fredag 7 december 2012

Nej, jag har inte gått och hängt mig ..


.. i förtvivlan och sårad självkänsla.

Men däremot så har vi haft ett geni här för att dra in trådlös telefoni i de byggnader vi har på tomten. Det låter lite storslaget men handlar om ett hus med Makens kontor, vårt bostadshus och garaget. Det sistnämnda är den plats där Maken allt som oftast landar när han påstår att han är någon annanstans.

Det lät så bra. Enkelt och lättfattligt skulle vi kunna koppla om inkommande samtal till de här 3 telefonerna och lätt kunna nå varandra
.
Det vill säga, jag skulle slippa springa ut i snö eller hällregn och skrikande leta efter Maken i pannrummet, garaget eller på kontoret .. som fallet är nu eftersom vi har så dålig mobiltäckning där vi bor.

För att kunna ta emot eller ringa mobilt måste vi gå ut på verandan eller ner på gården och det är ju inte alltid det känns så angeläget. Speciellt inte de senaste dagarna.

Så var det klart!

Jag är väl kanske inte världens roligaste person, men jag kan väl tycka att en själsdöd telefon inte ska några som helst problem med det? Så verkade inte vara fallet .. mitt i ett samtal ledsnade telefonen på mitt samtal och ringde upp Maken i stället, möjligen för att få en annan vinkling på samtalsämnet?

Det samma hände med Makens telefonsamtal. Rätt som det var ringde det inne hos mig och i andra änden fanns en förvirrad och förvånad person som jag inte hade en aning om vem det var eller vad h*n ville?

Ja, ja .. det fixar sig nog, tänkte vi och ringde och klagade.

Och så plötsligt visar det sig att Geniet har sagt upp vårt internetabonnemang??

Men .. hallå!!!

Då tog det hus i helsike och Maken gick i taket! "Kom genast hit och plocka ihop ert f********* s*** och se till att telefonih******* och internet fungerar innan klockan tolv i morgon annars ****** *** *** *** **!!!

Och nu fungerar det igen!

Men det är nyttigt att vara avkopplad och urkopplad ibland. Då och då känner jag att jag behöver tänka över vad jag gör och håller på med .. lite självrannsakan är aldrig fel.

Så tack snälla alla som skrivit så snälla och fina saker, det värmer, det gör det.

Men det ska vara roligt att skriva, det här är ju en slags hobby. Problemet är ju inte kommentarerna utan att det har blivit så trångt i vissa frågor .. feminism, kultur, integrationspolitik .. ja, all politik i stort sett.

När det är svåra tider och det som mest behövs ett positivt och framåtblickande perspektiv verkar det som vi mest fokuserar på det negativa och skuldbeläggande. Förmodligen har det alltid varit så??

Särskilt deprimerande är det när de som faktiskt har bra betalt för att reda ut frågetecken och lösa trassliga knutar, hukar och gömmer sig i tystnad eller bara dyker upp och kastar lite skit på varandra då och då.

Jag önskar att jag kunde förmedla lite kreativitet, skaparglädje, livsglädje och framtidstro .. lite av det som gör att det går att skapa vackra, roliga och gemensamma situationer eller saker utan större kostnad eller ansträngning.

Tänk om vi kunde tävla om vem som har de bästa, originellaste och roligaste idéerna i stället för vem som har dyrast och finast grejor eller de mest korrekta åsikterna?

Vi borde få tycka fel ibland .. det går ju alltid att ändra sig om det visar sig vara fel. Huvudsaken är väl ändå att vi engagerar oss, tänker och lyssnar på den som tycker annorlunda? Och tilltalar varandra som likvärdiga människor?

Det går att åka pulka med två familjer på en gammal motorhuv eller själv, inrullad i en sopsäck. Det är fullt möjligt att göra det gamla köksbordet vackert genom att låta barnen måla sina egna fantastiska figurer på det eller genom att göra ett gemensamt kollage av tidningsklipp och/eller fotografier. En nött, ful köksstol blir som ny och helt unik om du målar den prickig eller randig i dina favoritfärger. Det fungerar alldeles utmärkt att äta tillsammans av ren tillfällighet .. tre fläskkotletter som var planerade till middag kan lätt bli en köttsoppa med morötter, potatis, purjolök och grädde eller crème fraiche, som räcker till 7-8 personer.

Huvudsaken är ju att det är roligt. Skratt och gemenskap föder dessutom nya idéer och ger ny energi.

Lägg ett pussel, spela ett spel .. men gör det gemensamt och utan särskilt "mys". Jag rekommenderar varmt Kalle Anka-  eller Bamse-Yatzy som ALLA kan vara med och spela. En yatzy på Björnligan eller Farbror Joakim kan få vem som helst att gå till sängs med ett leende på läpparna om partnern enbart lyckats skrapa ihop par eller triss i Kajsa eller Musse.

Det är bara fantasin som sätter gränser, brukar man säga .. men det är inte sant. Det är vi själva som begränsar varandra om allt vi läser, hör eller ser ska värderas efter sitt negativa värde.

Debatten om Sverigedemokraterna begränsar oss, tystar oss och bidrar till en negativ och hopplös politik där det i stället skulle behövas en politik som skapade sammanhållning och framtidsvisioner. Det går att göra bra saker i politiken också .. precis som med köttsoppan, men då måste man ha en positiv grundsyn och fokusera på målet i stället för maktkampen.

Så sitter jag och tänker just nu. Jag kommer fram till att jag nog är precis så naiv och aningslös som jag kanske uppfattas, men att jag föredrar det framför att vara arg och negativ i mitt förhållningssätt till omvärlden.

Jag vill att det här bloggandet ska vara roligt och skapa kontakt med andra .. lika naiva och aningslösa drömmare som jag själv. 

SvD,

7 kommentarer:

 1. Any, din ofta nyktra och mycket klarsynta granskning av din omvärld krockar med din dröm, att "om förhållandena och samhället hade varit annorlunda", så hade inga prioriteringar någonsin behövt göras.

  Ty "om förhållandena och samhället hade varit annorlunda"... så hade det funnits ett överflödande och aldrig sinande ymnighetshorn av skattemedel att strössla över alla (från när och fjärran), som anmält sig som behövande.

  Fläskkotletten, från galten Särimner, hade därför kunnat utspisa alla som så önskat.

  OM bara OM bara OM... :-)

  SvaraRadera
 2. Ja du, här finns en annan naiv person - som faktiskt föredrar det framför alternativet.

  Så på så sätt har du lyckats skapa kontakt med en drömmare.

  Mit inlägg idag som jag skrev innan jag såg ditt inlägg känns litegrann som ett svar till det du skriver här.

  Skönt att du är tillbaka, online och inte hängt dig i alla fall. Och jag tycker nog att det tyder på kreativ och själslig telefon som känner att den vill skapa kontakter, så lite småaktigt var det väl av mannen att sabba detta.

  SvaraRadera
 3. Johan .. du har i din uppfattning om mig som person. Men det är klart att vi alltid kommer att behöva prioritera det ena eller andra.

  Men medge att samtalen och umgänget mellan människor kunde vara lite roligare och spontanare? :-)

  Trollan .. två själar och en tanke, eller hur? ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag hade min förtvivlans period för snart två år sedan. För knappt ett år sedan blev det klart att det ska ske ett mirakel inom något av de andra partierna för att jag ska kunna rösta på något av dem (det finns bra & dåliga punkter hos alla, men för 'länge sedan' var jag nog mest moderatiskt lagd)

  Idag kan jag inte göra annat än att rösta på SD. Alternativet är blankt, vilket jag aldrig valt. Och blankt är inte tillräckligt stor markering mot de övriga för deras hyckleri och dubbla tungor.

  Du är läsvärd för du beskriver bitar jag både ser själv och en annan verklighet jag har liten kontakt med. Jag vet andra som tänker i lika banor, men ändå inte skulle rösta SD. Det är deras val och folk ÄR olika! :) Man kan respektera varandra ändå utan att börja prata om rasism och järnrör.

  /Läsare

  SvaraRadera
 5. Läsare ... ja du, det finns så många som VET allt och så få som är beredda att lyssna på oliktänkande. Det är väl därför avstånden blir så avgrundsdjupa och tonläget så hatiskt, även om vi i grunden är precis lika vanliga, osäkra och vilsna allihop.

  Det som är tråkigt är när tonläget blir så skruvat som det är nu. Aldrig någonsin i mitt liv har jag tvekat inför att tala med någon annan människa, aldrig har jag värderat någon som sämre eller bättre än mig själv ... och nu, när du identifierar dig som "en som röstar på SD", tvekar jag fegt och undrar vad mitt svar ska få för konsekvenser för mig själv?

  Trots att jag redan valt bort Sd, V och Mp som regeringsdugliga alternativ i min värld.

  Våra politiker har hanterat den nya situationen i svensk politik mycket illa.

  SvaraRadera
 6. Hä ä ba´r å åk, som Ingemar stenmark sa..

  Än om du inte valt läget så finns det de som tycker du är väldigt värdefull. Bl.a jag.
  Som jag tidigare sagt;

  "du är en temp i arslet på samtiden" typ..och en sån som dig behövs.

  Ha en riktigt skön helg.

  Magsjuksfri kram.

  SvaraRadera
 7. Älskar dig "syrran"!!!! Jag klarar livet bara inte Gotlannd välter eller sjunker(det är min livlina och längtan).Ringer när jag hinner mellan andetagen. Har blivit en världsmästare i vattentramp.

  SvaraRadera