fredag 7 december 2012

Men nu vet jag inte vad de håller på med?


Mitt i ett pågående ekonomiskt vanvett som rör sig som en kallfront mot Sverige med ökande arbetslöshet och täta skurar av varsel från företag med 100-tals anställda .. så har landets största oppositionsparti inga andra idéer än att anlita riksdagens utredningstjänst, RUT, för att utreda hur många gånger Sd har röstat på Alliansens förslag?

Och har Björn Söder rätt så blev resultatet att sossarna och Sd har ungefär samma resultat i den här frågan?

Det här betalar vi för!

Så in i helsike dumt.

Det är inte utan att jag känner mig sviken när jag upptäcker att våra politiker satsar mer krut på att hitta sätt att misskreditera varandra än på att lösa de problem som väljarna oroar sig över och som får dem att desperat titta åt alla håll för att hitta andra alternativ än de som erbjuds.

Jag kan nästan se dem .. "Usch, här har de kommit på ett riktigt bra förslag .. så kan vi ju inte ha det. Är det någon som kan komma med något negativt som vi kan förstärka eller någon mening som vi kan ifrågasätta på ett sätt så att det krossar hela förslaget?"

"Hmm .. är det ingen som läst något skamligt på flashback på sistone?"

"Jag kan forska i det och skriva en debattartikel, med lite statistik som motsäger de siffror som de presenterar!"

"Schyst .. då ber jag RUT skaka fram lite siffror som visar att de samarbetar med Sd i den här frågan, så kommer ingen att våga ifrågasätta dina argument!"

Aldrig någonsin skulle någon komma på tanken att de egna förslagen kanske inte hade hållit måtten även utan Sd. Inte för ett ögonblick ägnar de en tanke åt VAD förslagen handlade om .. eller hur de själva röstade i samma fråga.

Det här betalar vi alltså för!

Jag känner mig rånad!!


5 kommentarer:

 1. Att vinna förtroende på egna meriter verkar vara helt uteslutet i dagens samhälle. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Henrico .. EGNA meriter??? ;-)

  Jag tror du är något på spåret där. :-)

  SvaraRadera
 3. Så har jag tyckt länge och jag tror fortfarande att grundproblemet är att de (flesta) ledande politikerna inte har någon kompetens annat än det politiska spelet i sig självt. I brist på egna visioner och åtgärdsförslag på praktiska problem fokuserar de därför mer på att se lite bättre ut än sina motståndare och lägger all sin kraft på det, för det vinner val och det gör att de kan ha kvar sina väl-arvoderade förtroendeuppdrag.

  Hur man ska vända på det vet jag inte. Det var inte de vassaste knivarna i lådan som ville engagera sig politiskt när jag växte upp.

  Thomas

  SvaraRadera
 4. Thomas .. jag kan nog ärligt säga att jag inte har mött någon som uppskattar det ömsesidiga skitkastandet mellan blocken .. mer än politikerna själva?

  Det gör ju att landet är vidöppet för en nutidsorienterad, karismatisk ledare med ett IQ över genomsnittet.

  SvaraRadera
 5. Ja, dels det, men sen blir inga problem åtgärdade med det arbetssättet heller.

  Det finns väl egentligen bara en lösning. Du/vi får starta ett eget parti i det vidöppna politiska klimatet. :-)

  Thomas

  SvaraRadera