fredag 9 januari 2015

"Motsatsen till kärlek är inte hat, det är likgiltighet.


Motsatsen till konst är inte fulhet, det är likgiltighet.

Motsatsen till hopp är inte uppgivenhet, det är likgiltighet.

Och motsatsen till liv är inte död, det är likgiltighet"./Elie Wiesel

Vår regering vill väldigt gärna framställa sig som en handlingskraftig samarbetsregering som kan ta ansvar för Sverige .. om bara oppositionen låter bli att störa "utvecklingsarbetet".

I dag publicerar DN en debattartikel .. Så förstärker vi arbetet mot våldsbejakande extremism .. signerad  av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, som berättar att regeringens inställning är att, "nu intensifierar vi arbetet med kartläggning av hot och förebyggande extremism."

Debattartikeln börjar .. naturligtvis ..vackert med ett fördömande av terrorattentatet mot Charlie Hebdo

Sedan fortsätter den .. naturligtvis .. med nazistattacker i Kärrtorp, attentat mot moskéer och synagogor i Sverige och sedan staplas .. naturligtvis .. alla kända godkända floskler och klyschor på varandra.

De konkreta förslagen kommer att läggas fram lika löpande som Stefan Löfvens idé om regeringsarbetet under valrörelsen .. dvs någon gång när de kommer på något. Men det FINNS konkreta insatser ...

.." brottsförebyggande rådet, BRÅ, har fått i uppdrag att göra en kartläggning och analys av den befintliga kunskapen om hot, våld och trakasserier mot personer med uppdrag eller anställningar av särskild betydelse för det demokratiska samhället".

En UTREDNING! Naturligtvis .. en klassisk sosselösning på problem som de inte har någon lösning på.

"FEM MILJONER kronor ska satsas "i insatser till organisationers och kommuners arbete mot våldsbejakande extremism".

Fem miljoner kronor .. för det får man inte ens en liten bostadsrätt i min lilla stad .. men räcker tydligen till att "motverka såväl rekrytering som hjälp till de som vill lämna den extrema miljön". Vilken extrem miljö det handlar om, nämner inte ministern .. möjligen kan en del av den massiva insatsen ses som ett räddande halmstrå för landets sverigedemokrater??

Sedan kommer den utlovade "nationella strategin" som "genom intensifierade kunskapsinsatser" ska ge landets befolkning nödvändig kunskap om islam så att de slutar vara rasister ..

.. och så kommer trumfkortet!!

Regeringens särskilda samordnare MONA SAHLIN ska koordinera "ett omfattande förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism".

Det som ska förhindra att det som hände i Paris inte händer här, är alltså en kombination av utbildningsinsatser i islam, kommunala och frivilliga insatser till en kostnad av 5 miljoner över hela landet och ett förebyggande arbete koordinerat av Mona Sahlin?

Hur var det nu? Var det inte Mona Sahlin som skulle skapa ordning och reda i turerna runt Estonias förlisning?

Var det inte Mona Sahlin som skulle ta krafttag och göra skillnad när det gällde hedersvåld mot unga kvinnor.

Finns det egentligen någon gräns för vad Mona Sahlin har upprörts över och lovat att arbeta för? Eller mot?

Mona Sahlin och Alice Bah Kuhnke är alltså vad Stefan Löfven har att erbjuda för att garantera medborgarnas säkerhet när det gäller våldsbejakande extremism och terrorism?

Förmodligen ingår också Veronica Palm i konceptet, eftersom hon bidragit med en polisanmälan mot Björn Söders ironiska kommentar på tvitter .. "Fredens religion visar sitt ansikte". Något som hon förmodligen gjorde samtidigt som hon talade sig varm för yttradefriheten och rätten till att provocera med ironi och satir?

En feministisk terrorbekämpning?

Om jag hade haft det minsta hopp, om jag inte hade känt mig så fullständigt uppgiven .. hade jag kanske skrattat eller blivit arg .. men nu känner jag bara en förlamade likgiltighet inför hur debattklimatet ser ut just nu.


... för det kan väl inte vara så illa att dagens debattartikel är ett försök att vinna politiska poäng på terrorattentatet mot Charlie Hebdo? Så cynisk och beräknande kan väl ingen vara ...? 


SvD, SvD, DN,

13 kommentarer:

 1. Herreminje vad jag är trött på Socialakrobaternas olika cirkusnummer! Veronica, Mona o Margot med nytillskottet (möjligen stolpskottet) Alice ska visa sina nya utvecklade variationer av utredningar o strategier i en aldrig sinande ström. Jag tror jag tar en Albyl och går och lägger mig tidigt. P.S Kan de inte toppa anrättningen med en hånleende Ylva också?

  SvaraRadera
 2. "Regeringens särskilda samordnare MONA SAHLIN ska koordinera "ett omfattande förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism."

  Men vänta nu. Är inte detta vad hennes nuvarande tjänstebefattning redan går ut. Vad Blä Klunke skriver är alltså att Mona nu verkligen ska göra sitt jobb. Det får man väl hoppas att hon gjorde tidigare också. Med den lönen.

  V

  SvaraRadera
 3. ..."går ut på".

  Jag glömde ett "på".

  V

  SvaraRadera
 4. Ha,ha,ha,vilka stordåd det gänget ska göra.

  SvaraRadera
 5. Var hittade man alla dessa puckon? Är detta ett resultat av totalkvotering av allt och alla?

  Jösses vilka generalpuckon, hycklerimedaljörer och ärkenötter!

  SvaraRadera
 6. Söders kommentar är inte ens i närheten av den satir Charlie Hebdo har uttryckt. Så Palm är en jävla ärkehycklare som anmält kommentaren!

  SvaraRadera
 7. Ja, jösses. Man misstänker ju att det är Grönköpings veckoblad som varit spökskrivare för Bah Kuhnke.

  Bara det där med BRÅ. Allvarligt talat, om en institution med namnet "brottsförebyggande rådet" inte redan har en färdig pärm med "kartläggning och analys av den befintliga kunskapen om hot, våld och trakasserier", vad f-n har de tagit emot statliga pengar för de senaste decennierna? Värdegrundsarbete?

  Det var ett par år sedan som exakt samma sak som på Charlie Hebdo hände ett par mil ifrån mig. Enda skillnaden var att poliserna den gången plockade in förövarna på Öresundsbron, innan de hann plocka fram automatvapnen ur bagageluckan. Har staten gjort ingenting sedan dess?

  SvaraRadera
 8. Hans Odeberg .. menar du att brottsförebyggande rådet sysslar med brottsförebyggande arbete??

  Varför har ingen talat om det för kulturministern!!:-o

  SvaraRadera
 9. Alltså, den här Veronica Palm... Hon är en av topparna i Partiet, var visst på tal som partiledare ett tag. I tid efter annan uppvisar hon ett beteende likt en dysfunktionell tonårsflicka, inte så statsmannalikt direkt... Polisanmäler riksdagens vice talman för att han har en åsikt om islam som inte delas av Palm. Hade hon polisanmält om han ironiserat över katolicismen, typ nånting om pedofiliska präster? Knappast...

  Gemensamt för de båda religionerna är att de är i minoritet i Sverige, men omfattar miljarder människor runtom i världen. Dock har vänstern fått för sig att det är väldigt synd om muslimer, och de får därmed under inga omständigheter kritiseras medan det samtidigt är fritt fram att håna katoliker. Detta trots att islam har en kvinnosyn som skulle få en vit, medelålders kristen mansgris att framstå som ultrafeminist. Varför? Var finns logiken? Jag fattar ingenting.

  SvaraRadera
 10. Falken: Logik är ett förtryckande, patriarkaliskt påfund som inte hör hemma i ett jämställt samhälle. Om jag fattat saken rätt.

  SvaraRadera
 11. Ester: Ja, självklart - hur kunde jag vara så dum...? Tänkte inte på det... ;)

  SvaraRadera
 12. Falken och Ester .. jag är stum av beundran över er slutledningskonst!

  Utan den hade jag kanske fastnat i AB:s nya logiska krumbukt där Åsa Linderborg sällar sig till systrarna Palm, Bah Kuhnke och Sahlin .. det är Västvärlden som själva har skapat den islamistiska terrorn!!

  Det går bra för Sverige just nu när rätt regering lagar det som den gamla hade sönder?

  SvaraRadera
 13. Var det inte Palm som både plockade in och ut en viss Herr Mustafa i partiledningen på ett ganska upprörande sätt för honom som person? Jag bara undrar och har säkert fel i min uppfattning.

  SvaraRadera