söndag 23 december 2012

Stackars Stefan Löfven!


Nu när de flesta mentalt sparkat av sig skorna och förbereder sig för några dagars lugn och familjeliv så verkar Stefan Löfven ha fått order om att profilera sig och visa att han lever innan han får julledigt.

Och det är klart att det måste svida att opinionssiffrorna för S sjunker i nästan samma takt som de ökar för SD.

Men det är regeringens fel enligt Stefan Löfven. Det är de som skapat klyftorna i samhället som gör att människor blir oroliga och söker sig till andra partier?

Inte för ett ögonblick funderar han över varför S inte är "det andra partiet" som väljarna söker sig till
.
Stefan Löfven tror inte att svenskarna är "främlingsfientliga i grunden, men många av dem är rädda och oroliga när det gäller jobben" och då undviker han lika elegant som vanligt, frågan om sjukförsäkring, förtidspension, de funktionshindrades situation, äldrevård och försörjningsstöd. Frågor som människor dagligen upprörs och oroar sig över.

Försäkringar och bidrag som Socialdemokraterna fram till nu stått som garant för, i väljarnas ögon.

Nej, orsaken till att regeringen bär ansvaret för SD:s framgångar är "att Miljöpartiet bidragit till situationen genom att skapa en migrationspolitisk uppgörelse med regeringen som ökat arbetskraftsinvandringen från länder utanför EU med cirka 10.000 personer per år"?

" Det underlättar inte problemet."

Situationen?? 

Problemet? 

Jag måste ha missförstått det jag läser .. för inte kan han väl mena att orsaken till SD:s framgångar är att regeringen godkänt för hög invandring och att S i sin tur vill införa begränsningar på dessa "10 000 personer från länder utanför EU"?

Är det här en öppning mot SD om ett samarbete om en stramare integrationspolitik? Vill S gå till val med krav om minskad eller begränsad invandring??

Det här är ju omöjligt! Jag som skriver en pytteliten blogg blir kallad sverigedemokratuppviglare om jag antyder att sverigedemokrater har samma människovärde som alla andra .. och så kommer Stefan Löfven och säger att "problemet" med SD är att Miljöpartiet och regeringen har ökat arbetskraftsinvandringen? Med den logik som möter mig på nätet så är väl Stefan Löfven minst sagt smyg-sverigedemokrat.

Men Stefan Löfven vill inte tala om integrationspolitik alls .. därför att "integrationspolitik inte är ett politiskt område på sidan om, det har med tillgången på bostäder och arbete att göra".

Det har han i och för sig rätt i. Hade vi arbete och bostäder till alla så skulle vi leva i den bästa av världar. Men nu har vi inte det .. och det finns ingen politiker i världen som kan skapa bostäder och arbeten utan att använda allmänna medel på ett sätt som kräver kraftigt höjda skatter.

Det är inte möjligt att hålla alla sysselsatta och med bostäder genom att höja skatterna betydligt för de företag som redan nu skär ner på personal och brottas med vikande orderingång på grund av den ekonomiska kris som drabbar alla länder eller på transporter och konsumtion som drabbar en överbelånad befolkning. 

Men det är inte heller möjligt att utbilda alla arbetslösa och lågutbildade och samtidigt höja pensionerna för det största antalet pensionärer som landet någonsin haft, utan att göra just det?

Det är inget lätt jobb han har, Stefan Löfven. Han står inför exakt samma problem som den regering som han skyller sitt eget partis situation på.

Inför nästa år önskar jag att alla partier ägnar sig åt sin egen ideologi och sin egen målsättning i stället för att ägna all sin tid åt att svartmåla varandra, och att de helst också presenterar någon form av trovärdiga förslag till lösningar på de frågor som väljarna helst av allt vill ha svar på.

Det vill säga .. hur har ni tänkt att det ska bli med äldrevården, sjukförsäkringen, de arbetslösas, funktionshindrades och förtidspensionärernas framtidsförutsättningar?

Det är de frågorna som alla partier försöker undvika, men som ligger bakom missnöjesväljarnas val, tror jag? Och svaret från Sd är att .. det sociala skyddsnätet räcker inte till för alla om befolkningstalet ökar i den utsträckning det gör nu.

För övrigt är det tyst.

Kan någon bevisa att de har fel på ett trovärdigt sätt .. så åker förmodligen SD ut ur riksdagen nästa val.

DN, DN, AB, Expr., Expr., SvD, SvD,

10 kommentarer:

 1. Word!

  God Jul
  Thomas

  SvaraRadera
 2. Passa inte under inlägget men känner ändå för att göra en inskickaer så här på småtimmarna när endast tomten är vaken.

  Läste den här artikeln..
  http://www.dn.se/debatt/gamla-julen-slogs-i-spillror-redan-for-hundra-ar-sedan
  Och tänkte att motsatsen av vad artikeln förmodligen ville visa på så fick en mig att tänka att Hilding Celander hade rätt. För hundra år sedan så förlorade vi mycket riktigt vår jul till kommersialism mm. Vi har slutat att leka jul-lekar, vilket jag tycker är mycket tråkigt att vi inte gör, till förmån för att frossa i mat och klappar under några få timmar innan vi rusar hem igen. Julen har förlorat värmen från förr. Jag tror att vi var den sista generationen som kommer att minnas en annan jul då våra mor och farföräldrar upprätthöll den ett tag till. Julen har blivit en urvattnad högtid utan någon riktig mening för många.

  Så de so hojtar högt idag över att de håller på att förlora sina pepparkaksgubbar mm har nog även de rätt. Vi förlorar de sista av vad som ses som svensk tradition. Så frågan blir, och jag har inte bestämt mig för vad jag tycker, är hur vi ser på det. ska vi släppa på allt gammalt och in med bara nytt eller kämpa för att behålla några saker? Om Oskar Sjöström avsit var att få mig att vilja försvara tomten och tycka att de är det som det borde vara som och därmed få mig att inse att vi ska bejaka förändring så misslyckades han. För den julen som vi har idag ger jag inte mycket för. Den får mig att tro att forntida jular mer hade rätt inställning till vad det borde handla om.

  Slutsatsen för mig bli nog att slaget om julen renad är förlorat. Frågan för mig blir då om vi inte ska hänga kvar vid de få grejer som har en längre anknytning till historien och därmed motverka lite av all kommersialism, eller om vi helt ska duka undre.

  Vem vet, har vi tur så dukar kommersialismen undre tillsammans med de sista "svenska" traditionerna" och så är vi tillbak till något som är värdefullt annat än nominella sådana.

  Hur som, de som säger att vi förlorar våra traditioner visar historien på att de spår rätt.

  SvaraRadera
 3. Peter Nicklasson24/12/12 13:49

  Exakt så är det. Alla skyller på varandra, alla skyller allt på SD, och därför framstår det partiet som det enda oppositionspartiet idag.
  Ingen tar ansvar, få vågar ens diskutera problemen.
  Samtidigt fylls tidningarna med allt mer förljugna beskrivningar. Senast idag läser jag på Expressens nätsida att de (svensk-)somaliska terroristerna är rädda http://www.expressen.se/nyheter/misstankte-svensken-ville-lamna-al-shabaab/ Vi uppmanas att tycka synd om och snyfta med - det är hela upplägget.
  Vad i h*lvete!??
  Terroristerna är gripna för utbilning i TERRORISM och planerande att MÖRDA andra människor! Det är vad tidningarna borde skrivit om... det fattar folk också.
  Se där, där har kanske eliten ytterligare ett exempel på hur man driver folk att rösta på SD. För vi befinner oss i en vansinnig tid där brottslingar och terrorister omhuldas, medan skötsamma föraktas och inte duger annat till än som skattebetalare och väljare.

  Jag är förbannad!!

  SvaraRadera
 4. Hmmm...
  Traditioner är vad du gör av dem, de utvecklas över tid och ibland skapas helt nya traditioner.
  Det finns inget självändamål i att hålla kvar vid något som ingen vill hålla på med. Det finns en anledning till varför dans runt granen och midsommarstången är så ovanligt, för att vi värdesätter andra saker.

  Peter Nicklasson
  Det var väl ingen snyfthistoria. Den terroristanklagades bror bekräftar en del omständigheter kring terroranklagelserna och undrar varför han ska ställas inför rätta i USA. UD säger att de inte griper in i ett ärende som är mellan Djibouti och USA. Den terroranklagades advokat säger att förhandlingarna om att få hem dem gick i stöpet och de blev överförda till USA.

  Var ser du snyfthistorien? Jag tyckte det var en bra artikel som gav mer information om vad det hela handlade om och även bekräftade att det inte bara var USA som hittade på saker. Eventuellt beskriver den i viss mån hur terrororganisationerna rekryterar och håller kvar terrorister...beroende på hur mycket trovärdighet man lägger på den delen.

  Thomas

  SvaraRadera
 5. Thomas: Om det vore så väl. Jag är rädd att vi inte värdesätter något annat än mamon idag.

  SvaraRadera
 6. Hmm:
  Som barn var julklapparna det bästa med julafton, men nu när jag är vuxen handlar det mer om att umgås med nära och kära och visa lite extra omtanke.
  Tror inte jag är ensam om det och känner du att det bara kretsar kring pengar på ditt julfirande kanske det är dags att göra något åt det? :-)

  Kan tipsa om att skippa julklappar och köra ett julklappsspel där alla köper en present för en symbolisk summa, sen slår var och en en tärning och de får öppna en klapp om de slår en sexa. När alla är öppnade kör man i tio minuter till, men då får man byta/ta en klapp av en annan. Blir lite kul, lite spel och det är större chans att folk får något de vill ha.

  Med ett maxtak på 100kr på julklappar är det inte mycket Mammon med i bilden :-)

  SvaraRadera
 7. @anonym: Ha ha mitt julfirande är det inget fel med. Men jag har ögon att se min omvärld med ;)

  SvaraRadera
 8. Peter Nicklasson25/12/12 21:35

  Adresserat till "Hmmm.../Tomas" 25/12/12 00:59

  Innan du ifrågarsätter min upprördhet kan du läsa detta (skriven av SvD:s ledarskribent Per Gudmundson på hans (alltid) faktafyllda blogg http://gudmundson.blogspot.se/2012/12/svenska-shabaabmedlemmar-infor-ratta-i.html

  Det ÄR sjukt att försöka översläta planerade terrorhandlingar, det ÄR ett svek att inte upplysa oss läsare om terrorismens avsikter.
  Jag bryr mig INTE om någon terrorist finner ånger då han väl åker fast. Han har gått in i organisationen väl medveten om dess syfte och dess konsekvenser.
  Skyddar du honom fortfarande då han mördat din eller någon annans mamma?

  Vad som skrivs i svensk media är oftast extremt vinklat. Har du inte förstått detta än?
  Du verkar ha gått på det, i godtrogenhet.

  FBI lär väl ha sina skäl till terroristanklagelserna, sedan får Expressen (m fl) tycka annorlunda...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte skyddat någon. Jag sa att artikeln inte gjorde det heller om man försökte läsa den objektivt.....och att den dessutom innehöll förvånansvärt mycket nyhetsvärde. Den återger en intervju där brodern gör två saker.
   1 erkänner att brodern varit med i en terrororganisation.
   2 vädjar till regeringen att göra något (inte så konstigt, det är ju hans bror)

   Sen tar artikeln med ett uttalande från UD för det tydligt står att UD inte blandar sig i.

   Sen får advokaten säga att han kämpat för sin klient, men att han hamnade i USA.

   Bonusinformation i artikeln är hur terrororganisationen rekryterar och håller kvar folk.

   Tycker just den artikeln är ett bra exempel på ett reportage där de faktiskt återger vad intervjuobjekten sagt utan att lägga in personliga värderingar

   ....och som hmm säger är vi inte samma person :-)

   Thomas

   Radera
 9. Peter Nicklasson: Jag tror inte att du tror det men för tydlighetens skull då du börjar din senaste kommentar för mig lite förvirrande, så jag och Tomas är inte samma person. :)

  SvaraRadera