torsdag 23 mars 2017

Ändamålet helgar medlen?


Centerpartiets ledning har .. till allianskollegornas stora förvåning .. beslutat om en ny strategi som går ut på att försöka fälla enskilda delar av regeringenshöstbudget i riksdagen.

När statsminister Stefan Löfven ombeds att kommentera detta svarar han så här ..

Ja, dom måste för det första bestämma sig  .. öhh .. och precisera vad är det dom menar vad avser dom. I januari så står man och säger att omvärldsläget är .. öhh, öhh .. för allvarligt för att hålla på att spela med svensk ekonomi och stabiliteten i vårt land. Ja från januari till mars har ju inte omvärldsläget blivit så radikalt förändrat och förbättrat. Vi har fortfarande Brexit-situation framför oss vi har ett spänt läge i Östersjöområdet .. öh, öh .. annektering av Krim pågår fortfarande vi har ny amerikansk administration som också innebär en del frågetecken.

Och att man då i det läget sätter .. öhh .. ändå att man nu är beredd att göra någonting men inte på det sätt som .. öhh .. exempelvis Moderaterna har föreslagit det innebär att dels så vobblar partierna inom sig dom byter uppfattning lite nu och då och det andra är de har dessutom olika lösningar. Jag är trött på det, det politiska spelet om det bara är det det handlar om att hitta sätt att, att göra det svårt för regeringen.

Nu har vi tagit oss ur en situation med stort budgetunderskott in i en situation där (är?) budgetöverskott. Nu har vi möjlighet att på riktigt leverera välfärd. Bland annat sänka skatten för pensionärer för det är viktigare för mig än det politiska spelet.

.. så talar mannen som 2013, tillsammans med Sverigedemokraterna, gjorde exakt samma sak som Annie Lööf nu hotar att göra.

Men DÅ handlade det naturligtvis inte om något så tarvligt som ett politiskt spel där avsikten var göra det svårt för den sittande regeringen?

Som man sår får man skörda .. eller ändamålet helgar medlen.

Det var Stefan Löfven och ingen annan som för första gången samarbetade med Sverigedemokraterna och bröt ut enskilda delar ur en regerings höstbudget.. Förmodligen för att komma åt statsministertiteln genom att göra det så svårt som möjligt för den sittande regeringen.

Precis som Annie Lööf nu hotar att göra .. ett år före valet.

Sett ur den synvinkeln kan vi väl bara konstatera att Annie Lööf och Stefan Löfven har mer gemensamt som maktspelare än vad vi trodde i förra valrörelsen.

Då var det Stefan Löfven som ville vinna till varje pris, utan att ha en aning om hur han skulle kunna få ihop den utlovade "handlingskraftiga regering" som sedan förvandlades till 24 ängsliga ministrar och ett 30-tal nationella samordnare och en samordningsminister.

Det enda som saknas är en nationell regeringssamordnare. Men den kan kanske Annie Lööf fixa om hon får upp partiet på tillräckligt höga höjder?


7 kommentarer:

 1. Tack snälla kära Anybody för att du orkar lyssna på statsministern och ge mig en fnitterstund. Kan du begripa varför Annie Lööf vill samla på sig dom sista entusiasterna.

  SvaraRadera
 2. På något sätt lyckades Google rota fram en gammal identitet när jag bytte dator. skoenahelena blev chrisse kadeby. internet never forget.

  SvaraRadera
 3. Svart-Malin23/3/17 19:22

  Att se utskrivet svart på vitt hur vår statsminister låter kan få vem som helst att bli politiskt deprimerad.
  Jag påminns också om varför jag så länge vägrat ta del av eländet i SVT. Jag vill inte se och höra det, vill inte ...vill inte. Jag vet ju redan hur det låter när han och övriga ministrar tar till orda :-(

  SvaraRadera
 4. Det är just därför vi älskar Anybody. Hon gör det åt oss. Så länge hon orkar. Jag säger TACK Anybody. Som Svart Malin, Jag kan inte lyssna,jag kan inte läsa aftontonbladets ledarskribenter. Därför är jag SÅ glad att någon gör det. Så att jag kan få kontentan av det. Och gärna med litet Anybodystuk.

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Att du står ut med att lyssna på karln!

  (Visst är fulklippning av alla de slag legio och standard i snart sagt alla media, men i Löfvens fall kan man fråga sig om inte det vore en förbättring?)

  Jag hör mer stringenta resonemang om politik på gymmet, puben eller bussen.

  Har han haft slaganfall kanske? Fackligt insatta brukar påstå att han var en vass förhandlare - det kanske bara är intern propaganda?

  Instämmer med Chrisse och Svart-Malin ovan; tack för att du orkar lyssna på hans språkliga krumbukter.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 6. Hej anybody! Självklart agerar A Lööf med alliansens acceptans! "Någon" måste visa handlingskraft och den rollen fick C. Annars föreligger ju risk att hela alliansen dör ut. För vilken betydelse har hennes och C:s inställning, då de måste samla ihop sig för att få resultat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Annars föreligger ju risk att hela alliansen dör ut" .. det förutsätter att det fortfarande finns liv i samarbetet, eller hur?

   Som det ser ut nu verkar inte Centern ha för avsikt att "samla ihop sig" för att få något annat resultat än en bra förhandlingsposition åt alla håll efter valet.

   Jag har fortfarande ett svagt hopp om att det finns lite, lite liv i Alliansen medan Maken är helt övertygad om att Alliansen dog i samband med DÖ.

   Radera