torsdag 25 september 2014

Kärlek vid första ögonkastet.


För länge sedan läste jag Doreen Toveys bok "Katt i huset" och drabbades av en allt överskuggande längtan efter en siames. Tyvärr så lät jag Maken ta del av skildringen av en siamesägares vardag vilket gjorde att han absolut INTE tänkte låta mig få min önskan uppfylld.

ALDRIG!!

Det blev många andra katter .. men ingen siames.

Jag längtade i minst 15 år .. och så en minnesvärd julafton så fick jag äntligen Siamesen!!

Nu, när vi bestämt oss för att inte ha fler husdjur än Rackarkotten och Hittekatten, är det med både glädje och saknad jag kommer ihåg alla kaosåren med Siamesen. Men .. visst .. allt har sin tid, eller hur?

Suck!

Livet blir ju liiite mer rofyllt när garderoben inte omorganiseras så fort någon glömmer att stänga dörren, byrålådorna bara innehåller kläder som inte försvinner som ormar bakom ryggen och återfinns som genomtuggad gröt i närmaste vattenskål och saker som definitivt inte är ätbara återfinns, i något förändrad form, i kattlådan efter livsfarlig förtäring. Krukväxterna blir genast mindre spännande när de ständigt står på samma plats och livet mer stillastående när det inte avbryts av kraftiga vrål från en Siames i yttersta nöd .. antingen på gardinstången, fastklamrad i bokhyllan eller instängd i kastrullskåpet.

Så, plötsligt .. så finns där en liten överbliven Siames som ingen verkar vara särskilt intresserad av?

Nu är det så att vi verkar ha specialiserat oss på särskilt exklusiva katter .. sådana som det inte finns så många av. Eller som Hittekatten brukar säga .. hos oss bor inga missbildade katter med lååååånga svansar.

Med undantag för Rutiga Katten, som hade en Extremt Lång Svans! Men så var hon också extremt Rutig och lika extremt Extrem!

Den osäljbara siamesen hade en extremt kort svans! Med en extrem siamesknick .. som enligt sägnen är avsett för gudinnor att hänga ringar på när de badar i undergörande, väldoftande bad.

En fullständigt UNIK Siames!

En Makalös Katt!

Men .. i alla fall .. vi är ju förnuftiga människor. Vi har haft vår andel av kaos, katter och hundar. Någon Annan får ta sitt ansvar .. och som Maken sa, hade det varit något annat än en siames, så kanske??


Ni fattar hur det slutade, eller hur?

10 kommentarer:

 1. Grattis till den nya siamesen!

  SvaraRadera
 2. Tack .. jag har en känsla av att det här platsar under rubriken "ogenomtänkta beslut"? ;-)

  SvaraRadera
 3. Kusinen från landet25/9/14 11:50

  Varför känner jag mig inte så särdeles förvånad? :-)

  SvaraRadera
 4. Jättefin,det är bra med lite liv i huset.

  SvaraRadera
 5. Grattis! Själv kollar jag bara efter ev. övergivna Gunvaldor - om jag bara får mannen i mitt tillräckligt medgörlig till att fylla vårt liv med någon liten sköldis.

  SvaraRadera
 6. ... och han har fått ett Pratchettnamn ser jag också. Fint. :)

  SvaraRadera
 7. Åh äntligen!! Så roligt, och vilken fantastiskt fin och vacker katt. Nu ser jag fram emot många glada berättelser om pojkparvelns öden och äventyr.

  SvaraRadera
 8. Grattis. Är själv lite kattnödig just nu men vet inte hur Elvis skulle reagera. Han är ju van att regera...:-)

  SvaraRadera
 9. Snälla använd HTML 5.

  Flash är onda och inget som man ska ha på sin maskin. Det gå inte ens att ha det på en iPhone eller iPad.

  *vill också kunna se dina filmer*

  SvaraRadera
 10. Hmm .. du ska veta att det är ett Herrans under att jag överhuvudtaget får in några bilder eller filmer på den här bloggen, eftersom jag knappt vet vad jag gör själv.

  Egentligen så är det ett rent underverk att jag fått den att fungera så här många år utan att krascha den genom någon oövertänkt åtgärd. Något som för det mesta händer i ett tidigt skede när det gäller tekniska prylar av betydligt mindre komplicerad natur.

  Elvispar till exempel. Jag lyckades vispa in en sked i en nästan ny elvisp vilket satte så outplånliga spår att den blev helt obrukbar.

  Kort sagt, alltså .. jag vet inte hur man gör utan chansar och hoppas nervöst på det bästa.

  SvaraRadera