söndag 21 september 2014

"Fy fan för er" .. som lämnar den stackars Löfven alldeles ensam ..

.. och allena med regeringsproblemen!

Alex Schulman blev sosse efter ett möte med Håkan Juholt som förmodligen gav samma "utomkroppsliga upplevelse" som alla andra sossar drabbades av under Juholts frälsarperiod i mars-april 2011.

Nu blev ju inte Juholt statsminister som alla vet, men årets valrörelse har inte lämnat Alex Schulman oberörd .. det var ju ändå en sosse som blev vald. Låt vara utan budskap, utan politik och utan att ha förberett sig .. men ändå.

(Citat från Terry Pratchett .. "I begynnelsen fanns ingenting, vilket exploderade.")

Alex Schulman är besviken. Mest besviken är han på Fredrik Reinfeldt som inte tog sitt ansvar för Sverige när den statsminister han själv valt inte verkar förmå att agera och regera i samma situation som Fredrik Reinfeldt själv befann sig i 2010.

Då var det Maria Wetterstrand som var upprörd över att moderatledaren sökte samarbete över blockgränserna .. ska VI ta ansvar för hans regering! Nu går väl skam på torra land!! .. typ.

Alex Schulman "förstod först efter ett par dagar att idén alltså är att lämna en svag Löfven till sitt öde på sådant sätt att det blir omöjligt för honom att regera, och när det sedan gått åt helvete för Sverige om fyra år så ska det vara en enkel match att återta ­makten".

Tänka sig så illvilligt. Att planera för ett regeringsövertagande nästa val, nu när Löfven har det så knepigt? Särskilt med tanke på den renhåriga och sanningsenliga valrörelse som vi har bakom oss .. visst är det lite synd om Alex Schulman också när han drabbas av insikten om sina människors ovärdiga, respektlösa och osolidariska förhållningssätt till oliktänkande?

(Citat från Terry Pratchett .. "en penna är mäktigare än ett svärd om svärdet är väldigt kort, och pennan väldigt vass.")

Inte för ett ögonblick tänker krönikören själv ta ansvar för att han lagt sin röst på en "svag" ledare .. han har ju "gjort sitt" när han röstade på en man som fullständigt avsiktligt underlåtit att berätta om HUR han tänkt sig bilda regering om han får uppdraget, VILKA partier han planerat att samarbeta med, VILKEN form av finansiering av alla sina fluffiga luftpastejer han hade i tankarna och vilket ansvar han själv ansåg sig ha för den massiva svartmålningen av den allianspolitik som han, av allt att döma, är intresserad av att fortsätta med. I en lågbudgetvariant till en betydligt högre kostnad?

Nu är det dags för oss, alla vi som INTE valde "valvinnaren", att "göra vårt".. ?? .. och hjälpa stackars, stackars lille svage Löfven som lämnas åt sitt öde av den store, stygge, dumme Fredrik Reinfeldt som tog sitt ansvar och avgick när han inte fick väljarnas .. dvs Alex Schulmans .. förtroende.

(Citat från Terry Pratchett .. "Sanningen finns kanske därute, men lönerna finns i ditt huvud.")

Att Göran Persson och Mona Sahlin gjorde på samma sätt när deras väljare svek .. var förmodligen något helt annat?

En solidaritetshandling till förmån för Partiet .. eller kanske rent av en sympatiyttring för Fredrik Reinfeldt som då var lika ensam i toppen som Stefan Löfven är i dag? Då var det ingen som ifrågasatte att partiledaren tog sitt ansvar och lämnade över på valdagen eller kort därefter .. tvärtom, då var det ett krav?

Det är SYND OM den SVAGE Löfven .. är Schulmans budskap. RÄDDA den stackars handlingsförlamade ledaren. ALLA ska bjuda till!

Och Jonas Sjöstedt den svekfulle kraken .. lite skit får han väl ändå tåla. Alex Schulman sätter på sig domartröjan i den sandlåda som han så bittert skildrar och dömer Alliansen och Vänstern till fyra års traineejobb i den socialdemokratiska regeringen.

Med sådana supporters som Alex Schulman och hans beundrande twitterskara behöver Stefan Löfven inga fiender.

(Citat från Terry Pratchett .. "han var den sorts person som stod på bergstoppar under åskan, iklädd en våt kopparrusting skrikandes "alla gudar är svin".)

Eftersom en del politiska partier verkar fungera på samma sätt som vissa religiösa frikyrkosamfund .. inåtblickande, självförhärligande och i besittning av Den Enda Sanna Sanningen .. så får följande Terry Pratchett-citat mig alltid att tänka på Det Socialdemokratiska Partiet och deras syn på samarbete med de ovärdiga utanför .. "Ett antal religioner i Ankh-Morpork utövade fortfarande människooffer, men de behövde egentligen inte öva mer för de hade blivit så bra på det."

Något som förmodligen är väldigt aktuellt för Gustav Fridolin och Åsa Romson.


DN, DN, DN, DN, DNSvD, SvD,

7 kommentarer:

 1. Åh Anybody, jag läste också Schulman och reagerade som du. Man ställer sig verkligen frågan varför Alliansen plötsligt ska byta politik och bjuda till. Nu är det ju extra viktigt att de står för vad de gick till val på. Man vill ju inte ha röstat på ett parti som är som en vindflöjel eller en partiledare som inte ens en vecka står för sina åsikter.

  SvaraRadera
 2. Ja, jag säger liksom du vad jag sade för fyra år sedan: det är den som ska bilda regering som ansvarar för att det blir något gjort.

  Sen ska man nog inte bli så upprörd över Löfvens lockrop. Som S-ledare ingår det i jobbet att knäcka alliansen. Kan han göra det gratis, genom att mumla om "ansvarstagande", så är det ju trevligt för honom. Jag förstår att han försöker. Sen får vi väl se hur mycket han är villig att bjuda för att få över FP och C, och ifall de liksom Sjöstedt inte är till salu.

  Det alternativ Löfven skulle kunna hota med, en regering med SD-stöd, har ju alla sett till att stänga till i god tid före valet. För hur kan man regera med ett vedervärdigt parti som inte tror på alla människors lika värde?

  SvaraRadera
 3. Jag begriper inte mig på sossar.

  Nu har de suttit i opposition i åtta år och haft chansen att förnya sin politik, komma med en idé om hur de vill samhället skall se ut och så när de får makten vill de. Helt uppenbarligen bedriva borgerlig politik?

  Varför skall man rösta på kopian om man kan få originalet?

  /henrico

  SvaraRadera
 4. Löfven kräver att alla hjälps åt så att han kan regera. vidare kräver han att alla vägrar att samarbeta med SD. Sen kräver han att SD inte röstar mot honom. Det är fanimig Psykopatfasoner.

  SvaraRadera
 5. Jahaja, det är inte direkt någon kö inom S för att axla partiledar och/eller statsministerposten. S är inte bättre än vad vi nu skådar. I en stor riksdagsgrupp där det sitter folk som har både utbildning och politiska erfarenheter har man inte kunnat vaska fram en lämplig ledare. Vad säger det om det stora maktfullkomliga partiet S.
  Mona och Håkan kan bilda ett tandempar när Löfvén fallit. Det skulle åtminstone roa en mängd svenskar och S förvandlas till ett 5% parti smockfullt av gamla hästväljare.

  SvaraRadera
 6. Peter Nicklasson21/9/14 23:57

  Sossarna ser aldrig skogen för träden.

  Problemen förenklas till missledande grova penseldrag och Lösningen på alla problem är skattehöjningar och bidrag.
  T ex.
  - Dagens ghetton runt om i landet beror givetvis på bristen av fritidsgårdar.
  - Dagens väljare som röstar på SD gör det för att de har dåligt bredband (Göran Persson!!!, i Agendaintervju ikväll)

  Oh Gud allsmäktige sossefader, Jesus Röfven ska leda oss i detta Mittens rike. Prisade vare Bredbandsbolaget och Fritidsnämnderna - våra vardagshjältar i Röfvens Sverige som ska hjälpa oss utplåna utanförskapet och kryptonazisterna.
  Samt skattehöjningar och bidrag förstås. Gräddet på moset...

  SvaraRadera
 7. GP har inte synts och hörts på ett tag så nu var det dags att han skulle sitta och dryga sig en stund på SVT.

  Som vanligt så har de inte fattat nånting, de som borde och måste förstå varför valet gick som det gjorde. Valanalyserna kommer att ligga i paritet med Sossarnas efter valet 2010 och vi kommer att få en "Juholt-lösning" på flera håll.

  Ett nytt "Luciabeslut" kommer att tas innan mandatperioden är över, genom att S och M kommer överens i korridorerna.

  SvaraRadera