lördag 11 mars 2017

Ha en skön lördag, Stefan Löfven.


Landets nästan osynlige statsminister talar till folket genom facebook? Sååå folkligt .. och oväntat!

Detta är orden som vi, det vanliga, lite surrealistiskt oroliga, folket, bör förhålla oss till nu när Sverige återigen är tryggt! Tryggt i en helt ny tid .. efter den tiden då Stefan Löfven påstod att Allianser gjorde att landet gick sönder.

Det vill säga innan Stefan Löfven "tog hand om det hela på sin kant" ...

"Vi har återigen skapat ordning i statens finanser efter en borgerlig regering - underskott har vänts till överskott. De kommande åren kan vi därför anställa fler poliser, lärare, soldater och vårdpersonal. De som nu skriker högst om problemen i samhället är samma partier som nyss styrde och i varje budget valde skattesänkningar i stället för det som gör Sverige tryggt. Nu är det dags att sträcka på ryggen och visa vilka det är som tar ansvar för lösningarna när andra mest snackar. Ha en skön lördag!"


Om jag skulle använda samma bild och ha texten till underlag för ett svar till statsministern skulle det bli ungefär så här ..

Ni anser återigen att ni har skapar ordning i statens finanser genom att skapa oordning i kommunernas finanser

Kostnaderna för 2015 års flyktingström .. nya och fler bostäder, försörjningsstöd, skola, SFI utbildning osv osv .. nedräkningen av timmarna i assistansersättningen och överföringen av assistansberättigade till kommunerna, indragningen av sjukpenning för utbrända offentliganställda poliser, sjuksköterskor och annan vård- och omsorgspersonal och andra små fiffiga "lösningar" gör att staten kan räkna fram ett överskott genom att det tidigare framräknade underskottet placeras hos kommunerna.

De kommande åren kommer kommunerna i alla fall inte kunna anställa fler lärare, socialassistenter eller vårdpersonal. Oavsett hur mycket skatterna än höjs kommer inte bristerna inom dessa yrkesgrupper .. samt poliser och soldater .. att kunna fyllas, eftersom ingen frivilligt söker sig till utbildningar inom yrkesområden med låg lön, hög risk-, stress- och arbetsbelastning, obekväma arbetstider och absolut inga möjligheter till förändring .. i varje fall inte till det bättre.

Får sedan Vänstern sitt vinstförbud kommer personalbristen inom skola, vård och omsorg att öka dramatiskt .. vilket i första hand drabbar kommuner som redan nu bryter mot lagen genom att neka hjälpsökande lagstadgat stöd och hjälp.

De som nu skriker högst om problemen är det sk "vanliga folket" som ser sina tidigare bidrag till välfärdssystemet gå upp i rök och som kommer att få betala än mer för ingenting, när kommunerna tvingas höja sina skatter betydligt mer än vad som är rimligt i en kommun med hög invandring och arbetslöshet.

Skatter som förmodligen inte blir en glädjechock för till exempel en undersköterska som efter 11 år kommit upp till 23.000 kr brutto i månaden eller en polis som riskerar livet för en topplön på 25.000 kr.

För det är samma folk som får betala .. oavsett om underskotten är statliga eller kommunala.

Nu är det dags att sträcka på ryggen och visa vilka vi vill ska ta ansvar för lösningarna av kommunernas .. dvs kommuninvånarnas .. problem när regeringen "mest snackar".
Ha en skön lördag, Stefan Löfven.


(En budget är ingen absolut sanning utan en prognos .. en förhoppning .. för framtida och planerade ekonomiska händelser. Till exempel en valrörelse.)4 kommentarer:

 1. Morgan Johansson träffar ensamkommande flykting"ungdomar" och är sååå nöjd med detta möte.
  Löfven önskar oss en skön lördag där han sitter med sin tidning och är sååå nöjd med utvecklingen i Sverige. Han är långt borta från brinnande bilar, bomber i trapphus, krisande skola, nedlagda förlossningskliniker och ensamma bestulna äldre.
  Driver de med oss? Fast till det krävs ju en viss intelligens och självdistans, något dessa herrar helt tycks sakna.
  Kan bara säga jösses...

  SvaraRadera
 2. Hej anybody! Och "den osynlige statsministern" tar förstås inget ansvar för stölden av våra gemensamma pensionspengar i AP-fonden Göran P beslagtog och är nu också ute efter PPM-pengar, allt för att finansiera det nya Sverige! För att inte tala om de summor staten tar in på pensionärsskatten! Vi måste resa oss, vi som tänker själva!

  SvaraRadera
 3. Är inte varmluften (s) allra bästa gren? Pratade man inte en gång, för länge sedan, om hur man skulle ta itu med ungdomsarbetslösheten? Försvann den? Hände något? Utredde man den & samordnade sedan..?

  SvaraRadera
 4. En man i en dröm hade skapat ordning & reda i sin privatekonomi: han åt kall gröt & pengarna bara växte i högar. Han var rikare än någonsin, eftersom han använt samma t-shirt i 15 år. Snart skulle han genomföra en stor reform: köpa sig ett par nya strumpor. Mannen gick fram till den spruckna spegeln på väggen där tapeten lossnat & gratulerade sig själv. Han gick bra nu.

  SvaraRadera