söndag 16 december 2012

Vad var det jag sa!


När valrörelsen 2010 rullade igång var Sverigedemokraterna ett parti som den vanliga väljaren var rädd för. När de samlades på torget gick medborgarna omvägar för att slippa bli inblandade, polisen bildade en skyddsmur mot dem som ville agera mot dem och på vissa orter förekom tysta protester i form av nyckelskramlande eller liknade fredliga demonstrationer.

Men så förändrades något.

Den rödgröna alliansen fick en PLAN! De utsåg Sverigedemokraterna till ett politiskt redskap som de skulle använda mot Alliansen!!

En lysande idé?

Sverigedemokraterna skulle limmas fast vid Alliansen. Vid varje möte, i varje valtal skulle Sverigedemokraterna nämnas som en framtida medarbetare till Alliansen och media hängde på. Varje dag fick partiet braskande svarta rubriker, varje krönikör med självaktning manade till försiktighet och allmänheten som inte ägnat Sverigedemokraterna någon särskild uppmärksamhet matades med varningar för den makt de ansågs kunna utöva .. om de kom in i riksdagen.

Att särskilja något och särbehandla något är ett ganska idiotsäkert sätt att få människor att reagera .. det vet varje reklamare. All publicitet är bra publicitet, är det någon som sagt och i det här fallet började samtalet på gräsrotsnivå att handla om rätten att ställa upp som parti och rösta som väljare i ett demokratiskt val.

Jag skrev om "Extrempartier för extremt missnöjda", om "Nu är jag så dödligt less .." och "Sluta nu, Mona Sahlin", när jag förstod att det enda den rödgröna röran hade lyckats med var att föra fram ett obetydligt, föraktat parti till en fullt tänkbart alternativ i svensk politik.

Det var så glasklart tydligt att den förvåning som uppstod när Sd klev in i riksdagen var rent löjeväckande.

Det är inte alltid det är kul att utbrista i .. Vad var det jag sa!

Nu är Sd som en trasig tand i politikernas och medias mun. De vill inte röra vid dem .. men kan inte låta bli. De kan inte låta bli att "förhålla sig", ta avstånd, beställa opinionsundersökningar som ger precis det resultat de inte vill ha och resulterar i precis den publicitet som hjälpte partiet in i riksdagen och som förmodligen kommer att föra fram det till platsen som landets tredje största parti 2014.

Och bara för att ha något att skriva "Vad var det jag sa!" om efter valet 2014, så ska jag ge följande tips till de sju som vill tävla om makten .. utan att behöva samarbeta med Sd;

Koncentrera er på er egen politik och ert eget budskap .. om ni har något!

Försök inte förhålla er till Sverigedemokraterna i varje enskild fråga och sluta försöka limma fast partiet på varandra .. det väcker bara löje och förakt hos väljarna.

Visa lite jävlaranamma och våga vara ärliga, även om det medför att Sd röstar med er i just den frågan! Det är inte partiet ni motarbetar genom att låta bli .. utan väljarna som vill ha klara besked som det beteendet drabbar.

Det skulle vara en bra början. Sedan kan ni ju också börja fundera lite på VARFÖR så många vänder sig till ett parti som är så uppenbart regeringsodugligt?

Det är inte jobben, det är inte skolfrågan .. men jag tror att det handlar om det skyddsnät som varje svensk räknat med från födseln till graven.

Våra två största partier skyr den frågan som pesten, vill inte tala om de svagaste i samhället och hur vi ska skapa anständiga liv för dem som är beroende av skattebetalarnas insatser .. utan förenas i en gemensam kör som sjunger om jobben, jobben, jobben och skolan och värdet av utbildning.

Givetvis så har de rätt. Där ligger grunden för skatteflödet till välfärden .. men det akuta behovet hos enskilda individer kan inte avhjälpas om 5-10-15 år, de vill ha svar NU!

Lyssna!

För det enda svar som delas ut nu kommer från det parti som ingen "vill ta i med tång", och det är;

.. att det är ANDRA som kommer och får det som den åldrande föräldern eller väljaren själv akut behöver I DAG, som den handikappade, missbrukande eller psykiskt sjuke anhörige behöver OMEDELBART för att få en rimlig chans och det är ANDRA som ligger bakom Försäkringskassans allt hårdare tolkningar av den lag, som fram till nu, har gett trygghet till dem som drabbats av sjukdom, handikapp eller arbetslöshet.

Det är ANDRA som skapar köer på sjukhus och vårdinrättning, som stör och försämrar skolan och som ligger bakom kriminalitet och våldtäkter.

Folket vill ha svar på akuta frågor och får det .. av Sverigedemokraterna, i form av floskler och klyschor, vilket annars varit de etablerade partiernas paradgren?

Inte ens en klyscha eller floskel kan de pressa ur sig av rädsla för att det andra blocket ska använda den för att limma fast Sd på dem!

Det är patetiskt!

AB, AB, AB, Expr., DN, DN, DN, SvD, SvD,

7 kommentarer:

 1. Kommer inte att hända att politikerna skulle försöka vinna förtroende på egna meriter. Då måste de ju faktiskt tänka till, förnya sig, göra rätt för sina höga arvoden.

  Fast, de kan väl alltid köpa in konsulthjälp för dyra pengar. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Maken till skyttegravskrig mellan de två blocken i svensk politik har aldrig skådats på snart hundra år.Det kallades för första världskriget i historieböckerna. Mitt i allt fruktansvärt så sägs det att man då och då körde med ett gentlemens agree, avbröt striderna för att ta hand om döda o döende och till och med fira midnattsmässa på julnatten.Nu sker ingenting sådant och det enda man hoppas på är att det illaluktande som ligger mellan de olika skyttegravarna skall osa på lede fi.
  Det kanske är en tillrättalagd saga jag läst men den gav mig lite hopp om framtiden - då. Nu vet jag inte något snart mer än att ovisshet är det värsta att bearbeta oavsett om jag är sjuk arbetslös eller inte lyssnas till/på av "mina" politiker. Alla slåss för sina positioner, glömmer att de är förtroendevalda av vanligt folk(så kallade väljare)och avlönas av oss. De enda som står upp och ger svar är SD hur illa svaret än klingar i mitt öra. Men de ger svar åt människor som länge väntat på just ett svar.

  SvaraRadera
 3. Henrico: Ibland räcker det att man skaffar ett klusterverk som sopar igen efter en och slipar på IMAGEN runt personen. Hette dansen runt den gyllene kalven i Bibeln och det vet jag som verkligen inte är troende eller inskriven i något samfund. Det är skit samma vilket parti det gäller .

  SvaraRadera
 4. Anybody skriver: "på vissa orter förekom tysta protester i form av nyckelskramlande.."

  Men nyckelskramlande och tutande i div. horn (t.ex vuvuzuelor) är per definition ingalunda några "tysta protester". :-)

  Anybody skriver: ".. att det är ANDRA som kommer och får det som den åldrande föräldern eller väljaren själv akut behöver I DAG, som den handikappade, missbrukande eller psykiskt sjuke anhörige behöver OMEDELBART för att få en rimlig chans och det är ANDRA som ligger bakom Försäkringskassans allt hårdare tolkningar av den lag, som fram till nu, har gett trygghet till dem som drabbats av sjukdom, handikapp eller arbetslöshet."

  En världsunik, storskalig import av socialfall innebär med nödvändighet, att behov hos landets befintliga befolkning måste nedprioriteras.

  Du belyste själv (på ett väldigt fint sätt) detta förhållande i din text: "Det finns en prislapp även om vi inte vill se den!"

  http://anybodys-place.blogspot.co.uk/2011/10/det-finns-en-prislapp-aven-om-vi-inte.html

  -----

  Får jag tipsa dig (och andra läsare) om ett par texter, som du/ni kanske har missat: Thoralf Alfsson skriver om medias underlåtenhet att uppmärksamma Riksrevisionens rapporter om den skandalösa milljonrullning, som Migrationsverket betalar ut i överpriser i olika avtal med privata företag - ibland utan någon upphandling.

  http://thoralf.bloggplatsen.se/2012/12/15/9153491-det-rodgrona-hyckleriet/

  Och pseudonymen Julia Caesar skriver om, att media inte uppmärksammar, att hundratusentals människor med okänd identitet okontrollerat släpps in i Sverige inkl. allvarliga krigsförbrytare.

  I en kommenta undrar S R Larson, "hur stor korrelationen är mellan den identitetslösa invandringen och det förtvivlade nödropet från svensk polis om att man de facto förlorat kampen mot den organiserade brottsligheten".

  http://snaphanen.dk/2012/12/15/sondagskronika-mordmaskinen/

  Den svenska journalistkåren mörkar beslutsamt om dessa oförsvarliga missförhållande.

  I boken "Problempartiet, mediernas villrådighet kring SD valet 2010" citerar författaren (Björn Häger) en doktorsavhandling i vilken svenska journalister intervjuas om sin inställning till bl.a. invandringspolitiken:

  "..ibland bedöms [det] som bäst att undanhålla information och åsikter för att få opinionen att värna om ideal som bedöms som viktiga att försvara. Ett sådant område har exempelvis varit invandrarfrågor, särskilt de som är relaterade till brottslighet och främlingsfientlighet."

  Läs denna häpnadsväckande deklaration en gång till.

  Här är alltså i klartext förklaringen till, varför svenska journalister inte informerar väljarna om importen av organiserad brottslighet och allvarliga krigsförbrytare eller om Migrationsverkets skandalösa miljonrullning.

  Svenska journalister anser det vara bäst att undanhålla väljarna (!) den här informationen.

  SvaraRadera
 5. Det var en riktig ögonöppnare i morse då jag slog på text-tv i vanlig ordning. Överst stod att SD fått 10% i SIFO och under den raden att C vill ha fri invandring. DEN slog jag upp först .... och anledningen skulle vara att vi har arbetsbrist och att landsbygden håller på att tömmas.

  Mental whiplash så tidigt på morgonen :-) Vad ÄR det med en del politiker ...

  SvaraRadera
 6. Johan det är riktigt att invandring kostar.
  Det är riktigt att finns problem med vård och omsorg.
  Det är INTE riktigt att det finns problem i vård och omsorg på grund av invandringen.

  SvaraRadera
 7. Anonym 18/12/12 07:46 skriver:

  "Johan det är riktigt att invandring kostar.
  Det är riktigt att finns problem med vård och omsorg.
  Det är INTE riktigt att det finns problem i vård och omsorg på grund av invandringen."


  Det är inte omstritt, att nettokostnaden för den unika, svenska invandringspolitiken är minst dubbelt så hög som försvarskostnaden.

  Antag, att man i stället för den unika, kostnadskrävande invandringen hade tredubblat försvarskostnaden. Skulle du, vid samtidig ransonering och neddragningar inom vård och omsorg då ha skrivit:

  Det är riktigt att finns problem med vård och omsorg.
  Det är INTE riktigt att det finns problem i vård och omsorg på grund av att försvarskostnaden har tredubblats.

  SvaraRadera