måndag 10 november 2014

Assisterat politiskt självmord?


I dag presenterar Alliansen sitt budgetförslag. Genom att avstå från möjligheten att bryta ut delar ur regeringens budget så väljer de också att låta Stefan Löfven  och hans rödgröna gäng framstå som Magdalena Ribbings mardrömsgäster. Obildade, opålitliga, ouppfostrade och helt i avsaknad av stil.

Vi beklagar att man ändrade praxis och "vi väljer att inte bryta ut några enstaka förslag i regeringens budget, trots att möjligheten nu finns". Budgetpraxis är grundstenar i ekonomin och ska gälla så Sverige kan ha en stabil ekonomi. Det regelverk som finns bör respekteras för att ta ansvar för Sverige .. det är väl summan av vad jag fick ut av dagens intervjuer.

Sett ur min synvinkel innebär det att Alliansen erbjuder Stefan Löfven .. som ledare för den rödgröna rörigheten .. något som mest liknar ett assisterat självmord. Fyra år tillsammans med ett opålitligt Miljöparti, totalt beroende av ett illrött, orealistisk Vänsterparti och i en situation där oppositionen kan fälla så gott som varje fråga som Sverigedemokraterna upplever som "skadlig för landet" .. kommer inte att skapa ett populärt alternativ för väljarna år 2018.

Dagens 28% i opinionsmätningarna kanske kommer att framstå som framgångssiffror i nästa valrörelse? En nostalgisk formtopp?

"För att ta ansvar för Sverige lägger vi ett samlat budgetalternativ. Det är regeringens budget i sin helhet, som försvagar svensk ekonomi och bromsar jobbtillväxten, som vi främst vänder oss emot.

Alliansen sätter stabila statsfinanser främst, vi stöttar jobben och vi går framåt tillsammans med reformer som bygger Sverige starkt för framtiden. Så möjliggör vi för fler jobb och god tillväxt i hela Sverige" .. skriver företrädare för Alliansen i DN.

Det låter mer förtroendeingivande än något som jag hittills hört från vår nyvalda regering och den mest spännande frågan är nu .. hur ställer sig Sverigedemokraterna?

Men det svaret lär vi få vänta på några veckor till ..


.. och jag tycker verkligen inte att vi har en kommunistisk regering,men jag kan bara inte låta bli att delge er vad Vasil Stanilov tyckte om kommunister: 

Det finns tre saker som man inte kan vara på samma gång; ärlig, intelligent och kommunist.
Om man är intelligent och kommunist är man inte ärlig.
Om man är intelligent och ärlig är man inte kommunist.
Och om man är ärlig och kommunist är man inte intelligent.

.. det passar liksom bra i alla fall, eller hur?DN, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, Expr.,

11 kommentarer:

 1. Peter Nicklasson10/11/14 12:35

  Jag tycker Alliansen fegar ur. Man har momentumet då opinionen är på god väg att svänga till deras fördel.
  Men, Alliansens nuvarande ledare vågar ändå inte utmana om framtida nyval då de är oroliga för att SD kan växa ytterligare. Det skulle tvinga fram en svag Alliansregeringen istället, eller om man väljer en samlingsregering med de rödgröna (mot SD). I båda fallen riskeras opinionsmotgångar för Alliansen. Alltså, ett rationellt val av Alliansen men likväl ett fegt val. I slutändan kommer det inte att spela någon roll eftersom fler och fler väljare inser att vänster-höger definitionen inte gäller längre. Istället har synen på invandring satt den nya gränsen. Sjupartiet mot SD, svensk extrempolitik mot EU-politik, det kan aldrig leda till något gott.
  Sverige håller på att bygga en egen Berlin-mur mot övriga EU. Eller för att travestera de gamla DDR-ledarnas språkbruk, en "antirasistisk skyddsvall"...

  SvaraRadera
 2. Jag förstår varför man gör så här, man vill lägga hela ansvaret att fälla regeringen på SD samtidigt som man framstår som trovärdiga när man följer praxis (till skillnad från tidigare opposition)
  Samtidigt riskerar man att se ut som fåntrattar som inte vågar att utmana.

  Jag vet inte, men jag tycker inte att det spelar nån roll längre. De "där uppe" lyssnar ändå inte på mig. Det är som om de lever i en parallell verklighet där man kan blunda för vissa problem och så är de helt plötsligt borta!
  Det här blir, i mina ögon, den viktigaste mandatperioden i Sveriges historia, i alla fall i nutid. Om det ser lika dant ut eller värre om ett par år kommer jag inte att lägga min röst på något av dessa partier.

  SvaraRadera
 3. Peter Nicklasson .. det är klart att det är fegt, hade du förväntat dig något annat?

  Dessutom så vill allianspartierna inte ha flyktingfrågan på sitt bord just när det verkar som om det helt plötsligt går att kommentera, ha åsikter och ställa frågor om den.

  I övrigt så håller jag med Melmac .. det här blir nog den mandatperiod då politikerna blir tvungna att förhålla sig till verkligheten.

  Om inte .. så har nog samtliga etablerade partier förbrukat sitt förtroende.

  SvaraRadera
 4. Visst är det märkligt att SD nästan bara har fokus på alliansen. De vägrar ta på sig något som helst ansvar, de kan om de vill fälla regeringen men de kommer fega ur.

  Det är sådant som gör att jag misstänker att det är något helt annat som pågår och som ingen vet ännu.

  /henrico

  SvaraRadera
 5. Peter Nicklasson10/11/14 15:41

  @ henrico:
  "Det är sådant som gör att jag misstänker att det är något helt annat som pågår och som ingen vet ännu."

  ???
  Vad misstänker du som ingen annan vet om ännu?
  Själv misstänker jag att du miss-tänker, återigen. Foliehatt på...

  SvaraRadera
 6. Det assisterade politiska självmordet gäller även i högsta grad alliansen!
  DE VILL JU INTE REGERA!
  En viktigpetter till Kindberg-Batra,
  "smartare än lantisar" vill inte/vågar inte regera. Detta efter att den förra moderatledningen helt fegt schappade iväg. Det i ett läge när Sverige mer än någonsin behöver en regering. Varför skulle den människa som är förnuftig och tänker på sin och Sveriges framtid välja sådana egoistiska nötter?
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 7. Ja maken till ynkliga,fega politiker har man aldrig skådat.
  Stor tystnad råder om den fråga som kommer att sänka Vårt land om ingen vågar styra upp den. Björklund,Lööf,Hägglund vad säger ni? Är ni belagda med munkavle?

  SvaraRadera
 8. Peter Nicklasson10/11/14 16:26

  @ Civilingenjör Bo Adolfsson:
  Exakt.
  Men varken Alliansen eller SV(a)MPen vill egentligen regera därför de inte vill sitta sist med Svarte Petter, dvs hållas ansvarig för systemkollapsen när den väl inträffar.
  Enligt MV har vi i praktiken fri invandring redan 2017, t ex. Bara under denna mandatperioden till 2018 beräknar ju MV att Sveriges befolkning växer med ca 360.000 nyanlända. Men de räknar ned anhörighetsinvandringen till 0,4 trots att senaste år legat på 2,1 x asylinvandringen = minst 600.000 nysvenskar på fyra år. Hur ska de mättas, få bostad, och hur ska vi då under samma period kunna stänga minst en kärnkraftsreaktor (som MP vill) om energibehovet till följd kommer att öka kraftig? Eftersom det dessutom tar ca 8 år numera innan 50% av dem får arbete, kommer alla dessa 600.000 nyanlända få försörjningsstöd, och andra bidrag till 100%. Vilka fantasibelopp kostar det skattebetalarna? Och hur påverkar det de ofonderade pensionerna?
  Det är verkligen hög tid att diskuterar kostnaden för detta vansinnesprojekt.

  SvaraRadera
 9. Peter, du som röstade på SD, vad tycker du ditt parti skall göra nu?

  Fälla regeringen för att få stopp på det som du upprör dig så över eller tänker du fortsätta gnälla på oppositionen? :-)

  /henrico

  SvaraRadera
 10. Peter Nicklasson10/11/14 20:40

  @henrico, du som röstade på något Alliansparti, vad tycker du ditt parti skall göra nu?

  Fortsätta kopiera regeringens politik för att få fortsätta på det som du är stolt och anser andra har råda att betala för, eller tänker du fortsätta gnälla på att det enda oppositionspartiet för oppositionspolitik?
  -----

  För även om jag skojar lite med dina argument, så ser det ut även på kommunal nivå i praktiken i många kommuner. Sossar och moderater regerar tillsammans. Bara för att hindra... dom där...
  Vad tror du deras väljare anser om att deras parti som nyss råskällde på de usla motståndarna nu för gemensam politik?
  Är det inte vad som väntar även på riksplanet om SD röstar "fel"? I så fall kommer det inte bli ett nyval ("för det gynnar SD"), det kommer istället att ge ett eller flera borgerliga partier ett alibi att samregera med SV(a)MP-röran.
  Är det detta du menar är demokrati? Tycker du det ens är nödvändigt med fria val, eftersom det inte spelar roll längre om du är socialist eller borgare. De skiter ju ändå i vad vi väljare tycker?
  Okej, du gillar det? Vart tror du det leder? Om vem gynnas i slutändan ändå?
  Personligen bryr jag mig inte ett dugg om SD, det jag bryr mig om är att samhället klarar av att hålla det samhällskontrakt med mig och andra som bidragit till vår välfärd.
  Det kommer att kollapsa om vi fortsätter importera 100-200.000 personer varje år där flertalet inte ens kan försörja sig och mer eller mindre skiter i våra värderingar. Fast det har du inte fattat än, tydligen.

  SvaraRadera
 11. Löfvens minoritetsregering med mpmuppar blir nog en kortvarig historia där mp väljer bort sig själv. Detta ser man bla på att erfarna politiker saknas i regeringen. Varför fick inte Peter Eriksson en ministerpost? Jag gissar på att Peter inser att regering blir kortlivad och därför är det tryggare för honom att stanna I Bryssel. Detsamma gäller tidigare socialdemokratiska ministrar.
  Själv ser jag fram emot en alliansregering med fem partier ledd av Löfven. Detta vore att ge väljarna det de röstat för samtidigt som vi skulle kunna se fram emot långsiktiga beslut för ett tryggt Sverige. Blockpolitikem mellan alliansen och socialdemokraterna måste brytas och blocken bör vara de demokratiska partierna mot de var för sig isolerade extremistpartierna. Därför är fempartilösningen det naturliga alternativet. Omval prövades i Weimarrepubliken och det gynnade inte varken socialdemokrater eller borgare. Därför bör nästa regering bildas med bibehållande av nuvarande riksdag.

  SvaraRadera