fredag 28 november 2014

EXIT ...

.. brukar det stå på en grön skylt någonstans i varje byggnad som det kan finnas anledning att fly från. Nödutgång, bakdörr, räddningsstege ... något som väl alla är tacksamma för när det handlar om livet?


När det handlar om Makten och den Politiska existensen så verkar det också finnas dolda dörrar och nödutgångar för den som inte klarar av att möta utmaningarna utan väljer att fly?

OM inte Alliansen tar det ansvar som Regeringen anser att de har för regeringens budget, och OM Sverigedemokraterna bestämmer sig för att sänka regeringens budget på onsdag .. kanske redan på tisdag? .. kan regeringen lugnt och stilla "föreslå att budgeten skickas tillbaka till riksdagens finansutskott om SD beslutar att rösta på alliansens budgetförslag".

Möjligheten har diskuterats och "Magdalena Andersson utesluter inte att så kan bli fallet" .. om nu SD är så ouppfostrade att de inte förhåller sig till sossarna som pöbeln till adeln.

Men om jag tänker efter i ett historiskt perspektiv så är det väl precis det de gör??

Ur ett historiskt perspektiv, ja .. då var det inte ovanligt med hemliga flyktvägar när det brändes under fötterna på herrarna som hänsynslöst tagit för sig utan tanke på konsekvenserna för folket.


Den feges utväg .. som ofta slutade ett mindre trevligt sätt. Men det var alltså DÅ ... för länge länge sedan.

DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD,

3 kommentarer:

 1. Kan inte nuvarande s.k. regering följa de där exit-skyltarna, helst skyndsamt?

  SvaraRadera
 2. Den politiska adeln borde behandlas med den respekt de förtjänat anno 1792 i Frankrike... Det vore ett sant nöje.

  SvaraRadera
 3. Det är fantastiskt att höra rädda miljöpartister säga att frammyglade regler skall gälla för SD trots att SD inte får vara med när reglerna myglas fram. Riksdagens regler regleras av våra lagar och inte av korridormygel. Omröstningar skall ske av reksdagsledamöter i kammaren och inte mellan icke-folkvalda partistrateger i hemliga rum på partikanslier. Alla krav på att SD skall rösta innan omröstningen i kammaren ser jag som forsök att mygla bort vår demokrati.
  Hoppas SD röstar på alliansens budget redan i första omröstningen så slipper vi utdragna mygeldiskussioner.

  SvaraRadera