torsdag 1 januari 2015

Ett alldeles nytt år, en ny morgon, en ny dag och ..


.. det första jag säger är samma sak som jag sagt det senaste 10-20 åren!!

VARFÖR är det alltid någon berusad fårskalle som sover över 12-slaget, vaknar med ett fånigt leende på läpparna vid 02:30 ungefär och lallar ut för att bränna av det försenade nyårsfyrverkeriet.

VARJE år!!

Oavsett var vi bor?

Att finmotoriken inte är fullt fungerande bevisas av intervallerna mellan de olika explosionerna. Vi kan nästan se vilka som är förpackade i inbrottssäker plast .. de tar nästan 15 minuter att frigöra plus minst 5 minuter att tända på .. och de är alldeles för många. Jag antar att det är de som har bara en liten ensam stjärna som lite generat dalar mot marken efter att ha avgett en liiiten, men störande knall.

Så till dig som kanske kommer ihåg att du, någon gång under nattens sena timmar, yrvaken och förvirrad krälade fram under soffan eller slog huvudet i soffbordet och upptäckte att alla andra gått hem ..

Det var ingen bra idé att plocka fram ekonomiförpackningen med fyrverkerier och vingla ut på gårdsplanen för ett försenat nyårsfirande.

Det skrämde livet ur en redan ledsen hund som väckte en hel familj när hon skräckslagen kröp in under en säng som det inte borde ha varit möjligt att krypa in under.

Ditt fumliga och långsamma hanterande av fyrverkeripjäserna var förmodligen livsfarligt för dig själv, till inget nöje för något annat och alldeles för långdraget för att vara uthärdligt. Det komplicerade och tunga arbetet med att befria den platta hunden på ett så smärtfritt sätt som möjligt är inte heller något vi minns med glädje just nu.

Kort sagt .. jag hoppas du mår som du förtjänar i dag. Och trots att jag normalt sett är en tolerant och vänlig människa så måste jag säga .. jag tänker verkligen inga trevliga tankar i din riktning just nu .. vem du än är!


Det är tur att det bara är nyårsafton en gång om året!

2 kommentarer:

  1. Kusinen från landet1/1/15 15:43

    Stackars Rackarkotten! Vi har dessbättre ingen erfarenhet av sådant, eftersom ingen av de två hundar vi haft varit skotträdda, men man läser ju ständigt om hur eländigt det kan vara för många.

    SvaraRadera
  2. Stackars hund. Våra är, tack och lov, inte skotträdda. Lider med hunden och er.

    SvaraRadera