fredag 11 januari 2019

Jag lyssnade på Annie Lööfs presskonferens..


.. och allt hon sa verkade så fantastisk bra med tidsgränser och löften budgetperiod efter budgetperiod och jag vet inte vad.

Men .. OM nu det omtalade ”utkastet godkänns och undertecknas av samtliga berörda, OM Vänsterpartiet nöjer sig med att förhandla med sossarna i garderoben och Stefan Löfven äntligen får lägga rabarber på den hett eftertraktade statsministerposten … vad händer då?

Om vi nu tänker oss att en ”tidsgräns” passeras utan att det som utlovats sker, om regeringen ertappas mitt i ett samarbete med Vänstern eller om ett löfte helt sonika bryts - en rimlig tanke eftersom det handlar om sossar - eller ”glöms bort”, vad gör Centern och Liberalerna då?

Det går ju inte att avsätta Stefan Löfven när han väl sitter där han sitter.

Inte heller är det möjligt att sänka hans budget till förmån för en annan – utan att samarbeta med Sverigedemokraterna?


I samma ögonblick som Annie Lööf och hennes centerpartister sätter fingret på den gula knappen har de fullständigt tappat kontrollen över Stefan Löfven, hans vänsterkompisar och Januariöverenskommelsen.

Vi såg det hända med DÖ, där sossarna töjde på gränserna så till den milda grad att Kristdemokraterna till slut avslutade det gemensamma lidandet.

Varför ska de bete sig annorlunda nu?

För när Socialdemokraterna väl erövrat regeringsmakten finns det tusentals beslut som en regering kan fatta utan att behöva få dem godkända av riksdagen. Särskilt om man som sossarna har mångårig vana vid att använda sig av lite fiffel och båg för att få saker att se ut som något annat än vad de verkligen är.

Jag har inte lika stort förtroende för Stefan Löfven som Annie Lööf verkar ha. Inte heller har jag lika höga tankar om Annie Lööf som hon verkar ha själv.

Men till skillnad från alla inblandade så har jag inget annat val än att vänta ochse vad som händer, för chansen till ett extraval försvinner i samma ögonblick som Stefan Löfven får makten i sina fumliga men maktfullkomliga händer igen.

Kanske händer det osannolika att en socialdemokratisk statsminister står för sitt ord?
Eller är det nu vi begraver Folkpartiet under den fallossymbol som symboliserar Liberalerna och kanske är dagens överenskommelse det som får Annie Lööf att komma till insikt om att 100 sossar (med 28 vänsterpartister i garderoben) förmodligen är farligare än 62 sverigedemokrater?
5 kommentarer:

 1. Vad är det för fel på henne? Tror hon på allt vad hon säger? Tror hon på allt Löfven säger?
  Och nu gör S det de är bra på: ändlösa utredningar så inget händer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annie Lööf är ett typexempel på den som fått för mycket framgång för tidigt, blivit så bländad av sin egen förträfflighet att hon inte ser den fallgrop hon frivilligt hoppar rakt ner i.

   Det är nästan så jag tycker synd om henne .. men bara nästan.

   För de som får betala priset är vi, eller hur?

   Radera
 2. Är det på riktigt? Är det inte bara ytterligare ett politiskt spel där man kallt räknar med V:s nej & sedan avser att bilda en borgerlig regering? Då framstår ju C som oskuldsfullt, eftersom det ju verkade som att man ville samarbeta vänsterut, men det inte gick (dvs man riggade det så det var orealistiskt)?

  SvaraRadera
 3. det krävs att v röstar ja eller inte röstar emot för att denna konstellation blir verklighet.
  vi får se hur det blir med det.
  än är det inte klart.

  SvaraRadera
 4. Och när 2,5 år har gått och ingenting hänt utöver ständigt pågående utredningar är det för nära nästa val 2022 så ingen gör något då heller./Gunilla

  SvaraRadera