tisdag 15 januari 2019

Total för(V)irring??Stefan Löfven öppnar för att förhandla med Vänsterpartiet – i hopp om att rädda överenskommelsen med C och L .. skriver Expressen och fortsätter .. Men nu stänger Annie Lööf den dörren!

Expressens journalist frågar .. Men om Jonas Sjöstedt till exempel kräver att få tillbaka subventionen på glasögon för barn, och Stefan Löfven går honom till mötes på det, då påverkar han ju budgeten. Betyder det då att överenskommelsen faller?

Svaret blir som vanligt lite svårt att tolka i förhållande till frågan .. Budgetsamarbetet de kommande åren, det kommer ju bygga på de fyra partier som sitter runt förhandlingsbordet. Vad Socialdemokraterna väljer att lägga in för prioriteringar i sina förhandlingar, det får Socialdemokraterna välja .. så den envise journalisten försöker igen .. Så de kan förhandla med Vänsterpartiet på sin sida och ta med deras krav till förhandlingar med er?

Självklart inte! .. svarade Centerledaren kort och här saknar jag verkligen en följdfråga.

Om Stefan Löfven förhandlar med Vänsterpartiet och tar med sig deras krav – ”till exempel kräver att få tillbaka subventionen på glasögon för barn” - och ”prioriterar det i sina förhandlingar” med de övriga tre partierna, trots att alla vet att han gör det för att blidka Jonas Sjöstedt? Går det bra att förhandla vänsterns krav då?

För om Jonas Sjöstedt får grönt ljus för att använda Stefan Löfven som en mänsklig buktalardocka, är det kanske ett förslag som kan göra att Vänsterpartiet släpper fram Stefan Löfven på onsdag och ändå får inflytande över mittenrörans politik?

Vad som helst verkar ju vara möjligt och det verkar vara fler än jag som på fullt allvar börjar undra om inte ”förolämpningen” mot Vänsterpartiet är ytterligare en del av Annie Lööfs Stora Plan för att bli statsminister? För om Löfven faller på fredag är det fritt fram för Annie Lööf att fiska upp sitt gamla förslag ur handväskan .. titta vad jag har!! .. en Annie Lööf-regering med C, Mp, M och Kd!

Bara för att rädda Sverige från Sverigedemokraterna, förstås.

Det kan väl inte Ulf Kristersson säga nej till – för då blir det ju hans fel om vi ”kastas in i” ett extraval?


7 kommentarer:

 1. Fortfarande har denna konstellation bara 159 mandat.
  S + sd = 162. V = 28.
  Tja inte ens Erlander lookalike Mats Knutsson kan ju räkna.

  SvaraRadera
 2. Det finns en liten liten chans att rädda Sverige nu. EXTRAVAL!!!

  SvaraRadera
 3. Det kan du nog glömma. Samtliga sju partiledare är fullt beredda att sälja sina gamla mammor, sina barn och framför allt, alla sina väljare för att slippa stå till svars för det de har gjort och sagt de senaste 4 månaderna.

  Tyvärr ..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, de kan sälja skinnet på sin gamla mor för en sekin.

   Men samtidigt när jag en liten förhoppning att de är så klantiga och ointelligenta att de inte kan se längre fram än näsan räcker. Därför hamnat de ur askan i elden hela tiden. T o m ett extraval! (förhoppningsvis)

   Undrar vad det är för fel på dem? Noll analysförmåga. Nivå 10-åringar som önsketänker (absolut ingen kritik mot äkta 10-åringar).

   Radera
 4. Visst var det väl tänkt att S absolut INTE skulle nappa på det C & L erbjöd, att det ansågs nästan totalt orealistiskt, som att se flygande noshörningar eller liknande? Går det förstå sig på aktuell svensk politik om man inte tror det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt S "nappat på" är ju att tillsätta utredningar. Och avskaffa värnskatten - en åtgärd som väntas leda till högre skatteintäkter men som S av PR-skäl inte kunnat föreslå själva.

   Radera
 5. Jag fattar ingenting. Ingen går med på nånting om man inte får som man vill. Alla kommer att fälla regeringen om man inte gillar läget. Va?!

  SvaraRadera