onsdag 17 september 2014

Problemet med Sverigedemokraterna ..


.. är inte att de fick 13 % av väljarnas röster och blev landets tredje största parti.

Det stora problemet är att de överhuvudtaget finns .. trots alla demonstrationer, debattartiklar och massiva tidningskampanjer uttänkta av eliten i huvudstaden.

För är det något som framgår klart i intervjuer med bekymrade politiker, upprörda kulturarbetare och stridslystna chefredaktörer, så är det att Sverigedemokrater anses vara mindre begåvade, lägre utbildade och i stora drag dummare än svensken i allmänhet.

Dessutom så är de vanligare på landsorten där svenska folket i allmänhet är nästan lika lågbegåvat, lågutbildat och nästan lika korkat som vilken sverigedemokrat som helst .. sett ur ett Stockholmsperspektiv.

Det famlas efter en lösning. Det letas efter strategier. Och vad är då naturligare än att den ultimata och slutliga lösningen kläcks i huvudstaden? Förmodligen av en högutbildad, smart och insiktsfull hipster som kommit till klarhet vid ett rödvinsglas och ett miljövänligt stearinljus i en bostadsrätt på Södermalm?


DN, DN, DN, DNSvD, SvDAB, Expr., Expr.,

8 kommentarer:

 1. Spelar ingen roll hur mycket febernedsättande man tar, så länge man inte botar orsaken till febern kommer den tillbaka!
  Febern försvinner ur kroppen efter ett tag om kroppen orkar att arbeta bort den, men om man inte passar sig åker man på sjukdomen igen och febern är tillbaka.

  SD är inte sjukdomen, SD är en symptom på sjukdomen.

  Jubelidioterna kommer aldrig att komma fram till den riktiga orsaken för man har ingen sjukdomsinsikt!

  Jag hoppas av hela mitt hjärta att Expressen och Aftonbladet går i graven. Må dessa trycksvärtsbölder till dasspapper spolas ner i det oändliga avloppet!

  SvaraRadera
 2. Om man bortser ifrån det helt uppenbara att den som lagt upp den statusen inte har någon koll på vad som är och sker utanför tullarna, så enligt de skåningar som jag konverserat med så skulle de nog bli rätt nöjda om de fick återgå till Danmark ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag är skåning, bor i en av de blåaste kommunerna och ja, varför inte? Finns en del som jag inte gillar med Danmar, bl.a. deras djurhållning men det finns också mycket annat som förenar oss.

  Fanns väl en förening som hette "Spitta loss" dvs. sätt ner spettet i gränsen till Småland och börja spetta loss Skåne från Sverige.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår inte hur det står till i huvudet på de som tror att deras mobbning av 'olikasinnade' fungerar. Vad har man för syn på sig själv, sin uppfostran och ... bildning, kunskaper.

  Som en som valt att bo i ett av de numera mest Fi-infekterade områdena utanför Fjollträsk och Muteborg, i ett hyperakademiskt område (låg SD) kan jag bara konstatera att akademipoängen har stigit folk åt huvudet.

  SvaraRadera
 5. Funderar på om Anna Kinberg Batras famösa uttalande om att Stockholmare är smartare än lantisar, hade gjort proffstyckarna på Stockholmstidningarna lika upprörda idag som den gång det sas...

  SvaraRadera
 6. Nya tv chefen med i Juryn som gav Researchgruppen guldspaden...josåatte..det verkar som om oberoende public service blir ännu mer...serviceminded =)

  SvaraRadera
 7. Inser att min kommentar längst upp säkert kommer att klassas som rasistisk i vissa kretsar. Framförallt när dessa avloppsproppar till organisationer scannar av internet.
  Kan då förtydliga att jag menar att det är inte flyktingarna som är sjukdomen, det är integrationspolitiken som är sjukdomen!

  SvaraRadera
 8. Peter Nicklasson17/9/14 16:36

  Sverige håller på att gå sönder, de har skapats ett "vi" och "dom" samhälle (dvs "vi" 87% och "dom" 13%?), och sedan vill jag gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.

  Dessa föraktfulla ord har våra statsministerkandidater sagt.

  Lukten av bajs sprider sig över riket. Det luktar illa.
  Hur många politiker, hur många journalister, och hur många PK-konsulter tål Sverige?
  De har alla skitit i det blå, röda och gröna skåpet.
  De har alla mobbat var åttonde svensk - och det tycks de vilja fortsätta med!?

  Lyyyyyyycka till!


  Såatte...

  SvaraRadera