tisdag 11 november 2014

"Svensk invandringspolitik är som ..

 .. att lämna kreditkortet i baren och säga; "Fria drinkar till alla!" och bli överraskad av notan" .. var det någon som skrev i ett tweet på #svpol.

Eftersom vi inte har någon integrations- eller invandringspolitik och inte heller har någon debatt eller övergripande plan när det gäller våra öppna hjärtan och fria invandring, så kändes ovanstående uttalande som ett genialiskt, ekonomiskt insiktsfullt  uttalande och en frisk fläkt i ett annars totalt mörker.

En annan fråga som omgetts av totalt mörker är de statligt finansierade traineejobben vs de statligt subventionerade ungdomsjobben. Jag vet inte hur många gånger jag undrat över hur kommunerna och landstingen .. som är landets största arbetsgivare för ungdomar under 26 år, tätt följda av Försvarsmakten .. ska orka bära de ökade kostnaderna samtidigt som de ökade befolkningstalen anstränger ekonomin till det yttersta?

Nu kommer svaret. Vår nya "regering" avser att KOMPENSERA kommunerna för deras ökade kostnader. Alltså de fördyrar kommunernas kostnader med miljoner, kompenserar med samma miljoner samtidigt som de anser sig spara in samma pengar, som sedan ska finansiera traineesystemet?

Genialiskt??

I TV3:s Lyxfällan har jag vid något tillfälle förvånat sett människor som kastat räkningar, betalningspåminnelser och brev från Kronofogden direkt och utan att öppna dem. Som strutsar fortsätter de att försöka köpa lycka, förtränger problemen och resultatet blir en totalhavererad ekonomi som enbart duger till underhållning i TV3.

Nu börjar jag undra .. hanteras prognoserna från Migrationsverket på samma sätt? Nödropen från kommunerna? Obehaglig statistik och obehagliga rapporter? Går allt rakt ner i regeringens avfallskvarn tillsammans med gammalmodiga företeelser som planering, anständighet, sunt förnuft, konsekvensanalys och ansvarstagande?

Är Sveriges ekonomiska framförhållning inte mer värd än en fria drinkar i baren, en sen kväll när tankeförmågan begränsar sig till vem som är lättast att övertala till att bli nattens samarbetspartner?

Notan?


Den är det Någon Annan som betalar.


9 kommentarer:

 1. Det brukar ordna sig...Som våran vice statsminister sa om pensionerna. Jag tror att hennes ideologi har fått genomslag i den nya regeringen.Det gäller absolut invandringspolitiken också.

  SvaraRadera
 2. Börjar tycka att vi kunde sköta det här bättre.Vi har åtminstonde sjukdomsinsikt.

  SvaraRadera
 3. Peter Nicklasson11/11/14 15:13

  Angående .. att lämna kreditkortet i baren och säga; "Fria drinkar till alla!" och bli överraskad av notan" ..

  Tyvärr haltar jämförelsen något: Man får åtminstone en nota att godkänna i baren där man ser hur många drinkar det blev, dessutom får man en faktura som specificerar hur mycket man får betala.
  Som skattebetalare för att göda Bert Karlssons asylboende-imperium, de 5000 (snart 6500 anställda) på Migränsverket och övriga krämare inom massinvandringsindustrin, har jag INGEN ANING OM VAD NOTAN BESTÅR AV, INTE HELLER SPECIFICERAS MIN SKATTEINBETALNING FÖR DETTA PÅ MIN LÖNESPECIFIKATION.

  SvaraRadera
 4. Snälla Peter Nicklasson, vilka krav du har? Du får ju ändå vara med och betala, var är din tacksamhet?

  Oroa dig inte .. sån´t där handskas finansministern med på jobbet varje daaag!!

  Som vice statsminister brukar säga .. de ordnar sig! ;-)

  SvaraRadera
 5. Peter Nicklasson11/11/14 15:49

  Any, ber omgående om ursäkt. Dumma jag.
  Naturligtvis betalar jag gärna med mina blanco-checkar = "Same procedeur as last year? Same procedeur as every year, James"

  Magdalena Andersson hade väl betraktat mitt utbrott som "väntat" och en rent av "hypotetisk fråga". Tur hon inte nedlåter sig till att läsa bland pöbelns bloggar...

  Till alla liknande politiker: ni kan låtsas jag inte existerar tills vidare. Jag betalar ju ändå era räkningar.

  Tack!

  SvaraRadera
 6. När kreditbubblan spricker kommer Kostnaderna för invandringen att vara en piss i Mississippi jämförelsevis.

  Skuldslavarna älskar ränteavdrag, bistånd från staten då de är så jävla fattiga att de klarar inte av att betala sina egna lån, amortera skall de givetvis inte heller göra.

  /henrico

  SvaraRadera
 7. Sverige är hycklarnas paradis! :-)

  /henrico

  SvaraRadera
 8. Peter Nicklasson11/11/14 20:59

  Dagens Arena, vänsterorienterad nättidning och "tankesmedja", listar de 10 mest sjuka SD-motionerna.

  OBS! INGET FÖR KÄNSLIGA PK-MÄNNISKOR!

  Läs nu och se om du också tycker de är så nazist-galna (många av motionerna är faktiskt redan lagar i många västländer som Kanada, Australien, Norge, Danmark, m fl). http://www.dagensarena.se/innehall/sds-sjukaste-motioner-hela-listan/

  Hej, hopp och ursäkta mig om jag är en råbarkad nazist då - för jag tycker de flesta av motionerna verkar fullt rimliga.
  Det som verkligen är sjukt är det tunnelseende svenska debattklimatet. Det är riktigt sjukt, det ...

  Det är också intressant att jag hittade länken via en ledarblogg i Svenskan (måste nog påminna dig om att det en gång i tiden var en borgerlig tidning) som håller med Dagens Arena (!) http://blog.svd.se/larssonlaser/

  Detta att vänsterradikala och högerliberala delar åsikter är också ganska sjukt... men det har vi ju vant oss vid sedan länge i Sverige.

  SvaraRadera
 9. När man nu läser att Alliansen kan köra över Löfven ytterligare med förslag på hårdare straff för vissa brott, så börjar Alliansen taktik klarna.

  Låt Löfven få igenom sin Kalle-Anka budget, som man redan har varnat för. Kör på med motioner som skjuter hål i Löfvens budget och därmed börjar budgeten läcka som ett såll. Därefter kan man börja påpeka hur liten trovärdighet och hur illa styrt Sverige är med den regeringen. De kan inte ens hålla fast vid sin egen budget, de har inte ens räknat med att andra förslag kan vinna i kammaren fastän de vet att de är den svagaste regeringen någonsin. De är amatörer.

  Jag tror att budgeten går igenom, men lagom till våren är den så kraftigt skadeskjuten att den mer och mer liknar en Allians budget, dvs. man visar att Alliansen är mer en samarbestregering än den sittande är.

  SvaraRadera