tisdag 16 september 2014

Jonas Sjöstedt bar Stefan Löfven genom ..


... partiledardebatterna och framstod som den mest trovärdige oppositionsledaren jämfört med sosseledarens uppstoppade framträdanden, rabblande mantran och Miljöpartiets orealistiska flummigheter. Det erkännandet måste jag ge honom, även om jag inte har mycket till övers för Vänsterpartiet.

Jonas Sjöstedts arbete belönades också med en procentökning i valet vilket inte var fallet med de mer obegripliga oppositionsledarna. Men det är vänsterledaren som belönades med att få brallorna nerdragna offentligt .. kränkt, förödmjukad och lurad.

Finns det en regelbok för hur du lättast skaffar dig en fiende för livet, så är nog det effektivaste sättet att behandla en samarbetspartner, som så uppenbart förväntar sig en belöning för utförda tjänster, så kränkande, oförskämt, nonchalant och maktfullkomligt.

Så in i helsike korkat. Dåliga budskap kan levereras på bättre sätt.

Men vad kan man förvänta sig av ett parti som gick till val helt utan budskap och sedan ser ett fallande förtroende som en "vinst" i stället för en effekt av Sverigedemokraternas framgång?

Förhoppningsvis inser de som Stefan Löfven sträcker ut sina desperata händer mot att det finns en kniv i ryggen dold i godispåsen. Om inte, så är våra politiker dummare än vad jag trodde.

Stackars Miljöpartiet, stackars Åsa Romson och Gustav Fridolin som står och ler som Hans och Greta utanför häxans pepparkakshus. Jag ger inte mycket för deras chanser att överleva med hedern i behåll tillsammans med Stefan Löfven.

Jonas Sjöstedt ska jag tycka synd om i ungefär en kvart till .. egentligen får han skylla sig själv. Ett samarbete är inget värt om det inte finns skrivet och undertecknad på ett synligt dokument.

Det kan han fundera över fram till ett eventuellt nyval eller till 2018.


DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, Expr.,

13 kommentarer:

 1. V gick fram 0,1%, dvs tillsammans med de andra partierna stod de mer eller mindre kvar på samma plats.

  Löfvén hade ju lovat att bryta blockpolitiken i valet gång på gång, hade han plockat in lipsillen så hade han själv förstärkt blockpolitiken. Detta var hans enda möjlighet för att åtminstone visa lite välvilja mot Alliansen.

  Nu tycker jag att S+MP får bilda minioritetregering, precis som Alliansen gjorde 2010 och så får de se om de får igenom sin politik. Alliansen klarade detta p.g.a. av att S, MP och SD gav sitt stöd ibland. Det blir tuffare nu......

  SvaraRadera
 2. Melmac .. rent faktiskt har du ju helt rätt. Men moraliskt är det ju åt helsike att skicka ut signaler om ett samarbete trots att det aldrig funnits skuggan av en chans.

  Det är i och för sig Jonas Sjöstedts egna förhoppningar som gjort att han varit så kaxig .. men avfärdandet var uppenbarligen både brutalt, ohyfsat och matfullkomligt .. och av någon anledning, helt oväntat?

  Det tycker jag ger en osympatisk bild av Löfvens sätt att arbeta.

  SvaraRadera
 3. Formuleringen
  "Åsa Romson och Gustav Fridolin som står och ler som Hans och Greta utanför häxans pepparkakshus" gjorde min förmiddag! :D

  SvaraRadera
 4. Jag håller till viss del med att det var rätt brutalt och ohyfsat (fast samtidigt väldigt komiskt), men Löfven sa bara att de skulle på till val på egen politik, det är ju Sjöstedt och media som fortsatt skriva "De rödgröna" fast det inte har funnits sen valet 2010 och lagt fram den falska förhoppningen.

  - Du, Sjöstedt, ta med Ulla och kom upp till Sveavägen, vi måste surra lite om regeringsbildningen

  - OK!, *flås-flås* *tungan ute och saglar* vi kommer! Nu! Genast med det samma!
  ULLLLLAAAAAA!!!! Nu drar vi till Sveavägen och snackar ministerposter!
  Yeeeaaahhhaaaaaa!!!


  -Hej! Bra ni kunde komma så snabbt! Äääääh, ni kan gå igen för ni är fetägda och kan fetglömma att ni får sitta i en regering! Adios surpuppa!


  SvaraRadera
 5. Melmac .. hahaha .. ungefär så!! :-D

  SvaraRadera
 6. Det var väl efter deras

  ”Vi är självklart beredda att ta ett regeringsansvar, men inte beredda att sitta i regering med borgerliga partier.”

  som ridån gick ner.

  SvaraRadera
 7. Peter Nicklasson16/9/14 11:14

  S beteende kommer att straffa sig.
  Med S+MP är man mindre än Alliansen vilket är avsett att sätta utpressning på C eller FP att samarbeta, annars....är ni ansvarslösa!

  Hade Löfven valt S+MP+V hade man fått en större regering än Alliansen. Då hade allt blivit ett "ansvarskrig" mellan regering och SD istället, ett chickenrace som jag gett Löfven goda chanser att vinna.
  Nu väljer han att pressa C och FP. Dessa partier har inget att vinna på att visa sina väljare att svika borgerligheten, svika Alliansen.

  Alliansen är och förblir den allmänna borgerlighetens enda realistiska chans att vinna regeringsmakten. Så klart sossarna gör allt för att splittra Alliansen...
  Nej, jag hoppas på - fast misstror samtidigt - C:s och FP:s ståndaktighet. Låt Löfven misslyckas, utlys nyval och återta makten - så hade jag agerat om jag varit en borgerlig politiker.

  Löfven imponerar inte. Han framstår som en småkorkad marionett som styrs av några inom sossarnas VU. Sahlin, Juholt och snart även Löfven - förbrukade.

  SvaraRadera
 8. Hmmm, bild 2 och 3, är de inte slående lika?
  (Jag vet! Nu var jag rälig, som det heter på skånska)

  https://www.google.se/search?q=l%C3%B6fven+fisk&biw=1920&bih=888&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=JggYVLHEFsnnygPxlIK4BA&sqi=2&ved=0CD0QsAQ

  SvaraRadera
 9. Melmac: lol :)))))))

  SvaraRadera
 10. Jonas Sjöstedt är sin värsta motståndare, när han ställer ultimatum försätter han sig i en situation där andra inte ens ser en möjlighet att förhandla.

  Detta gäller frågan om vinst i välfärden.

  Men, Jonas blev det första offret i Stefan Löfvens kalla Sverige. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 11. Ett nyval vore väldigt intressant nu när Borg och Reinfeldt har hoppat av.Risken finns ju att ingen törs rösta på Moderaterna då.

  Eftersom varken V eller SD tycks ha nån samarbetspartner så kan dom ju samsas om att sabotera alla förslag från dom andra.

  SvaraRadera
 12. .... eller så syr Nygamla Moderaterna ihop sig med Sv.demokraterna. Ingen förpliktelse längre mot tidigare Statsminister. De behöver bara hjärntvätta de värsta personavarterna, snacka till sig gamelmoderaternas och gulla lite extra med ungdomarna i SD och ge dom som inte har jobb ett riktigt arbete bekostat av Moderaterna och Näringslivet.
  Allt som i en liten ask.

  Nu blir jag väl stenad och portad för evigt, men här måste ju fram nya idéer och lösningar på problemen.

  Egentligen tycker jag inte så här men man måste få "leka" lite.

  SvaraRadera
 13. Angående Reinfeldts avhopp.

  Han kallade sig för stridshingst, men så fort han vädrade krutrök lade han hovarna på ryggen och galopperade iväg med svansen mellan benen, gnäggande ngt om att vi andra borde öppna våra plånböck... förlåt hjärtan.

  Inte mkt till stridshingst i mina ögon.

  Skämt åsido. Hur kommer det sig att de tre personer som haft bäst kännedom och kontroll över rikets finanser (dvs. Reinfeldt, Borg och Peter Norman) nu skyndar sig att hastigt droppa av. Inte bara från sina ämbeten utan från politiken i stort. Vad är det som plågar deras samveten i den grad att de väljer att göra strömhopp från politiken?

  Och hur mkt har de fått betalt för att köra moderaterna och landet i botten?

  Detta är frågor jag har börjat ställa mig.

  V

  SvaraRadera