onsdag 28 januari 2015

"Det finns ingenting som gör mig mera deprimerad ..

 .. än att behöva se planeter utplånas. Utom möjligen att befinna mig på dem när det händer", är ett citat från Douglas Adams som känns rätt så aktuellt när jag försöker begripa svensk inrikespolitik just nu.


Jag lyssnade på Mona Sahlin i P1 i går och insåg att jag inte fattar vad som har hänt, händer eller kommer att hända. Jag begriper inte ens hur de som ser sig som "folkvalda" att styra vårt land ens kunde hamna på valbar plats, än mindre varför de gör som de gör?

Det mesta är fullständigt obegripligt. Regeringen fattar beslut som enbart handlar om att kunna klamra sig fast vid makten, oavsett hur kaosartat resultatet blir för dem som ska leva med följderna .. och oppositionen lämnar fullständig walkover för att slippa reda upp i det kaos som de till stora delar är medskyldiga till.

Den enda röda tråd jag tycker mig se är Miljöpartiet. De som "samarbetar" med dem verkar stå först i kön till den nya åkattraktionen "Drop of Doom".

Vi gick till val för fyra och en halv månad sedan .. det känns som en evighet .. och vad fick vi? En nöjespark för politiker med Fritt Fall som den mest populära sysselsättningen?

Hur många ser fram emot de kommande fyra åren?

Nästa år??

Vad kommer att bli bättre, eller i alla fall likvärdigt .. eller åtminstone inte sämre?

Liiiite obehagligt känns det allt och då tillhör vår familj ändå dem som inte är skuldsatta upp över öronen. Inte ens i höjd med öronen, om jag ska vara ärlig.

Eftersom skarven mellan januari och februari är min depp-period på året så ser jag nattsvart på tillvaron just nu .. vad är det egentligen för mening med allting?? Någonting?

Det kändes liksom inte lättare att leva efter att ha lyssnat på MonaSahlin, måste jag erkänna. Hade jag inte redan varit deprimerad så hade jag blivit det i går .. några fler makthavare av hennes kaliber och det är lika bra att ge upp och satsa på rena överlevnadsstrategier. Köpa en mjölkko, gräva en bunker, skaffa ett vapen som inte är allt för hemskt att handskas med, fylla källaren med konserver, gräva upp gräsmattan och köpa sättpotatis.

Så jag försöker hålla mig ifrån nyhetsrapporteringen, politiken och hela den vidhängande biddevitten och skaffar mig egna utmaningar. Hur mycket kan man till exempel göra själv för under 100 kr?

Jag använde en stor bordsduk och 2 par gamla köksgardiner som jag av okänd anledning köpte på loppis för ca 30 kr totalt, en del av spetsarna och banden från en fyndpåse på 40 kr och lade till lite gratisarbete och det här är resultatet. 

Stockholm Fashion Week .. släng er i väggen!
 


Och nu känns det redan lite lättare, vilket förmodligen innebär att; om jag inte kan påverka verkligheten så kan jag i alla fall skapa en verklighet som jag kan påverka .. eller något liknande.På en annan loppis hittade jag det här tyget .. 5,5 meter för 300 kr. Jag tänker använda drygt 2 meter till en swagger efter ett mönster från sent 40-tal, dekorera det hela med en virkad spets med pärlor som jag köpte på Tradera för 65 kr och sedan .. förhoppningsvis .. kommer jag att återuppstå från deppträsket klädd som någon som levde i en annan, och lite begripligare, tid.

Jag är inte någon rolig människa för närvarande, men i jämförelse med det jag hörde på P1 känner jag mig som ett geni som kan uträtta underverk, när jag gör saker av saker som någon annan inte ser några möjligheter hos!!

Smp, DS, DN,

9 kommentarer:

 1. Hur kan sådana som Veronica Palm och Mona Sahlin nå maktpositioner?Det gäller även den nuvarande rikspolischefen Dan Eliasson och Invandrarverkets chef Anders Danielsson.
  Min teori är att de förutom partiboken har kunskaper och hållhakar på flera i den lilla elit som styr Sverige.Resultatet blir de inkompetentas sammansvärjning. Stackars Sverige!
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 2. samma här=( botten botten botten tungt fy fan med allt
  MEN vad du kan sy!!!
  Då kan du ju försörja dig på det sen...

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är det tungt nu? Och inte bara med tanke på den eländiga politiken alltså? Jag börja dagdrömma om vår och sommar nästan skadligt mycket. :)

  SvaraRadera
 4. Jag har nyss sytt mig en snygg blus av mormors linneduk och letat reda på mina gamla DrMartenskängor (de som jag sprejade med blå metallicbilfärg för några januarier sedan) funderar inte på att fodra hattarna med folie utan kanske göra en liten hjälm av ren folie. Jag tror inte omvärlden är klok det är bara vi som är tillräckligt kloka som går in i denna grå deppuppa när det är som värst. För övrigt skulle jag kunna mörda för den först blommiga kreationen. Grått grått är det här djävligt grått väntar på att DÖ skall försvinna i TÖ

  SvaraRadera
 5. Tycker den randiga är to die for. Skulle dock para den med något annat än klassiska pärlor. Gärna ett mer bohemiskt halsband med i naturfärger Ben, trä, pärlemo etc :)

  SvaraRadera
 6. Now were talking !
  Jag har för längesen gett upp hoppet om samhället. Jag litar inte ett dugg på politiker eller på infrastruktur.
  Jag tror på att självförsörjning is da shit !

  Och när man ändå håller på...varför kopiera moden och andras trender...Nej skapa nya egna istället.
  Stå på dig!...annars gör nån annan det.

  SvaraRadera
 7. Vilken rolig katt-teckning!Tog en skärmdump att ha som påminnelse - det var inte så här jag hade tänkt mig mitt vuxna liv när jag var barn...

  SvaraRadera
 8. Min syinspiration har tagit semester eller nåt. Blir grymt avis på dina kreationer.

  SvaraRadera
 9. Vad härligt att ha den där blicken - att skapa nåt av det som ingen annan ser nåt värde i. Den där blåa jackan den skulle jag gärna ha, jättesnygg. Hoppas att du visar swaggern också när den är klar.

  SvaraRadera