torsdag 25 september 2014

"Den Makalöse Maurice ..


.. och hans kultiverade gnagare" .. heter en bok av Terry Pratchett. Den handlar om Maurice, en slipad stadskatt, som tjänar grova pengar på bondfångerier i världsklass genom att använda sig av en flöjtspelande grabb med dum uppsyn och ett gäng kultiverade gnagare ... dvs möss.

Vår nye familjemedlem är också en stadskatt .. hur pass slipad han är får framtiden utvisa .. men enligt Hittekatten så har han i alla fall fått möjligheten att använda sig av någon med dum uppsyn, och om han sedan kan kultivera traktens bondska gnagare är han bara att gratulera.

Så vi döpte honom till Makalöse Maurice .. vilket han genast accepterade. Kanske finns det en släktanknytning till Terry Pratchetts inspirationskälla för länge sedan?

Han är inte stor vår lille Maurice. Jag kan lätt bära omkring honom i en hand och Hittekatten tyckte han var så löjeväckande betydelselös att hon inte ens bevärdigade honom med en blick när vi släppte ut honom från kattransporten.

En fjant!!

Ännu en löjlig Siames .. suckade hon och åt upp nykomlingens mat i förbifarten. Du kommer att få ÅNGRA dig!

En katt begriper sig på en annan katt. Meddelandena går fram, så att säga .. och vår Makalöse mini-Maurice insåg snabbt att det fordras både tid och vikt för att kunna utmana Hittekatten.

Men en HUND!!

En liten katt på 4 månader som aldrig sett en hund kan reagera på två sätt, antingen med skräck och fasa .. eller genom att "försöka slå ihjäl" den. Sätta den på plats! Visa vem som bestämmer eller .. om möjligt .. få ut den ur huset.

Sagt och gjort, en rask höger-vänster på nosen med mörka siamestassar gav inga andra reaktioner än förvåning, så vad är väl naturligare än att inta en klassisk boxarposition på andra sidan och salta på med en mördande slagserie?

Vi skrattade så vi grät vid anblicken av vår förvånade Rackarkott som blev fullständigt paralyserad av att få en ettrig liten anfallare intrasslad i svansregionerna. En målmedveten krigare på ungefär 40 cm stående på bakbenen och utsträckt i sin fulla längd.

Jag vet inte riktigt hur det gick till .. men i stället för den förväntade besvärliga samarbetskonflikten mellan tre olika parter så har vi i stället en solospelare på åskådarplats och ett omaka radarpar som går all in för att ställa till så mycket oreda som möjligt!


Jag funderar starkt på att låna ut vår Makalöse Maurice till Stefan Löfven & Co så att de får ordning på makt- och ansvarsfördelningen.
2 kommentarer:

  1. Underbart! Jag håller envetet fast att jag vill ha en sköldis- lärling. Ursäkta jag menar givetvis en trainee inte lärling - h*n skall heta Mort så klart.

    SvaraRadera
  2. Förstår att du blev kär,vilka vackra blå ögon.

    SvaraRadera