söndag 12 mars 2017

Varför skyller alla allt på Anna Kinberg Batra?


Opinionssiffrorna pekar nedåt för Moderaterna. Det talas om ras, svek och samarbete med Sverigedemokraterna.

Och så gör Socialdemokraterna upp med Sverigedemokraterna om att skrota Lex Laval så att utländska arbetare ska kunna kräva svenska kollektivavtal och att de ska kunna ta till strejk för att för att nå sina krav?

Det blir andra gången som Socialdemokraterna samtalar, samarbetar och använder sig av Sverigedemokraterna för att få majoritet i Sveriges Riksdag.

Men det är Anna Kinberg Batra och Moderaterna som klandras av väljarna??

Jag måste ha missat något? Det är något som ligger utanför min fattningsförmåga? Men vad?

Väljarna kräver förgäves svar och förslag till lösningar på problem som påverkar deras liv och vardag, men våra idélösa och handlingsförlamade företrädare står handfallna, eftersom de effektiva lösningarna kan "gynna SD", kanske till och med kan realiseras med stöd av SD? Något som kan innebära att de som vill förändra eller förbättra kan anklagas för "samarbete med SD" eller misstänkliggöras för att ha "samtalat med SD"?

Utom Socialdemokraterna, som av någon anledning har frikort både när det gäller samarbete och samtal med SD?

Men när Anna Kinberg Batra går ut och säger att .. det här fungerar inte!

Det går inte att bortse från SD:s 13 procent och 49 mandat och det kommer att bli ännu svårare att få en handlingskraftig regering om tre fjärdedels procent av riksdagen ska försöka låtsas som om den fjärde fjärdedels procent inte finns under nästa mandatperiod.

Vi måste behandla alla demokratiskt valda partier lika. Samtala i frågor där det finns en samsyn. Ta stöd i frågor som är viktiga för väljarna .. som till exempel vård, skola och omsorgen om funktionshindrade och äldre.

.. då bryter stora delar av den svenska väljarkåren samman i beröringsskräck, talar i tungor om Fredrik Reinfedts kostsamma kärlekshistoria med Miljöpartiet .. innan Miljöpartiet hoppade i säng med sossarna med samma förödande resultat .. och flyr från Moderaterna?

Slutsatsen kan inte bli annan än att de som ännu inte är sverigedemokrater, omfamnar budskapet "Trygghet i en ny tid" lika oförbehållsamt som de som svalde begreppet "Sverige håller på att gå sönder .. samtidigt som de lika okritiskt köper Annie Lööfs variant på samma budskap om ett enfaldigt förhållningssätt till en politiskt korrekt syn på en okritiskt omfamnande mångfald.

Att Anna Kinberg Batra föreslår att inga riksdagspartier ska låta bli att ta strid för väljarnas frågor eller avstå från möjligheten att blockera vänsterblockets sämsta och mest skadliga förslag, av rädsla för att SD ska stödja något annat parti än Socialdemokraterna är tydligen det värsta en partiledare kan säga?

Hon har varit mer än tydlig med att hon inte vill göra något mer än det som Socialdemokraterna redan gör .. samtala, samarbeta och få stöd för frågor som hon anser vara av vikt för landet.

Vad jag anser om regeringens samarbete helt ointressant i sammanhanget, men jag tycker att kraven på öppenhet i riksdagen var ord i rättan tid. Jag står helt bakom Anna Kinberg Batra när det gäller en fungerande demokratisk riksdag och jag trodde i min enfald att fler kände som jag? Men eftersom jag verkar lite ensam så är det är någonting jag har missat? Men jag fattar ärligt talat inte vad det är?

Är det verkligen jättejättehemskt och förfärligt om Moderaterna får stöd för sin politik med förslag på bland annat tillfälliga uppehållstillstånd i tre år som övergår i permanenta uppehållstillstånd om personen får en anställning med uppvisad inkomst, förändringar i de offentliga ersättningssystemen för flyktingar, skärpningar av den straffrättsliga lagstiftningen, framför allt när det gäller vissa allvarliga våldsbrott, utökat utrymme för att höja polisers löner och skärpta straff mot våld mot tjänsteman/blåljuspersonal?


11 kommentarer:

 1. Hej anybody! Jo det politiska spelet kan vara svårgenomträngligt! Nu är SD en kraft för övriga partier att räkna med och de agerar som den enda oppositionen! Tyvärr Batra, jag tror att de nu styrande inom m har gjort sitt och man har stort behov av nya idéer och krafter!

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Du frågar retoriskt varför rapporteringen ser olika ut. Svaret ligger i att svenska journalister internaliserat en världsbild där socialdemokratin står för det i grunden goda, även om man kan vara trög och tafatt i starten.

  Moderaterna är alltid implicit utmanaren som representerar 'De Rika', med glidande formuleringar fyllda med mer eller mindre subtila invektiv och pejorativ.

  Då alla nu levande svenska journalister (så gott som) är födda in i denna begreppsvärld kan de inte rapportera sakligt eller opartiskt; istället uppfattas opartiskhet som ett ställningstagande mot normalläget, vilket är socialdemokratisk hegemoni oavsett valresultat.

  Man kan gå så långt som att påstå att Sverige är socialdemokratiskt på ontologisk nivå. Jag har av äldre tyskar, numera avlidna, fått beskrivet för mig hur det var att växa upp i Hitlers Tyskland. All information bekräftade alla annan i en väv med det underliggande temat att Ledaren och Partiet visste bäst, hade rätt och var det normala sakernas tillstånd. Det var helt enkelt omöjligt att tänka att man kunde tänka annorlunda; det hade varit som att tänka att regn faller uppåt.

  Även om den i Sverige förda politiken inte är av nationalsocialistisk modell, så saknas sedan många år media och debattörer som inte är olika nyanser av socialdemokrati. Samförstånd kring värdegrunden är normen, och avvikare från detta skall straffas.

  Då värdegrunden säger att SD är [valfritt förtal från Löfven et consortes] och därmed faller utanför (eller ännu värre förnekar och bestrider) värdegrunden, gäller detta i förlängningen alla som samarbetar med dem.

  Sedan skall vi inte underskatta den socialdemokratiska propagandakårens förmåga att rapportera selektivt, och med subtilt skifte av fokus. AK-B 'söker samarbete/stöd med/av SD' där Löfven 'driver sin egen politik oavsett om vad SD tycker'.

  Det har hjälpt mig något enormt att förr om åren ha haft lärarkollegor från forna Sovjetunionen och dess lydstater.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Enkelt. Bohman-moderater, med en värde- eller socialkonservativ grund, har i stor utsträckning redan lämnat M för SD. Kvar har varit nyliberala moderater, med Milton Friedman so husgud och med Reinfeldt som hans profet. Dessa vill fortsätta inflödet av socialbidragstagare så länge det går (för att på så sätt skapa den Friedmanska katastrof som krävs för att kunna införa det kommande nyliberala lyckoriket). Och de går nu över till C och Annie "30 miljoner" Lööf. Kvar blir några förvirrade stackare som av tradition, hävd och vana röstar M. Utan någon djupare analys i bagaget än "det blir nog bäst så".

  Tycker lite synd om AKB här. Hon försöker sig på något så ovanligt som politiskt ansvarstagande och sunt förnuft, fast i ett läge där hon inte kan komma undan med någotdera.

  Fait accomli, no road ahead, nowhere to go now, when the last words have been said.

  En bra summering av vårt läge: https://www.youtube.com/watch?v=ZLrPBlmecJU

  /cpc

  SvaraRadera
 4. Tänk om de verkliga (m) opinions-siffrorna pekar åt helt annat håll än många fått för sig? Tänk om journalist-aktivisternas sagor till sist blivit väl fantasifulla? Sagan: det var en gång massor med borgerliga väljare som rusade över till (sd), men sedan fick borgerliga väljare en svår "(sd)-allergi" & straffade politiskt grymt alla som ville samverka med (sd)! Hänger storyn ihop? Tänk om det var sagans alla skrivande liberaler som inte gillade stora partiers funderingar på (sd)-samverkan, inte borgarväljarna..?

  SvaraRadera
 5. utlandssvensk13/3/17 15:55

  Vi verkar ha motsatta problem! Du förstår inte varför M tappar och jag har extremt svårt att förstå varför någon vill rösta på M!  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill inte påstå att jag ser det som ett problem att M tappar. Det som är obegripligt .. och i viss mån ett problem .. är att inte S tappar i motsvarande grad när de bedriver samma politik?

   Radera
 6. Hej anybody! Det obegripliga i att s inte tappar lika mycket i opinionen som m, beror på 1. De som röstar har blivit så beroende av s (offentligt anställda) alternativt är så hjärntvättade och lurade att de inte kan inse vad som är bäst för dem själva och landet. Sen, ska vi heller inte bortse från s:s många "hjälpröstare" som stöttar förståndshandikappade och dementa vid val!

  SvaraRadera
 7. AKB är arvtagare till Reinfeldt och ändrade ton alldeles för sent för att ngt förtroende kan råda. De flesta vill nog se om hon står på sig, att ändringen är sann.

  Det jag noterat i dagarna är också att nu verkar det bara just bara M (Corazza Bildt och Fjellner) som kommer att rösta ja för EU vapendirektiv. Det direktiv som med de polistjänstemän vi har i Sverige kan slå mot legala vapenägare (jävlar vad laglydig man måste vara för att få licens vettu, ngt som de kriminella skiter i), trots att det ska handla om illegala vapen. Mao det vanliga slaget i luften.

  Ingen analysare har nämnt detta som en möjlig faktor till Ms ras på senare tid. Jag kan dock närapå garantera att varje fortfarande M om är involverad i skyttesporten dragit öronen åt sig pga just Corazza Bildt. Hennes argument att om man inte röstar ja nu, så kan det bli ett ännu värre förslag till vapendirektiv senare ... det är, rätt mycket av att "köra så fort jag kan hem, för att det inte ska hinna bli en olycka"

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Just bara" som i allianspartier. Var S, V, MP står i de frågorna har jag inte en susning om och då läser jag ändå mycket.

   Radera
 8. Tänk om en Sagas pedagogiska uppdrag är att visa att alla som vill sluta med extrem-liberalism "går det dåligt för", oavsett hur det egentligen går för dem? Och tänk om det i Sagans värld inte längre spelar någon som helst roll hur det är i verkligheten? Och tänk om det i Sagan finns skrivande häxor & trollkarlar som anser sig ha rätt att få ljuga skitiga torpare & hjon rakt upp i ansiktet, med påhitt & skrönor där allt vänts upp & ner: där natt är dag & ljus är mörker..?

  SvaraRadera
 9. Hej anybody! AKB:s största misstag var DÖ, enligt min uppfattning! Genom DÖ, visade hon tydligt att hon inte ville ta ansvar för alliansens förda politik, utan sände över detta till motståndarlägret. Också idag, skulle m kunna väcka misstroende mot regeringen, men står bara och stampar. Man saknar egen politik!

  SvaraRadera