tisdag 28 mars 2017

Centern krattar manegen för Stefan Löfven ..


"Vi såg ju att det sattes en bild av att Centerpartiet mer eller mindre passivt accepterade regeringens alla skattehöjningar" .. säger Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson Emil Källström i en intervju i SvD i dag.

"Det sattes en bild av Centern"!

Det är alltså förklaringen till att Centern gick ut med ett förslag om att bryta sönder regeringens höstbudget. Ett förslag som alla redan på förhand visste att de övriga allianspartierna inte skulle ställa sig bakom.

Ett förslag som egentligen inte handlade om skattehöjningar, utan enbart handlar om vilken "bild" Centern vill att väljarna ska ha med sig in i valbåset nästa år?

Enligt Emil Källström skulle förslaget visa att Centern "ville öka trycket mot regeringen och nyansera bilden av vår egen position och visa på möjliga vägar framåt"?

Jättesmart! Och .. som av en händelse .. så kladdar Centerns nya framåtsträvande nyanserade partibild samtidigt ner övriga allianspartierna på ett .. förhoppningsvis .. fördelaktigt sätt för Annie Lööf.

Om det innebär att folket blir sittande med regeringen Löfven i ytterligare 4 år spelar tydligen mindre roll än om bilden av Centerpartiet som ett passivt parti avslöjas som sann.

Nu tror ALLA att Centern är ett handlingskraftigt parti som till och med kan använda sig av SD för att plocka center-russinen ur regeringens budgetkaka och inte alls sitter still i båten med pekfingret i luften för att kunna navigera på bästa sätt för att kunna bli landets andra eller tredje största parti.

Kosta vad det kosta vill .. Annie Lööf vill stå på den vinnande sidan 2018 och då gäller det att visa upp ett öppet hjärta och stå med ena benet rött, det andra blått och låtsas vara grön.

För det är ju en jättejättestor skillnad mellan att utnyttja SD för egen vinnings skull mot att använda sig av SD för att ta över det ansvar som den sittande regeringen inte visat sig klara av.

Och så länge som statistiken visar att väljarna är tillräckligt korkade för att köpa grisen i säcken en gång till så kanske Annie Lööf har hittat rätt taktik?

Det gick ju bra för Stefan Löfven .. även om det gick mindre bra för dem som trodde på hans kraftigt "nyanserade bild" av sossarnas regeringsförmåga.


8 kommentarer:

 1. Varför är C och Annie Lööf så populära, jag fattar inte!? De är ingenting! De velar som de alltid har velat!
  De borde byta namn till centrifugalpartiet!
  Från latinets centrum och fugere (undflyende) enligt Wikipedia, väldigt passande!

  SvaraRadera
 2. Om man blandar rött och blått så blir det ju brunt! Tänkte de inte på det? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rött + blått blir lila. Rött + grönt däremot...

   Radera
 3. Hej.

  De flesta av oss vill bara 'ta ställning' eller 'stå upp för något' när det inte kostar oss något konkret, eller medför risk för löje eller skada.

  Därav Centerpartiets agerande.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 4. Med dagens takt på demografiska förändringar i landet,kommer få att i framtiden rösta på såskopparna i Riksdagen,nya kvastar Muslimska Brödraskapet tar över,grattis ni godtrogna!

  SvaraRadera
 5. Hej anybody! Instämmer i anonyms (290317) inlägg! Nu är det stora risker eller möjligheter att svenskar ser sig sidsteppade, vad gäller Sveriges beslutande organ, tyvärr. Och kvotering i de statliga myndigheterna pågår ju också för fullt!

  SvaraRadera
 6. Å ena sidan är det glädjande att åtminstone ett parti söker tig tillbaka till rötterna. Back to basics, liksom.

  Dessvärre är det förstås C, som alltid bestått av mestadels halvsossar, som är först ut. Men jag är inte alls säker på att det verkligen är speciellt smart. Vad tycker egentligen centersossarna om dagens S? Och, för den delen, vad tycker dagens S om bönderna i C? Är de inte mer intresserade av identitetspolitik och cykelbanor - sådant MP gillade - än de glesbygdsstöd centerväljarna drömmer om?

  SvaraRadera
 7. Det börjar kännas som om Alliansen inte är nåt alternativ till regeringen. Centern verkar ju nästan lika verklighetsfrånvända som Miljöpartiet. Moderaterna har tappat sin identitet och är i fritt fall. Kd har en stark och tuff partiledare som håller på att tappa resten av partiet ut ur riksdagen. Då är det bara Björklund kvar,det håller inte.

  SvaraRadera