måndag 21 januari 2019

JÖKboet?SVT/SR använder sig av begreppet en blåbrun regering och det blåbruna blocket när de intervjuar Jonas Sjöstedt i Ekots lördagsintervju. Visserligen slänger Monica Saarinen in en brasklapp – det är vänsterledarens ord - de tre gånger hon, med illa dold förtjusning, använder uttrycket, men det är uppenbart att det är så här det ska se ut framöver.

Det är lite märkligt, sett ur ett gräsrotsperspektiv? Jag trodde att själva idén var att blockpolitiken var av ondo och skulle förpassas till historiens skräphög?

Men om det nu ändå måste skapas ETT block, som åtminstone public serviceanställda kan vara emot, så kan väl ingen ha något att invända mot att vi, som gärna hade sett en annan regering, använder oss av något av begreppen JÖKarna eller JÖKboet när vi hänvisar till den vi fick?
4 kommentarer:

 1. I en skröna var ett stort politiskt mål helt försvunnet. En mård spekulerade om detta mål bara varit en gigantisk bluff, cynismernas cynism, där de "ansvariga" varit helt övertygade om att de inte skulle vara formellt ansvariga den dagen målet var tänkt att nås..

  SvaraRadera
 2. Jag har märkt att företrädare och sympatisörer för JÖKen hellre använder det poitiva JA, januariavtalet. JÖK är bättre bl a för att det påminner om DÖ , som det är en variant av.

  SvaraRadera
 3. Jökboet är bra fast jag kallar det DÖ2 och hoppas på just DÖd.

  SvaraRadera
 4. I en skröna fanns en bluff-direktör som lovade saker som aldrig förverkligades. Han såg ut som en blandning mellan groda & maggot. "-Stora målsättningar finns till för att förhala & sedan läggas ner.." mumlade denne dåsigt. Sagomedia höll med: stora löften var som använda servetter, tyckte dom.

  SvaraRadera