvingades surfa på svallvågorna efter Expressens avslöjanden av Sd-politikernas eskapader.


Han är .. eller ska i alla fall framställas som .. mannen som är orsaken till och bär skulden för arbetslöshet, miljöförstöring och den globala ekonomiska krisen. Utan Anders Borg så skulle ungdomsarbetslösheten försvinna i ett nafs, lönerna stabiliseras, varslen upphöra och kraftfulla miljösatsningar sättas in .. i alla fall i Sverige! I resten av världen skulle de naturligtvis fortsätta eftersom de bor utanför våra gränser och deras problem beror .. till skillnad från våra .. på eurokrisen.

För vi är så mycket bättre och dessutom inte med i eurosamarbetet, så det kan ju inte röra oss .. utan allt beror på Anders Borg.

Jag hoppas ni hänger med i logiken, för det gör inte jag.

Anders Borg ska knuffas från sin plats som en av Sveriges mest betrodda politiker, kläs av, hängas ut och helst "reta upp svenska folket" så att sossarna äntligen får lite flyt och Aftonbladet får lite upplagehöjningar.

Det ska bli spännande att se hur det går. En del i kommentarsfältet hatar föredömligt .. men tyvärr inte Anders Borg personligen utan kostnaderna för invandring (i största allmänhet) och Alliansregeringen (som vanligt och i synnerhet).

Jag tror att det blir svårt att piska upp ett drev mot Anders Borg? För helt bortsett från att jag tycker att han är en av landets sexigaste män, är han också respekterad överallt utom av oppositionen och vill man sänka honom så behöver man nog visa upp ett trovärdigt alternativ som kontrast eller alternativ.

Och ni kan tycka vad ni vill .. men det kan ingen i dagsläget.

Det måste vara trist att sitta med fingrarna darrande över tangentbordet i väntan på att få störta en politiker, krossa en artist eller avsätta/avslöja någon ..vem som helst .. och så kan man inte komma på någon bra!

Så då är det nog med en lättnadens suck som en journalist lägger märke till en otrevlig kommentar om Sylvia Vrethammar som går att blåsa upp till en tilltalande rubrik och ett intetsägande tv-inslag?

6 kommentarer:

 1. Jag gillar Sylvia Wrethammar och har heller inte hittat det sk hatet mot henne som aftonbladet skriver om.

  *skakar på huvudet*

  PS. Du fick många kommentarer i det förra inlägget. :-)
  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Instämmer, inge hat mot Sylvia från min sida

  Henrico, blev lite för mycket i förra inlägget, jag tappade överblicken helt och hållet :-)

  Trevlig kväll alla!
  Thomas

  SvaraRadera
 3. Thomas,

  Trevlig kväll du också. :)

  Jag postade en länk i förra inlägget till cornucopia. Ett grymt bra inlägg med riktig statistik om den sk invandringen.

  /Henrico

  SvaraRadera
 4. Henrico och Thomas .. jag är stolt över er grabbar!! Ett snyggt och sansat samtal om invandring får man inte uppleva var dag .. inte ett enda skällsord eller hysteriskt anfall så långt jag såg! ;-)

  Då är det betydligt ruggigare att läsa Aftonbladet

  Trevlig kväll på er .. :-)

  SvaraRadera
 5. http://www.dn.se/kultur-noje/johan-croneman-sa-mycket-samre-nar-sylvia-vrethammar-skyller-ifran-sig-om-fascis

  Hon sjöng positivt om landet under tiden som det var en diktatur. Jag förmodar att Croneman däremot inte fått utbrott på alla som efter att ha turistat i Egypten talat lyriskt om det.

  Skillnaden ligger i att på det röda 70-talet så var det kontroversiellt att besöka diktaturer (högerdiktatuter, det vill säga) som Spanien. Idag är det ett folknöje att göra detsamma, och ingen höjer på ögonbrynet för det. När det gäller Franco så lever nog många journalister kvar i sina rödvinsstinna glada ungdomsår.

  Croneman ondgör sig också över garrotteringen. Vad han inte nämner är att den vänsterregering som Franco störtade några år före inbördeskriget hade avrättat 80 armésoldater med denna metod för att de hade begått brottet att vara frimurare. Detta var en av de händelser som bidrog till att inbördeskriget utbröt. (http://en.wikipedia.org/wiki/Garrote)

  SvaraRadera
 6. Här verkar vara en till som försöker få till en saklig diskussion...som "enskild riksdagsman"

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vi-behover-se-over-regler-for-invandring_7709304.svd

  Det bästa scenariot för de som försöker undvika debatt borde ändå vara en debatt som ger dem stöd för att det vi gör idag trots allt är rätt väg att gå....vilket är den troliga utkomsten, eventuellt med smärre justeringar.

  Thomas

  SvaraRadera