torsdag 13 december 2012

Sverigedemokrater är ..


.. inte vanliga människor utan lågpannade, obildade dumskallar från landsbygden, människor som skriver kritiskt om invandrarpolitiken är kloaker och nätrasister, julskinka är rena förolämpningen på ett mångkulturellt julbord. en pepparkaksgubbe i Luciatåget är en kränkning riktad mot barn från andra länder .. "titta alla barn, vad kränkt h*n kan bli, eftersom h*n är så OLIK oss" .. snögubbar är lite tveksamma och stjärngossar är inget man skämtar om.

Snögubbar och pepparkaksgubbar och stjärngossar .. men, är inte det rena kränkningen, riktad mot mig som är kvinna! Varför blir ingen kränkt av snögummor, pepparkaksgummor och tärnor?

Låt oss förbjuda rubbet så att ingen blir kränkt och låt oss starta kurser .. "KSI-kränkning för invandrare" .. så att alla som kommer hit till lättkränkthetens land verkligen inser när de utsätts för kränkande särbehandling i form av inhemska sedvänjor och maträtter.

Religion är kränkande, mest kränkande är det om den märks i kyrkan, moskén eller synagogan. Eller .. är det bara i kyrkan religion är stötande. Eller bara i svenska kyrkor? Måste jag känna mig kränkt i en annan religions kyrkorum .. om jag blir insläppt? Finns det någon kurs som lär mig hur jag ska förhålla mig? "Religion for dummies?"

Får man göra en snöängel i ren lycka över ett ymnigt snöfall? Eller ses det som en kränkning av en grupp som inte alls har några änglar att göra? Men alla religioner kanske har sin egen sorts änglavision, så då kanske vi här uppe i Norden kan gå någon kurs så vi gör våra snöänglar på ett korrekt och okränkbart sätt. "Proper angel-creation?"

På P1 i dag hörde jag en man som tyckte Lucia var en rätt meningslös dag. Hans idé var att låta Lucia bli den dag som sände ett förklarande ljus in i våra förtappade själar, som en manifestation mot järnrör, kvinnokränkning i form av H-ord som han inte kunde ta i sin mun och mot ett demokratiskt valt parti
.
Utan pepparkaksgubbar och stjärngossar då, förstås.

Typ en hel dag om åretsom vi kunde ägna åt att vara mot Sverigedemokraterna .. med ljus i håret och lussebullar till kaffet?

Och det var ju en .. ny idé?

Och trots att jag inte tillhör Sd:s väljarskara så undrar jag .. kan JAG bli kränkt, trots att jag är både obildad och landsbygdsbo, vilket kanske gör mig till en del av den så kallade kloaken eftersom jag inte har någon önskan att riva Martin Melin i stycken, bränna honom på bål eller stegla honom utanför Kulturhuset?

Eller är jag rentav en nätrasist när jag skriver som jag gör .. just nu?

Får jag ens finnas?

Men OM det finns en pytteliten möjlighet att jag kan bli det allra lilla minsta kränkt utan att det kränker någon annan .. så blev jag faktiskt det av min tandhygienist och hennes kollegor i dag.

Fast det ber jag naturligtvis om ursäkt för.

Samtliga var till att börja med mycket vackrare än jag med sitt långa svarta hår och sina mörka ögon, dessutom hade de glitter i håret och skrattade fullständigt ut mig när jag inte kunde svara på om det var gubben eller pepparkakan som de borde uppfatta som en kränkning.

De var så att säga allmänkränkta av de kränkande påståendena att de överhuvudtaget reflekterade över vad andra människor åt, gjorde och hade för sig i sina egna hem.

Jag har faktiskt aldrig mött så glada kränkta människor förr? Inte ens varit med om en gruppkränkning som kändes som en roastning tidigare heller om jag tänker efter?

Men roligt var det! Vi hade läst samma krönikor och samma krönikörer och citaten haglade runt öronen på mig ..

.. och jag inser att det kan kännas kränkande att bli försvarad och klappad på huvudet när man inte har behov av varken det ena eller det andra och dessutom är fullt kapabel att föra sin egen talan.

Det är skönt att det finns några som har sinnet för humor kvar när så många totalt verkar ha gått i kvav och vilse i pannkakan.

Eller pepparkakan .. om jag ska vara korrekt.

AB, AB, ABExpr., Expr., DN, DNA`jour, SVT, SvD,

20 kommentarer:

 1. Efter den lekameliga kräksjukan kommer den själsliga vämjeliga.

  Den förstnämnda är avverkad och den sistnämnda verkar gå i en evighetsloop just nu.

  Jag får en overklighetskänsla och vill dra mig tillbaka till ngt som ger mig verklighet att vilja vara i.

  Kan jag lita på någon?

  Absurdhetens gräns är här, the bottom is nådd so 2 speak.

  I morse då det rappades till "gläns över sjö och strand" på TV i finaste kyrkan kände jag mig som en 90 årig konservativ insnöad lappkärring.

  Jag tror jag suger på den fram till Jul.

  SvaraRadera
 2. Maja skriver: "I morse då det rappades till "gläns över sjö och strand" på TV i finaste kyrkan kände jag mig som en 90 årig konservativ insnöad lappkärring."

  Men man är inte "insnöad" för att man reagerar mot stilbrott.

  Rappandet i finaste kyrkan till "gläns över sjö och strand" passar sig inte - precis som det inte passar att servera vaniljsås till rådjurssadel eller till blodpudding.

  SvaraRadera
 3. Nice to have all of you back!

  SvaraRadera
 4. Den kränkthetskultur vi har idag är ett underbart exempel på vad jag kallar toleransparadoxen: Den som mest kräver tolerans av andra är den som är mest intolerant mot andra själv.

  SvaraRadera
 5. Håller med hmm :-)

  Hur kom Martin Melin med i bilden?

  Svårt att inte kränka någon som tar sig rätten att bli kränkt för att någon annan imaginär person eventuellt skulle kunna bli kränkt

  SvaraRadera
 6. Kränkt är numera en folksjukdom.

  SvaraRadera
 7. Det här är så förbaskat bra skrivet så jag har ingenting att tillägga.

  Jag vill gärna säga också att jag storligen gillade inläggen Alla människor har ett värde .. och Rapport från min verklighet ..
  Det var mina tankar precis som du uttryckte.

  SvaraRadera
 8. Any, att förklara sig "kränkt" och göra stor sak av "kränkningen", det är idag ett sätt utöva MAKT. Genom att förklara sig "kränkt" i tid och otid, så gör man anspråk på en offer-status.

  Som offer kan man kräva, att andra anpassar sitt beteende efter ens eget önskemål, man kan kräva ekonomisk ersättning och man kan undandra sig något personligt ansvar - t.ex. bortförklarar idag så gott som alla brottslingar sitt hänsynslösa beteende med, att de blott är offer för en otillfredsställande barndom eller ungdom.

  Rel. få personer uppskattar emellertid, att *andra* offerförklarar dem, eftersom det är infantiliserande och nedvärderande.

  Det är därför positivt, att allt fler genomskådar tricket och har börjat skratta åt nedvärderingen och de ohemula maktanspråken.

  SvaraRadera
 9. Ohemula är ett ord som används alldeles för sällan :-)

  SvaraRadera
 10. Ohh snark!!! ännu en stenkastar vänster bloggare med dreadlocks och en hel hög med hår under armarna, bara för att liksom!!!

  SvaraRadera
 11. @Anonym 14/12/12 18:37: Va!? Vem?

  SvaraRadera
 12. Kusinen från landet15/12/12 09:37

  Ja du, Any, ömsom blir du beskylld för att vara sverigedemokrat, ömsom stenkastarvänster. Det bör väl innebära att du landar någonstans mittemellan?

  SvaraRadera
 13. Oh, Any har börjat umgås med de kriminella gubbarna, kan hacka på "feministerna" som grupp för då får du ju pluspoäng av de falska signaturerna Hmm och Trollan! De två skräcködlorna som anonymt utför dataintrång, kör med pöbel och tycker det är fint att hänga ut folks företag med efterkommande smutskastning för att trycka ner oskyldiga människor. Ni passar bra ihop ett gäng rasistiska kriminella paddor som ulkar upp er egna avund över andra människor! Sorgligt.

  SvaraRadera
 14. Vem är egentligen anonym 18:37 och 11:49?....Du verkar uppenbarligen anse dig vara utsatt för någon form av oförrätt, men är inte tillräckligt kommunikativ för att förklara vad du pratar om.

  Kriminella, rasistiska personer som kritiserar feminister och saboterar för företag? Det finns ingen som helst logik i det du skriver och ingen koppling till något som någon av dem skrivit på det här forumet.

  Du behöver förklara på ett bättre sätt så att vi förstår vad som hänt ifall du vill att någon ska lyssna på dig.

  Thomas

  SvaraRadera
 15. @Thomas. För bövelen så uppmuntra henne inte! 11:49 är tämligen säkert bloggerskan XX som jag inte vill skriva ut namnet på för då kommer hon att dränka bloggen i kommentarer. Hon drar omkring överallt med en gammal beef hon har med Trollan, Hmm och några till, varav flera är samma person tror hon. Om du inte aktar dig kommer du snart att bli beskylld för att ha hackat hennes dator och vara både den ena och den andra. Tro mig, det finns ingenting substantiellt som hon kan "förklara". Det handlar om inbillningar som hon ältat i evighet.

  SvaraRadera
 16. haha...ok
  Det var något feberaktigt, osammanhängande och ologiskt över inlägget så jag köper förklaringen om en ältande, paranoid foliehatt tills vidare :-)

  Thomas

  SvaraRadera
 17. På tal om inget så var det här en tänkvärd vinkel på hela pepparkasdebaaten:

  http://matalskaren.taffel.se/2012/12/15/off-topic-trost-for-traditionalister/

  SvaraRadera
 18. Jag vill bara spy på ordet kränkt. Är folk annat än kränkta för ditten och datten numera?
  Inte nog med att folk är kränkta över det mesta för egen del, nej de ska dessutom känna sig kränkta å andras vägnar. Över att man kränker A och B, fast A och B kanske inte ens har en aning om att de är kränkta själva, de kanske inte alls känner sig kränkta. Då är det ju tur att det finns andra som kan känna sig kränkta ÅT dom istället då. Men snälla, kan inte bara det där jävla ordet försvinna ur svenska språket?

  SvaraRadera
 19. Jag konstaterar bara att kränkt är ordet som kom efter ordet respekt att ha som försvar och att gömma sig bakom för att kunna spy galla över andra eller kasta skit på oliktänkande.

  SvaraRadera