fredag 14 november 2014

Beviljade vi total ansvarsfrihet den 14:e september??


Jag är inte så kunnig och engagerad i politiken som dem som äger den debatt som inte finns. Men det betyder ju inte att jag .. och alla andra gräsrötter .. inte bildar oss en egen verklighet baserad på de upplysningar som beslutsfattarna och deras journalistlakejer släpper ifrån sig.

Så här har jag upplevt de senaste åtta åren.

Valet 2006. Två stora problem tornar upp sig .. arbetslösheten stiger, sjuktalen och förtidspensioneringarna har nått oacceptabla höjder, vilket bekräftas i en utredning ledd av socialdemokraternas Anna Hedborg. Antalet invandrare, asylsökande och anhöriginvandringen ökar i snabbare takt än det går att få fram bostäder och arbete.

Hjälpsökande människor får finna sig i att bo kvar allt längre tid i allt trängre asylboenden, även efter de har blivit beviljade svenskt medborgarskap, vilket medför att invånarna i vissa kommuner upplever en försämrad tillgång till/försämrad kvalitet på kommunens tjänster.

Kostnaderna stiger .. men fortfarande inom de ramar som kan anses rimliga för en generöst och välkomnande befolkning.

Sverigedemokraterna börjar uppmärksammas som parti, kallas för rasister och utpekas som lögnare .. tyvärr också i de fall där de pekar på existerande problem som de övriga partierna anser att medborgarna inte har med att göra. Det nyckelskramlas och demonstreras.

Alliansen vinner regeringsmakten och den nya regeringen sänker kostnaderna genom att införa .. i och för sig nödvändiga .. begränsningar i sjukförsäkringen, men går för fort och hårdhänt fram .. samtidigt som invandringen ökar, samtidigt som jobbskatteavdragen införs, samtidigt som en ekonomisk finanskris sveper över världen.

Myten om "pensionärsskatten", de vägda blöjorna och den "nedmonterade" välfärden sprids via media.

Tack vare hushållens goda ekonomi .. sänkt skatt - låga räntor .. konsumerar svensken sig genom den ekonomiska krisen utan att ha en aning om vilken insats de gör när de hysteriskt inreder sina hem "vitt och fräscht" efter de senaste trenderna.

Tvärtom så går de .. ivrigt påhejade av Aftonbladet .. till storms mot sina egna förmåner och landets enda drivmedel när exporten står fullständigt still?

Hur många fel har jag så här långt?

Valet 2010. Mona Sahlin går till kamp mot rasismen! Antalet invandrare och asylsökande stiger och Migrationsverket börjar få brist på boenden till alla som inte kommer in i samhället.

Alla partier tar kraftfullt avstånd från Sverigedemokraterna, som ökar sitt väljarstöd genom att beskriva en verklighet som allt fler känner igen sig i, men som de etablerade politikerna förnekar existensen av genom flitigt användande av orden rasist och rasim.

Aldrig någonsin, aldrig någon gång osv osv .. säger Mona Sahlin, och pekar på SD i varje tal och i varje intervju. Aftonbladet hänger på och har SVERIGEDEMOKRATERNA som rubrik så gott som varje dag under valåret 2010. Politikerna talar om allting, UTOM de stigande kostnaderna och den totala avsaknaden av framförhållning gällande integration och invandring, och lämnar fältet fritt för SD:s "sanningar", vilket gör att de får mediabelysning värd miljoner och kommer in i riksdagen, samtidigt som Alliansen bildar en minoritetsregering.

Att regera ett land borde vara att ta ansvar för alla samhällsfrågor och alla statliga åtaganden, eller hur? Väljarna har väl rätt att få klara besked om hur den verklighet som de ska anpassa sina liv till ser ut?

Även i de frågor som politikerna kanske inte lyckas så väl med?

Men åren 2010-14 är integration och invandring en så het potatis att BÅDE regering och opposition bollar över den till Sverigedemokraterna .. och Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt introducerar den nya nationalsporten, "Kast med liten Sverigedemokrat".

För varje avståndstagande kast växer SD och vinner ytterligare en politikerföraktande anhängare. Den "lille sverigedemokraten" blir större och allt svårare att kasta på motståndaren eller att ignorera.

För att "straffa" Sverigedemokraterna, förminska partiet och "vrida invandrarfrågan ur deras händer" ingår Fredrik Reinfeldt en överenskommelse med Miljöpartiet som gör att strömmen av hjälpsökande människor ökar okontrollerat. Problem uppstår på de orter där hundratals människor tillbringar år i passiv, frustrerad väntan på ett värdigt liv .. eller åtminstone någon form av framtid.

Mona Sahlin åkte ut till höger efter valet, in kom Håkan Juholt som åkte ut till vänster och in kom Stefan Löfven som blev vår första politiker som teg sig genom en valrörelse .. vilket visade sig vara ett lyckokast eftersom tillräckligt många projicerade sina drömmar på honom för att han skulle "vinna" ett förtroende han inte förtjänade. En förhoppningsfull grupp besvikna, missnöjda väljare gav sossarna Statsministerposten. Regeringspartnern Miljöpartiet och stödtruppen Vänsterpartiet får tillsammans minoritetsregeringen att anta formen av deras alldeles egna marionettregering.

Väljarna vill ha svar på fler och fler frågor som inte får ställas eftersom de anses rasistiska och "gynna" SD bara genom att uttalas?

Invandring och integration är nu en ickefråga som ägs av Sverigedemokraterna och frustrerade väljare som ser faktiska problem, som de inte får låtsas om, blir förvirrade och vilse i det politiska landskapet.

Hur högt på den rasistiska SD-skalan har jag hamnat så här långt?

Strömmen av asylsökande ökar och det skapas en flyktingindustri som blir de oförberedda kommunernas bödlar och Sverigedemokraterna mer än fördubblar sitt väljarstöd medan de etablerade politikerna fortfarande låtsas som om det är fullt normalt att hundratals ..,  tusentals .., tiotusentals människor hålls som arbetskraftsreserver i undermåliga asylboenden på avfolkningsorter där det aldrig någonsin kommer att skapas ett enda nytt jobb och där köerna till bland annat tandvård och vårdcentraler blir allt längre.

Regering och opposition ser inga som helst problem .. bortsett från väljarnas otrevliga attityd och gnällande .. och Sverigedemokraterna får nya politikerföraktande medlemmar.

Migrationsverkets prognos talar om 80-105 tusen nya medborgare per år.

Det talas om för stora volymer när det gäller sönderstressade kvinnors sjukskrivningar, det talas om för stora volymer när det gäller funktionshindrades hjälpbehov, det talas om för stora volymer när det gäller trängseln i klassrummen, det talas om för stora volymer när det gäller den ökande andelen äldre, det talas om för stora volymer när det gäller arbetslösa, det talas om för stora volymer i trafiken i och runt huvudstaden .. men av någon anledning så är frågan om volymer när det gäller invandring och asylsökande, med alla dess ekonomiska följdfrågor, så totalt tabu att sju demokratiskt valda riksdagspartier väljer att diskutera den i avskildhet av rädsla för det lika demokratiskt valda riksdagsparti som de skänkt frågan till?

Resultatet av samtalet kommer snarare att vara skräddarsytt för att "straffa" eller inte "gynna" Sverigedemokraterna, än för att underlätta för dem det handlar om ..  frustrerade, passiviserade människorna som hålls som arbetskraftsreserv och godhetsalibin på undermåliga förläggningar och lika frustrerade, osynliggjorda medborgare i kommuner där ekonomin och välfärden körs i botten medan riksdagspolitikerna tittar åt ett annat håll.

Att erkänna att existerande problem finns är att "gynna Sverigedemokraterna"?? Som förmodligen får fler politikerföraktande medlemmar?

Vad är det för fega, konflikträdda tomtar vi styrs av egentligen? Eller har jag missat en högre plan som vi vanliga dödliga inte förstår?

Välfärden knakar i fogarna och allt fler kommuner uppger att de inte kan uppfylla de lagstadgade kraven på skola, vård och omsorg. Investerare i asylboendeindustrin bestämmer enväldigt vilka kommuner som ska bära de tyngsta bördorna .. vilket blir de kommuner som redan nu har ekonomiska problem.

Huvudstadens invånare välkomnar möjligheten att köpa sig fria från det ansvar som de förnekar att de har?

Något som de goda människorna tycker är helt i sin ordning, för om det är några som behöver öppna sina hjärtan så är det väl de som själva vet hur det är att behöva be om hjälp för att kunna leva ett anständigt liv?

Hjälp varandra och kom inte och stör, här "på våra gator", typ??

Om Sverige hade varit ett börsnoterat företag hade förmodligen aktieägarna avsatt styrelsen och i dag tror jag att frågan om ansvarsfrihet hade varit glödhet.

Det är straffbart att avsiktligt köra ett företag i botten för egen vinnings skull. Den är fullt möjligt att kräva ekonomiskt skadestånd av en styrelse som avsiktligt inte skött sitt uppdrag korrekt/lagligt. Till exempel genom att ha ,avsiktligt, och i samförstånd med konkurrenter, underlåtit att delge aktieägarna nödvändig ekonomisk eller annan information.

Men som sagt .. vad vet jag? Jag är inte så kunnig och engagerad i politiken som dem som äger den debatt som inte finns.
8 kommentarer:

 1. Väl rutet!

  Det är kanske dags att pröva en vänsterlösning på asylproblemen?

  Istället för de elaka privata profitörerna så låter vi all anskaffning av både platser i väntan på asyl och anskaffning av lägenhet efter att asyl getts till staten, t. ex. Migrationsverket. När en statlig myndighet får planera verksamheten lär det bli ordning och reda, och bördor jämnt spridda över landet. Migrationsverket kan lämpligen också få ansvar för att de nyanlända inte bara får kost och logi, utan även läkarvård och tillgång till jobb.

  Som hård, kall och elak högergubbe misstänker jag att det omgående kommer bli ännu mer gigantiska köer, galloperande kostnader, och ett rungande NIMBY-vrål när Migrationsverket helt okänsligt börjar placera flyktingar på centralorterna, nära till sjukvård och jobb.

  SvaraRadera
 2. Fy fan Anybody, du överträffar dig själv åter igen. Jag har ståpäls!

  SvaraRadera
 3. http://www.dagenssamhalle.se/kronika/svensken-har-ytterst-svart-foer-olikheter-11952

  SvaraRadera
 4. http://www.dagenssamhalle.se/kronika/daerfoer-ger-vi-tiggarna-en-tia-inte-en-tusenlapp-12012

  SvaraRadera
 5. sorry=) Spammandet!
  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/i-kraenkthetens-tjaenst-11928

  SvaraRadera
 6. Mycket bra sammanfattning.Aktieägarna i Sverige,vi väljare får se på hur styrelsen kör företaget i botten. Fega ,konflikträdda tomtar det är precis vad dom är.Politikerförakt,Konstigt?

  SvaraRadera
 7. Anybody, du får en stående applåd härifrån! Ditt sätt att klä utvecklingen i ord är helt unikt i fråga om både formuleringskonst och träffsäkerhet. Du borde ha en stående spalt som krönikör i någon stor dagstidning, du skulle sopa mattan med hela den etablerade proffstyckarmaffian!

  SvaraRadera
 8. Hej Anybody! Instämmer i din kloka analys! Nu är det dags för Sverige att stoppa all invandring, utom givetvis kvotflyktingar som vi åtagit oss och lovat FN, för att få någon möjlighet att reda upp nuvarande situation. Och det kanske kan ta långa tid innan lägenheter hunnit byggas och våra sociala trygghetssystem åter börjat fungera, för funktionshindrade. äldre och andra med behov. Någon måste sätta ned foten och erkänna att sd:s analys åtminstone närmar sig sanningen.

  SvaraRadera