fredag 26 september 2014

Så här trött ..

 .. blir en 4,5 månader gammal upptäcktsresande som ägnat en hel dag åt att erövra en helt ny värld.

Men vilken dag det var.

Vår Makalöse Maurice gick ut hårt när han upptäckte golvkrukorna med våra ålderstigna arveväxter som framlever sina sista dagar i golv-till-tak-fönstret i sovrummet. Med en våldsamt intresserad vapendragare vid sin sida bestämde han sig för att det var hans uppgift att sprida all denna jord över golvet för att skapa en mer .. hmm? .. naturlig? .. inredning. Eftersom det också lossnade diverse blad och grenar så ökade intresset också hos vår annars så stillsamma Rackarkott och när jag kom in i handlingen så var det på vippen att blomkrukan förvandlades till en kattoalett med en fikusbladstuggande Rackarkott som intresserad åskådare.

Vi får nog möblera om lite tror jag?

Men varför vila när det finns oceaner av oupptäckta utrymmen? Raskt fann vår krigare en hängande djungel av blöta kläder som passade utmärkt som kattgömställe .. när de väl hamnat i en hög på golvet. Jättekul, enligt Rackarkotten .. som genast uppfann leken "Hitta katten under tvätten" .. medan jag ägnade mig åt "rädda tvätten från leken hitta katten under tvätten".

Vi hittade vår upptäcktsresande under badkaret, i diskmaskinen .. tvättmaskinen var stängd .. i sopskåpet, skurhinken, skafferiet och i kylskåpet .. som nu ska få en varningstext av samma ordalydelse som diskmaskinens .. VARNING .. KAN INNEHÅLLA NYFIKEN SIAMES!

Det verkliga stordådet var tömningen av kattlådorna. En oväntad överraskning fram på kvällskvisten. Det vill säga .. han skovlade ut sanden utanför själva lådan och jag blev överraskad.

Det har vandrats på alla fönsterbräden för att vi ska inse vad som inte längre bör stå där och krypits mellan fönsterbräden och element så vi fick en inblick i vilka utrymmen som försummats när det gäller dammsanering och det har tassats på ställen där det aldrig tidigare placerats en tass.

Dessutom så kan alla märkliga felstavningar eller svårtolkade ord som eventuellt dyker upp på den här bloggen också hänföras till klåfingriga siamestassar eller snabba avstamp på vägen till fönstret med flest krukväxter. Jag ber om ursäkt på förhand och hoppas på full förståelse.

Över, under, vid sidan av .. både horisontellt och vågrätt .. smyyygande som en orm eller flängande som en fullständig galning. Efter att ..för femtioelfte gången .. ha fräst bort fridstöraren från sin PRIVATA korgstol, undrade Hittekatten ..  när ska han åka hem egentligen?

 Men Rackarkotten tycker att .. (14q = hemligt siamesmeddelande? från en förbipasserande?) .. han är kul. Särskilt roligt är det när jag blir upprörd .. NEEEEEJ, inte DÄR!! .. och kastar mig handlöst för att rädda något eller trampar på diverse "kattleksaker" som ligger och dräller precis där jag sätter fötterna.

Och när ingenting riskerar att gå sönder så har den lille terroristen TRÅKIGT eller är HUNGRIG och springer runt fötterna, jamande högt, ihärdigt och uppfordrande. När vi äter så avbryts måltiden av att en liten tiger klättrar på ryggen, på stolarna under bordet, två runda blå ögon över bordskanten eller av att ett mörkbrunt siamesben fiskar efter hemligheter i närheten av tallriken.

I ett obetänksamt ögonblick alldeles nyss, hängde jag in ett nytvättat plagg i vår stora garderob med skjutdörrar. Ett magiskt paradis uppenbarade sig .. ett landet Narnia för en storögd siames .. och just nu sitter han och funderar över hur han ska kunna upprepa den magiska handling som gör att han får tillgång till det.

Jag ser att han förstår hur det ska gå till och att han kommer att klara av det när han får mer kraft i benen. Då blir det dags att tejpa igen garderoben .. igen.


Men nu längtar jag efter att han ska klappa ihop lika fridfullt och totalt som han gjorde i går kväll. DÅ ska jag passa på att njuta av både honom och lugnet.

2 kommentarer:

  1. He he, är det inte lättare att sätta hakar på skjutgarderoben istället för tejp? :-)

    SvaraRadera
  2. Hasp menar jag ju ….

    SvaraRadera