fredag 22 februari 2013

Dagens Rubriker!


Mördare lurpassade vid matutskänkning för svältande .. extremfet storätare räddad av anfallande vakthund

Parkeringskaos vid konkursdrabbat företag i Stor-Stockholmsområdet

Handikappad man utnyttjar äldre kvinna till underhållsarbete i bostaden

Understimulerad hund gick till attack mot sin ägare

I Reinfeldts Sverige tvingas medelklassen äta rester till middag

Hästkött i köttfärsen .. en klassfråga mellan storstad och landsbygd?


.. ja, ungefär så här skulle min dag se ut om jag arbetade på kvällspressen och tvingades beskriva den i rubriker på ett säljbart sätt.

Men sanningen är den att vi hade en duvhök som lurpassade i trollhasseln alldeles intill fågelmatsträdet, där den fetaste sparv jag någonsin sett, helt ovetande vräkte i sig frön innanför kompostgallret som hindrar vår Rackarkott från att bli lika fet på fågelfrö som den.

Alla de andra fåglarna hade skyndsamt tagit betäckning i buskaget i närheten och oddsen såg inte bra ut för fetknoppen om h*n skulle få för sig att flyga ifrån sin säkra plats. Duvhöken såg tålmodig och hungrande ut när jag fick syn på den och snabbt som ögat släppte jag ut Rackarkotten som omedelbart gjorde en livräddande insats.

Senare åkte jag iväg och träffade de berörda vid en verksamhet som alldeles nyligen gick i konkurs och vid hemfärden upptäckte jag att jag blivit totalt inparkerad på en snöig plats och att den som körde bilen som stod bakom mig kördes av personen som sist lämnade byggnaden.

Det kändes rätt dumt att stå ensam på en stor öde yta med en buss parkerad bakom, när alla andra redan åkt hem?

Under tiden lyssnade jag på ett program om människor och tro på P1 som handlade om dödshjälp .. vilket inte direkt piggade upp. Dödshjälp vill Kd:s representant INTE prata om, fick jag veta. Alltså .. den företrädare som var inbjuden för att tala om dödshjälp, vägrade att tala om dödshjälp? Vilket var otroligt frustrerande för både folkpartisten och journalisten som ville ha en debatt i ämnet som var .. bör vi tala om dödshjälp?

Kd kommer längre och längre från att få min röst i den kommande valet.

Och så .. suck .. så blir Makens känning av diskbråcket inte ett smack bättre, snarare tvärtom, så jag kämpar med kassar till tidningsinsamlingen och pelletssäckar till eldningen och står till hands med diverse och ditt och datt.

Och eftersom jag inte var hemma så mycket i dag så blev det inte så roligt för Rackarkotten som inte nöjer sig med duvhöksbevakning utan fordrar lite mer krävande aktiviteter. Som lek, brottning och kamp i snön med utmattad ägare.

Jag känner mig alltså lite tuggad på just nu.

Dessutom så orkar jag inte laga middag i dag, inte kan jag utnyttja stackaren jag är gift med heller, så då återstår bara att trycka i sig resterna av den hemlagade köttfärspizza vi åt i går.

Som tur är innehåller köttfärsen enbart rent vildsvinskött utan minsta tillsats av häst eller andra sällskapsdjur .. det vet jag bergsäkert.

Så här har alltså min dag sett ut i stora drag och i likhet med mediarapporteringen i allmänhet så är rubrikerna mer spännande än själva innehållet.

6 kommentarer:

 1. Dina rubriker var helt strålande. Satte ett stort flin på mina läppar. :)

  SvaraRadera
 2. Vi tittade på Lena Ph:s show ikväll. Hon körde en liknande grej om en vanlig dag i hennes liv genom rubriksättning......:-)

  SvaraRadera
 3. Det blev konstig svenska, det där. Äh, du fattar va´?

  SvaraRadera
 4. Kusinen från landet22/2/13 23:22

  Jag älskar dina rubriker!

  SvaraRadera
 5. Släppa ut hunden och missa chansen att se "Evolution in action"? Den där feta sparven är nog rökt iaf.

  SvaraRadera
 6. Stora rubriker i dag om ökningen av fall med mördarbakterier. Och här är det Rätt att gå ut hårt.Dom Är riktigt farliga. Maken fick en sådan infektion förra vintern-då var det bråttom.Tack och lov biter penicillin på dom, men det är brått för det kan gå fort.

  Såg hånfulla kommentarer i AB.Det blir så när man ofta ropar att vargen kommer ,när den så kommer lyssnar ingen.

  SvaraRadera