fredag 26 september 2014

En ÖRN!!

I vårt närområde finns det mycket djur och de som känns mest spännande är örnarna och ugglorna, eftersom det är så väldigt sällan vi ser dem på nära håll.

Så när vi hade en uggla på grinden under några spännande timmar så fick hundarna hålla sig tills den flög i väg så vi kunde lämna vår utkikspost i hallen och när resterna av ett trafikdödat vildsvin fanns på åkern utanför så satt vi också i timmar och förundrade oss över att en enda örn kunde förvandla stora korpar till kråkstorlek och kråkor till något som mer liknade sparvar?

Fast det var på några 100 meters håll, förstås.

I dag var jag ute och körde relativt tidigt och när jag rundar en kurva efter ett backkrön så ertappar jag en örn som precis satt klorna i något mycket dött, slamsigt och blodigt. 

Alltså .. det är så storslaget att komma så nära en så stor och ovanlig fågel att jag nästan blir religiös!! Jag ville vifta, vinka, ropa .. kom och titta .. SE!! .. en ÖRN!! .. Jisses Amalia vad stor den är? .. samtidigt som jag bromsade in och för ett ögonblick fick sikten helt skymd av örnens enorma vingbredd.

Ingen är det hemma heller.

Så då berättar jag för er i stället.

Ni kan inte ana hur fantastiskt, enormt det var och hur utvald jag kände mig!

3 kommentarer:

  1. Visst är det en fantastisk känsla att se vilda djur så nära.Jag bor som du och varje gång jag åker sent hem från jobbet så får jag se allt från älgar till grävlingar och till och med en mårdhund.Det mest fantastiska var en stor lodjurshanne som i sakta mak gick över vägen och ett år sprang två vargar på isen och en runt lanthandeln där folk stod inne och tittade ut.En natt vaknade jag och tittade ut då låg tre älgar på min lilla bergknalle i månskenet,en helt magisk syn.
    Jag ångrar aldrig att vi flyttade från staden och ut på landet.Här är i mitt tycke livskvalite.

    SvaraRadera
  2. Jag förstår precis - jag var med på den tiden då vi försökte rädda (och lyckades) kungsörnar. Vi var ut till hemliga ställen och lade ut foder - döda grisar eller trafikdödade andra djur. Det var mäktigt att se dessa stora vackra fåglar.

    SvaraRadera